به گزارش "ورزش سه"، داستان ساوتگیت و هدایت سهشیرها از زمانی که او پیشنهاد پست سرمربیگری تیم ملی را رد کرد تا امروز که در اوج محبوبیت قرار دارد، فراز و نشیبهای بسیاری به خود دیده.
دو سال پیش، وقتی سهشیرها در رقابتهای یورو 2016 در مقابل ایسلند تحقیر شده و به خانه برگشتند، از فدراسیون فوتبال با گرت ساوتگیت تماس گرفته شد تا به عنوان سرمربی موقت جانشین روی هاجسون شود که از سمت خود استعفا داده بود.
ساوتگیت که آن زمان سرمربی تیم ملی زیر 21 سال انگلیس بود به آن درخواست جواب منفی میدهد. اما بعدها اعتراف میکند از اینکه سم آلاردایس روی نیمکت تیم ملی تنها یک بازی دوام میآورد تا او فرصتی دوباره پیدا کند، فوقالعاده خوشحال است.
ساوتگیت که حالا خودش و تیم ملی انگلستان را کاملاً زیر و رو کرده، از شادی در پوست خود نمیگنجد. او میگوید " من خیلی خوششانسم. آرزویم این بود که روی و همینطور سم در تیم ملی موفق شوند. وقتی روی از تیم رفت، بعید میدانستم فدراسیون علاقهای به استخدام سرمربی انگلیسی داشته باشد. ولی بعد از رقابتهای جام ملتهای اروپا که ولز در کمال شگفتی به نیمهنهایی رسید، کریس کولمن گفت آدم در زندگی باید دنبال چیزهایی که میخواهد برود و از شکست نترسد. من با این حرف همذات پنداری کردم چون تازه پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی را رد کرده بودم. آن روزها به جوانها و حتی بچههای خودم، همان حرف کریس را میزدم ولی طور دیگری زندگی میکردم. این بود که با خودم عهد بستم اگر در آینده فرصتی برایم پیش بیاید دیگر هرگز نه نگویم. فوتبالیستها باید بدانند که حتی اگر جوان هستند ممکن است در عمرشان تنها یک بار در جام جهانی حاضر باشند. نباید به جامهای جهانی آینده فکر کنند چون ممکن است مصدومیت یا مسائل دیگر، نگذارد دیگر رنگ این تورنمنت را ببینند ".
شکی نیست که بعد از دوران کوتاه سم آلاردایس، انتصاب ساوتگیت به سکانداری سهشیرها تا همین امروز بر تیم ملی تاثیر فوقالعادهای داشته. انگلیسیها که تا اینجا در داخل کشور، دلهای مردم را بدست آوردهاند در مقابل بلژیک که در ردهبندی فیفا، تیم سوم دنیا است فرصت دارند تا به کل دنیا نشان دهند به جمع تیمهای بزرگ و مدعی تعلق دارند.
ساوتگیت میگوید " زندگی فوتبالی من به من یاد داده که با این چیزها از خود بی خود نشوم. سطح خودم را حفظ کنم و سعی کنم پیشرفت کنم و بهتر شوم. چیزی که برایم خیلی شیرین است شور و شوق مردم در کشور و رابطهای است که با تیم ملی برقرار کردهاند. آنها لیاقت این موفقیتها را دارند و پیروزی و افتخار حقشان است. ولی در عین حال باید سعی کنم بچهها خاکی و متواضع بمانند و روز به روز بهتر شوند. چون اگر بخواهیم به جایی که هدفمان است برسیم، به این خصوصیتها احتیاج داریم ".
بدترین لحظهی زندگی فوتبالی ساوتگیت بدون شک، از دست دادن آن پنالتی در دیدار با آلمان، در نیمهنهایی جام ملتهای اروپای 1996 است. او در سال 2002 هم به عنوان بازیکن ملیپوش با تیم سون گوران اریکسون به جام جهانی میرود ولی حتی یک دقیقه هم بازی نمیکند. به همین خاطر است که ساوتگیت اعتقاد دارد در جام جهانی باید از همهی بازیکنانش استفاده کند و انتظار میرود در بازی با بلژیک، سه شیرها با تغییرات زیادی روانهی میدان شوند.
اما انگلیس بعد از حذف تحقیرآمیز آلمان، حالا هوشیار شده و میداند حتی لحظهای غفلت در رقابتی به بزرگی جام جهانی، بخشودنی نیست.
دیروز درحالیکه ساوتگیت در کالینینگراد کنفرانس مطبوعاتی پیش از بازی تیمش را برگزار میکرد، خبر حذف زودهنگام آلمان به سالن رسید و با وجود تلاش بسیار، انگلیسیها نتوانستند چهرههای بهتزدهشان را پنهان کنند.
ساوتگیت گفت " غافلگیر شدم. تابستان پارسال برای دیدن جام کنفدراسیونها اینجا بودم. آلمانها تیم جوانی داشتند و در رقابتهای زیر 21سال هم قهرمان شده بودند. دیدن ناکامی آلمان تا این حد، چیزی نیست که کسی به آن عادت داشته باشد. ما از مطالعهی تیم آلمان چیزهای زیادی یاد گرفتهایم و آنها را به کار بستهایم. ولی در ورزش، باید دائم متحول شد. این نشان میدهد که هر تیمی، همیشه آسیبپذیر است و در معرض خطر قرار دارد ".