ماهان شبکه ایرانیان

درمان هپاتیت C

 سیر بیماری هپاتیت C معمولاً بدخیمتر از هپاتیت B است. تقریباً تمام موارد ویروس به شکل مزمن در خون باقی مانده و تنها ۱۵%  به شکل ناقل در می آید و ۸۵% باقی مانده به علت  فعال شدن ویروس احتیاج به درمان پیدا می کنند.

درمان هپاتیت C

 سیر بیماری هپاتیت C معمولاً بدخیمتر از هپاتیت B است. تقریباً تمام موارد ویروس به شکل مزمن در خون باقی مانده و تنها 15%  به شکل ناقل در می آید و 85% باقی مانده به علت  فعال شدن ویروس احتیاج به درمان پیدا می کنند.

اندیکاسیون اصلی درمان بر اساس نتیجه بیوپسی مشخص می گردد در بیماری که  CVRNA  PCRمثبت داشته و آتزیمهای کبدی بالا باشد حتماً بیوپسی انجام شده و در صورتی که میزان التهاب(Grade) یا فیبروز (Stage) در سیستم امتیازدهی HAL از 2 بالاتر باشد بیمار به درمان آنتی ویرال احتیاج دارد.

درمان اصلی پیشنهادی انترفرون آلفا به میزان3 میلیون واحد یک روز در میان است که به صورت زیر جلدی در ناحیه دلتوئید تزریق می گردد. انترفرون به تنهایی در حدود 20% توانایی ایجاد بهبودی دارد. در حالیکه با اضافه شدن ریباویرین این میزان تا دو برابر افزایش یافته و به حدود 35 تا 40% می رسد.

ریباویرین به صورت قرصهای 100 یا 200 میلی گرمی است و بیمار بین 800 تا 1200 میلی گرم روزانه باید مصرف کند. مدت درمان با انترفرون 48 هفته یا تقریباً یکسال است ولی ریباویرین معمولاً تا 6 ماه ادامه پیدا می کند.

عوارض شناخته شده انترفرون شامل احساس میالژی و حالت آنفولانزا ،ریزش مو، اسهال و تغییرات خلق و خواست که بجز آخری معمولاًمنجر به قطع دارو نمی شوند در صورتی که بیمارسابقه بیماریهای اعصاب و روان قبلی نظیر صرع کنترل نشده، سایکوز کنترل نشده و یا افسردگی داشته باشد بهتر است انترفرون نگیرد.

دیابت کنترل نشده و یا افزایش قند بدون پاسخ به درمان در بیماران دیابتی نیاز به قطع دارو دارد.

انترفرون همچنین باعث اختلالات تیروئیدی (بیشتر به صورت هیپوتیروئیدی) و کاهش و گلبولهای سفید می شود. در صورت بروز این دو مورد باید دارو را قطع کرد و خوشبختانه عوارض قابل برگشت است.

مهمترین عارضه ریباویرین آنمی است. بنابراین در بیماران کم خون نظیر تالاسمیکها بهتر است مصرف نشده یا با احتیاط زیاد تجویز گردد. در صورتی که افت هموگلوبین به وجود آید باید دارو کاهش یا قطع شود.

عارضه دیگر اختلالات کلیوی است.بنابراین در هر بیمار کاندید درمان انترفرون باید پیش از شروع بررسی از نظر اعصاب و روان، کنترل اندکسهای خونی (CBC, diff, platelete) و بررسیهای تیروئیدی (TSH,T4,T3) باید انجام و به صورت دوره ای پیگیری شود. در مورد ریباویرین بجز آزمایشهای فوق در بدو شروع بهتر است  GFR بیمار محاسبه گردد.

شربت عصاره راوند برای بهبود این بیماری مفید میباشد

 
 
 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان