ماهان شبکه ایرانیان

نحوه خشک کردن عناب در خانه در چند مرحله

عناب یک میوه خوش طعم و پر خاصیت است که هم به عنوان میان وعده و هم به طور خشک شده می توانید از آن استفاده کنید. برای خشک کردن عناب روش های زیادی وجود دارد. یکی از بهترین روش ها قرار دادن آن در معرض هوای گرم و نور خورشید است.

نحوه خشک کردن عناب در خانه در چند مرحله

عناب یا خرمای چینی یا خرمای قرمز یکی از انواع خشکبار است که خواص دارویی زیادی دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد نه به خاطر طعم آن بلکه به خاطر مزیت های بسیاری که دارد، آن را مصرف می کنند. عناب را هم به عنوان دمنوش و هم میان وعده با چای می توانید میل کنید. در برخی از کشورها دانه عناب را می کوبند و خمیر می کنند. بعد از اینکه به آن شکر زدند، در جایی می گذارند تا خشک شود، سپس آن را به عنوان لواشک مصرف می کنند. روش های زیادی برای خشک کردن عناب وجود دارد که بسیار کاربردی هستند و می توانید از آن ها استفاده کنید. در این مطلب شما را با روش های گوناگون خشک کردن عناب آشنا می کنیم.

روش های گوناگون خشک کردن عناب

عناب جزو آن دسته از خشکباری است به روش های مختلف می توان آن را مصرف کرد. شما می توانید شربت عناب را تهیه کرده و هر روز مصرف کنید. علاوه بر این از خواص هسته عناب و خواص دمنوش عناب نیز غافل نشوید. هم چنین شما می توانید عناب را در خانه خشک کنید. در واقع روش های زیادی برای خشک کردن عناب وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.

1. روش اول

جدا کردن پوست عناب

یک قابلمه پر از آب را جوش بیاورید و عناب ها را به مدت 1 تا 2 دقیقه داخل آن قرار دهید. بلافاصله آن ها را درون یک کاسه یخ یا آب سرد بریزید. این کار موجب می شود پوسته عناب ها سریع تر و راحت تر خشک شوند.

استفاده از آبلیمو

عناب ها را در یک کاسه استیل ضد زنگ یا کاسه شیشه ای پر از آب سرد و آب لیمو قرار دهید. در این مرحله، مطمئن شوید که میوه ها به طور کامل در آب خیس شده اند. اجازه دهید عناب ها حداقل 10 دقیقه در این محلول بمانند، سپس به کمک ملاقه سوراخ دار آن ها را از کاسه بیرون بیاورید. عناب ها را باید به طور مساوی روی یک پارچه حوله ای قرار دهید و حتما آب اضافی آن را بگیرید. اگرچه این مرحله ضروری نیست، اما ماندگاری عناب خشک بالا می رود.

راهکارهای خشک کردن عناب در خانه

خشک کردن عناب ها

عناب ها را به طور برابر روی یک ورق پهن کنید. باید از این موضوع اطمینان حاصل کنید که میوه ها با یکدیگر تماس نداشته باشند. سپس آن ها را به آرامی در دمای 140 درجه فارنهایت در فر اجاق گاز یا خشک کن غذا خشک کنید. این نکته مهم را به خاطر داشته باشید که اگر پایین ترین درجه حرارت فر شما باز هم زیاد است، درجه را تغییر ندهید. اما باید درب آن را بگذارید. به عنوان روش جایگزین می توانید این میوه ها را روی ورقه شیرینی پزی بچینید. سپس روی ورق را خوب با حوله بپوشانید و آن را روی رادیاتور قرار دهید تا سریع تر خشک شوند.

چک کردن عناب ها

میوه ها را به طور مرتب چک کنید. سپس آن ها را بچرخانید تا اطمینان حاصل کنید که کاملا یکنواخت خشک می شوند و کپک نمی زنند. زمان خشک شدن عناب ها به سطح رطوبت، اندازه میوه، دما و درجه حرارت بستگی دارد و تقریبا بین 6 تا 36 ساعت طول خواهد کشید. هنگامی که پوست عناب چرمی شود، به این معنا است که این میوه خشک شده است. البته می توان گفت هنوز منعطف است و بافت تقریبا نرمی دارد.

چگونه عناب را خشک کنیم؟

شرایط نگهداری عناب

عناب نیز مانند انواع دیگر خشکبار بهتر است در محیط خشک و سرد نگهداری شود. زیرا رطوبت دشمن خشکبار است و باعث خرابی عناب می شود. برای همین باید آن را در یک ظرف خشک و در دربسته نگه دارید تا مدت زمان بیشتری بتوانید آن را مصرف کنید. عناب ها را می توانید  هم به صورت خشک شده و هم در دسرها مصرف کنید. برای این کار بهتر است کمی نمک به آن بزنید تا خوش طعم تر شود. برای آماده سازی عناب ها، آن ها را داخل آب گرم، به مدت حداقل یک ساعت بخیسانید تا به خوبی مرطوب شوند.

2. شیوه دوم

یکی دیگر از روش های خشک کردن عناب این است که میوه تازه برداشت شده را با چاقو برش دهید تا پوست آن جدا شود. سپس آن را در آب قند 75 درصد به مدت 45 دقیقه بجوشانید. بعد از 24 ساعت لازم است عناب ها را از محلول آب قند بیرون بیاورید و در معرض نور خورشید قرار دهید تا به کمک نور و جریان هوا سریع تر خشک شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان