ماهان شبکه ایرانیان

معرفی سریال ۱۳ Reasons Why

“اتفاقی که برای هانا بیکر Hannah Baker افتاد، خیلی بد بود.” این جمله واکنش یکی از شخصیت‌ها به داستان سریال «13 دلیل برای اینکه» 13 Reasons Why است؛ اما آیا واقعاً این جمله درستی است؟ آیا واقعاً سرنوشت هانا بیکر یک اتفاق بود؟ بلایی بود که هانا بر سر خودش آورد؟ یا بلایی بود که بر سرش آمد؟
این‌ها سؤال‌هایی است که احتمالاً با دیدن این سریال شبکه‌ی نت‌فلیکس Netflix که بر اساس رمانی از جی اشر Jay Asher ساخته شده است، در ذهنتان شکل می‌گیرد. این سریال داستان غم‌انگیز خودکشی دختر نوجوانی را کاملاً صریح و بدون حاشیه به تصویر کشیده است، به‌نحوی‌که بعضی لحظات تماشای سریال واقعاً سخت می‌شود.
در حقیقت بعد از سال‌ها تماشای سریال‌های نت‌فلیکس با خیل عظیمی از صحنه‌های قتل‌های فجیع، آزار و اذیت‌های فراوان، خشونت‌های فراوان مواجه شده‌ایم. به‌طوری‌که تماشای برنامه‌های نت‌فلیکس گاها بسیار دردآور و سخت است، اما این اولین بار است که یک قسمت از یک سریال غیر اقتباسی این شبکه این‌طور فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.کارگردانی و مدیریت اجرایی تولید این کار بر عهده تام مک‌کارتی Tom McCarthy (کارگردان «اسپات لایت» Spotlight) بوده است. داستان درست بعد از خودکشی هانا (با بازی کاترین لانگ‌فورد Katherine Langford) شوک پدر و مادر و دوستان او از این مرگ غیرمنتظره روایت می‌شود. مرگ هانا، کلی Clay (با بازی دیلان مینت Dylan Minnette) را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده است، فردی که مشخص می‌شود ارتباطش با هانا از آن چیزی که فکر می‌کنیم بیشتر بوده است. کلی که تحت تأثیر این حادثه است، جعبه کفشی پر از نوار کاست پیدا می‌کند. هانا قبل از مرگش این نوارها را ضبط کرده و در هرکدام توضیح داده است که چرا خودش را کشته است. در هر قسمت هانا یک نفر جدید را متهم کرده و ماجرای اتفاقات بین او و این شخصیت را تعریف می‌کند. درنتیجه به‌مرور با شخصیت‌‌های جدید و تأثیر آن‌ها بر روی زندگی هانا آشنا می‌شویم. با پیشرفت داستان پازل سریال کامل‌تر شده و «13 دلیل برای اینکه» عمیق‌تر و قوی‌تر از قبل می‌شود.داستان فیلم یک‌جور معمای قتل غیرمعمول است. نحوه‌ی روایت داستان هم بسیار ماهرانه بوده است. سریال به کمک روایتی کند، به این تراژدی می‌پردازد. به‌مرور سریال شما را عاشق این دختر مرده می‌کند و این خود به‌اندازه‌ی کافی عجیب است. ضعف‌ها و نقاط قوت هانا به‌عنوان یک شخصیت به طرز زیبایی باهم تلفیق می‌شوند. شاهکاری که از تلفیق فیلم‌نامه، کارگردانی و بازی فوق‌العاده نشئت گرفته و بیننده را مجذوب خود می‌کند. «13 دلیل برای اینکه» موفق می‌شود بیننده را درگیر این شخصیت‌های خیالی کند.
در حقیقت هرروز آن‌قدر تراژدی‌های بزرگ‌تری در سرتاسر دنیا اتفاق می‌افتد که شاید خودکشی یک نوجوان در یکی از شهر‌های کوچک اهمیت چندانی نداشته باشد؛ اما وجه تمایز «13 دلیل برای اینکه» شاید توجه آن به جزییات حواشی و تأثیرات این مرگ به‌خصوص باشد. درنتیجه ماجرا آن‌قدر عمیق و شخصی می‌شود که شما را همانند از دست دادن یک دوست عزیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. تأثیر بازی لانگ‌فورد برای القای این احساس غیرقابل چشم‌پوشی است. یک‌جور زخم دردناک متأثر از غم در چهره‌ی او دیده می‌شود. بازی او حتی در صحنه‌هایی که در اصل یک‌جور کلیشه‌ی مختص به نوجوانان است هم باورپذیر و خاص به نظر می‌رسد. بااینکه بازی در این نقش، کار فوق‌العاده سختی بوده است این بازیگر جدید به‌خوبی از پس آن برآمده است. در میان دیگر بازیگران نیز مینت در نقش اول بازی خوبی از خود ارائه داده است. بااین‌حال بازی دیگر نوجوانان سریال آن‌قدرها هم قوی نیست. بااین‌حال تنوع بازیگران آن ستودنی است، گروهی متنوع از نژاد‌ها، جنسیت‌های مختلف.
در کنار مک‌آرتی، گرگ آرکی Gregg Araki، جسیکا یو Jessica Yu و کارل فرانکلین Carl Franklin کارگردانی این اثر را بر عهده داشتند و موفق شدند از دل خیابان‌‌های این شهر کوچک، اثری متأثرکننده را تولید کنند. در مورد بازیگران نقش‌های شخصیت‌های بزرگ‌سال هم درک لوک نتوانسته است در نقش مشاور مدرسه‌ای ملزم به رعایت اخلاقیات، خوب ظاهر شود؛ و خیلی دیگر از پدر و مادرها و معلم‌ها نیز نتوانسته‌اند بازی خوبی از خود به‌جای بگذارند؛ اما کیت والش Kate Walsh بی‌نظیر است. برایان دارسی جیمز Brian D’Arcy James در نقش پدر هانا استیصال احساسی زیادی را جلوی دوربین آورده است، اما در نقش مادر هانا، والش به معنای واقعی کلمه قلب شما را به درد می‌آورد. با وجود این بازی احتمالاً نامزدی جایزه‌ی امی Emmys بهترین بازیگر زن نقش مکمل Best Supporting Actress در یک سریال درام در انتظار او باشد.
جالب است بدانید این سریال درام، سریال کوتاهی نیست. احتمالاً بعد از فهمیدن موضوع سریال «13 دلیل برای اینکه» با خودتان فکر کردید که احتمالاً در قالب یک مینی‌سریال پخش شود. احتمالاً گفته‌اید بعد از شنیدن نوارهای هانا دیگر چه موضوعی باقی‌مانده است؟ اما در آخر فصل اول معلوم می‌شود ماجرا ادامه دارد؛ که با توجه به تلاش بی‌نظیر برایان یورکی Brian Yorkey در پرداختن به این دنیا و شخصیت‌های‌ آن‌، این اتفاق جای خوشحالی دارد (و البته باید گفت با وجود چندین پیچش مهم داستانی در چند قسمت آخر سریال تقریباً ماجرای فصل دوم مشخص شد).
«13 دلیل برای اینکه» سریالی لطیف، شگفت‌آور و مجذوب‌کننده است که شما را سر جای خود میخکوب می‌کند. در کل قطعاً این سریال ارزش دیدن دارد. با وجود محتوای جنسی، مهمانی‌ها، ادبیات شخصیت‌ها و دعواهای‌ آن توصیه می‌شود این سریال در حضور یک بزرگ‌سال تماشا شود. این سریال آینه‌ای از آسیب‌هایی است که ما سهواً و یا عمداً به یکدیگر می‌زنیم. نکته‌ی جالب این است که سریال هیچ‌وقت راجع به این نیست که چه کسی مقصر است، بلکه دنبال این است که بفهمد دلیل هر فرد برای انجام اشتباهش چه بوده است. سریال به‌طور کامل تمام فاکتورهای تأثیرگذاری که درنهایت منجر به این تراژدی شدند را بررسی می‌کند. معمای دیگر سریال خود هانا است، اینکه آیا می‌توانیم به روایت او از ماجراها اعتماد کنیم یا نه؟
فصل دوم «13 دلیل برای اینکه» از نت‌فلیکس پخش شده است.
این مطلب برگرفته از نوشته‌ی لیز شانون میلر Liz Shannon Miller در سایت www.indiewire.com است.

کپی برداری و نقل این مطلب به هر شکل از جمله برای همه نشریه‌ها، وبلاگ‌ها و سایت های اینترنتی بدون ذکر دقیق کلمات “منبع: بلاگ نماوا” ممنوع است و شامل پیگرد قضایی می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان