ماهان شبکه ایرانیان

خوراکی ‌های کاهش ‌دهنده و افزایش‌ دهنده وزن [قسمت دوم/پایانی]

امروزه چاقی و لاغری به دغدغه‌ی ما تبدیل شده است. برخی از افراد از چاقی بیش‌ازحد رنج برده و برخی دیگر از لاغری می‌نالند. خوراکی‌های مناسب این دو گروه کدامند؟ در ادامه با بنیتا همراه شوید تا باهم به بررسی ۱۰ خوراکی کاهش‌دهنده‌ی وزن همراه با ۵ غذای افزایش‌دهنده‌ی آن، در دو قسمت بپردازیم. قسمت اول این مطلب را از دست ندهید.

امروزه چاقی و لاغری به دغدغه‌ی ما تبدیل شده است. برخی از افراد از چاقی بیش‌ازحد رنج برده و برخی دیگر از لاغری می‌نالند. خوراکی‌های مناسب این دو گروه کدامند؟ در ادامه با بنیتا همراه شوید تا باهم به بررسی 10 خوراکی کاهش‌دهنده‌ی وزن همراه با 5 غذای افزایش‌دهنده‌ی آن، در دو قسمت بپردازیم. قسمت اول این مطلب را از دست ندهید.

نخود

نخود

Credit: iStock/temmuzcan

نوبتی هم که باشد نوبت حبوبات است. یک تحلیل جامع از 21 تحقیق بالینی گذشته در سال 2016 نشان داد، افرادی که یک وعده لوبیا، نخود، عدس یا نخودفرنگی خشک‌شده را در روز مصرف کرده بودند پس از 6 هفته  در مقایسه با افرادی که این حبوبات را مصرف نکرده بودند، در حدود یک کیلوگرم وزن کم کردند. این حبوبات با داشتن فیبر، شکم شما را برای مدتی طولانی‌تر پر نگه داشته و احتمالاً به کاهش جذب چربی بدن نیز کمک می‌کنند. برای تهیه‌ی یک خوراکی لذیذ به مطلب حمص، ساده و خوشمزه سر بزنید.

برنج وحشی

برنج وحشی

Credit: iStock/professor25

طبق تحقیقات انجمن غلات، برنج وحشی به‌عنوان یک گیاه آبی، فیبر و پروتئین بیشتری نسبت به برنج قهوه‌ای دارد. این ماده همچنین به‌عنوان یک غله‌ی کامل شناخته می‌شود. اگر به دنبال کاهش مصرف کالری برای کم کردن وزن هستید، استفاده از غلات کامل به کاهش چربی شکمی شما در طول مدت 12 هفته کمک می‌کند. این نوع برنج به خاطر داشتن فیبر، مناسب آب کردن پهلوها است. سایر دانه‌هایی که می‌توانند به شما در کاهش وزن کمک کنند کینوا و گندم سیاه هستند.

روغن‌زیتون

روغن زیتون

Credit: iStock/poplasen

افرادی که از رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می کنند، در مقایسه با سایر گروه‌ها وزن بیشتری را از دست می‌دهند. آن‌ها بدون شمارش کالری و یا نگرانی از مصرف چند گرم چربی، موفق به کاهش وزن بیشتر می‌شوند. غذاهایی مثل میوه و سبزیجات، حبوبات، گوشت بدون چربی و ماهی به همراه روغن‌زیتون ازجمله رژیم‌های سالم مدیترانه‌ای هستند.

پس از صحبت در مورد خوراکی‌های کاهش‌دهنده‌ی وزن، بهتر است تا به سراغ خوراکی‌های چاق‌کننده برویم. برای بررسی بیشتر به مطلب دلایل شگفت‌ انگیزی که باعث افزایش وزن شما می ‌شود مراجعه کنید.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده

سیب زمینی سرخ کرده

Credit: iStock/miroha141

در مطالعه‌ی مجله‌ی پزشکی نیوانگلند، سیب‌زمینی سرخ‌کرده به میزان بیش از 1/5 کیلوگرم در چهار سال با چاقی افراد مرتبط است. مصرف وعده‌های بزرگ این خوراکی، می‌تواند 600 کالری را وارد بدن شما کند. مصرف سیب‌زمینی پخته نیز 300 کالری را وارد بدن شما می‌کند. پس مراقب باشید.

ذرت

ذرت

Credit: iStock/bhofack2

این خوراکی ممکن است خیلی لذیذ باشد، اما می‌تواند سایز کمر شما را افزایش دهد. محققان دریافته‌اند افرادی که ذرت بیشتری مصرف کرده باشند؛ پس از چهار سال یک کیلوگرم وزن بیشتری به دست می‌آورند. آن‌ها تصور می‌کنند که ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در ذرت دلیل اصلی این اتفاق هستند. مصرف زیاد ذرت همچنین می‌تواند خطر ابتلای فرد به بیماری دیابت را نیز افزایش دهد.

شکلات

شکلات

Credit: iStock/picmax13

به خاطر این خبر بد متأسفیم، اما شکلات هم در فهرست چاق کننده‌ها قرار دارد. در یک مطالعه‌ی منتشرشده در مجله‌ی چاقی، زنان یائسه‌ای که تمایل به مصرف 30 گرم شکلات در روز داشتند پس از سه سال یک کیلوگرم وزن بیشتری به دست آوردند. از طرفی دیگر، شکلات تلخ ممکن است بتواند جلوی چاقی شما را بگیرد. این ماده دارای ترکیباتی نظیر فلاونوئید است که سلامت قلب را بالا برده و مانع از چاقی می‌شود. دقت داشته باشید که در مصرف این خوراکی افراط نکنید.

وعده‌های غذایی یخ‌زده

غذاهای یخ زده

Credit: iStock/bravissimos

این وعده‌های غذایی به خاطر داشتن مقادیر بالایی از نمک، می‌توانند شما را در معرض ابتلا به چاقی قرار دهند. درواقع، به ازای هر گرم نمک اضافی در غذای روزانه‌ی شما، خطر چاقی به میزان 26 درصد افزایش می‌یابد. غذاهای شور ممکن است شما را به مصرف کالری بیشتر از طریق نوشابه‌ها ترغیب کنند. خوراکی‌های فرآوری شده یک نمونه از این غذاها هستند؛ اما قضیه به همین‌جا ختم نمی‌شود. محققان می‌گویند نمک ممکن است باعث انباشت چربی بیشتر در بدن، به‌خصوص در اطراف شکم، شود. خوراکی‌های کنسرو شده و ساندویچ‌ها بمب نمک هستند.

گوشت

گوشت

Credit: iStock/andresrimaging

طبق تحقیقات مجله‌ی بین‌المللی چاقی، افراد بزرگ‌سالی که دارای رژیم‌های غذایی گوشتی هستند، در مقایسه با کسانی که گوشت کمتری مصرف می‌کنند، 27 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به چاقی و 33 درصد بیشتر در معرض خطر انباشت چربی شکمی قرار دارند. گوشت‌خواران حرفه‌ای در مقایسه با افراد گیاه‌خوار 700 کالری بیشتر مصرف می‌کنند. مشخص است که برنده‌ی واقعی گیاه‌خواران هستند. البته نه گیاه‌خواران مطلق! مطلب گوشتی که مصرف می ‌کنیم ؛ چه چیزی برای ما مفید است ؟ به بررسی انواع گوشت‌ها می‌پردازد. 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی