با رسیدن سطح قند خون بدن به زیر 60 میلی گرم مشکلی به نام کتواسیدوز دیابتی در بدن ایجاد میشود. کتواسیدوز دیابتی یکی از عوارض حاد دیابت است. این عارضه با 3 مشخصه بیوشیمیایی کتوز، اسیدوز و هیپرگلیسمی متمایز میشود. کتواسیدوز دیابتی میتواند به عنوان علامت اولیه در دیابت نوع یک بارز شود. معمولا بیمارانی که مبتلا به دیابت هستند در موقعیتهایی که انسولین خونشان کمتر از انسولین مورد نیاز بدن است یا افزایش ناکافی دوز انسولین در بدن، ایجاد میشود. برای کنترل قند خون چند مورد را لازم است رعایت کنید.
برای جلوگیری از وقوع این بیماری در کنار مصرف دارو افراد باید رژیم غذایی و سبک زندگی خود را تغییر دهند زیرا قند کنترل نشده میتواند روی اندامهایی مانند قلب، چشم، کلیه و اعصاب اثر منفی بگذارد. هنگامی که این اتفاق رخ دهد تا مدتی متوجه این قضیه نخواهید شد و احساس میکنید وضعیت بدنتان کاملا نرمال است اما ناگهان علائم خودشان را نشان میدهند. منطقیترین راه این است که همیشه قند خونتان را تحت کنترل داشته باشید و از بروز این بیماری پیشگیری کنید زیرا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.
برای اینکه بتوانید راحتتر قند خونتان را تحت کنترل داشته باشید ما در این مطلب چند کاری که میتوانید انجام دهید را در اختیارتان میگذاریم.
1. برای کنترل قند خون پیاده روی کنید
اگر شما به طور طبیعی لاغر هستید و تلاشی برای حفظ تناسب اندام خود نکردهاید و همه چیز به صورت اتوماتیک پیش رفته اما این به این معنی نیست که BMI شما هم در سطح استاندارد خود قرار گرفته است. محققان معتقدند کسانی که فعالیت بدنی ندارند یا فعالیت بدنی کمی دارند مشکوک به سطح بالای قند خون هستند. همچنین افرادی که در تمام ساعت کاری یک موقعیت یکسان دارند و تحرکی انجام نمیدهند در معرض این بیماری قرار میگیرند.
پیشنهاد ما برای این افراد این است که پله را جایگزین آسانسور کنند و به جای ماشین از دوچرخه استفاده کنند یا به پیاده روی بپردازند. سعی کنند در هفته حدود 150 تا 200 دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشند. یکی از بهترین راهها برای از بین بردن قند خون بالا پیاده روی صبحگاهی است. همچنین محققان معتقدند پیاده روی 30 دقیقهای بعد از غذا در حفظ تعادل بدن شما موثر است.
2. مصرف جو روزانه خود را افزایش دهید
جو، دانهای با فیبر زیاد است که گرسنگی ما را میشکند و سطح گلوکز خون را به کمک متابولیسم سلولی کاهش میدهد. این دانه در گذشته استفاده بسیاری داشته است اما امروزه متاسفانه گندم جایگزین آن شده است. میکروارگانی از دستگاه گوارش شما با جو به وجود میآید و کربوهیدراتهای موجود را بلافاصله متابولیزه میکند.
اگر یک نفر هر روز یک فنجان آرد جو مصرف کند، احتمالا حدود 6 گرم فیبر مصرف میکند که به اندازه کافی برای کاهش سطح قند خون شما مناسب است. میتوانید جو را به صورت نان استفاده کنید و یا آن را به صورت سوپ در آورید و میل کنید و به کمک آن کنترل قند خون تان را در اختیار خود بگیرید.
3. افزایش میزان ورزش
ورزش تنها برای سوزاندن کالری نیست بلکه یک فرآیند است که باعث شکلگیری عضلات میشود به همین دلیل باید تمرینات ورزشی را عاقلانه، متناسب با بدن فرد و با زمان مناسب در نظر گرفت. این بهترین روش برای افزایش متابولیسم بدن که باعث تجزیه قند میشود، است.