خبرگزاری مهر: بامداد 18 تیرماه 1397 رسانههای سوری از حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی تی فور خبر دادند. یک منبع آگاه نظامی در وزارت دفاع سوریه اعلام کرد: «در حمله رژیم صهیونیستی چند موشک دشمن متجاوز سرنگون و یک جنگنده نیز توسط سامانههای ضدهوایی هدف قرار گرفته است. محل احتمالی سقوط جنگنده مذکور هنوز مشخص نیست، اما سایر هواپیماهای رژیم صهیونیستی مجبور به فرار شدند».
شبکه الاخباریه سوریه گزارش داد: این حمله فقط خسارتهای مادی برجای گذاشته است. چهار تا 6 موشک به فرودگاه تی فور شلیک شده که بیشتر آنها سرنگون شده است.
فرودگاه نظامی (T 4) در استان حمص سوریه در غرب شهر تدمر و 100 کیلومتری شرق شهر حمص قراردارد. این فرودگاه دارای 54 آشیانه برای انواع جنگندهها و بالگردهای نظامی و دو باند پرواز است که طول یکی از آنها به سه کیلومتر میرسد.
این فرودگاه در 25 کیلومتری میدان گازی شاعر قراردارد و در نوامبر سال 2014 پس از اشغال میدانهای نفتی و گازی شاعر، جحار، جزل و المهر به محاصره گروه تروریستی داعش درآمد، ولی تروریستها برغم اینکه با چند خودرو بمب گذاری شده به آن حمله کردند، ولی موفق به تسلط بر آن نشدند. این فرودگاه نظامی پیشتر نیز مورد حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.
این یورش جدید رژیم صهیونیستی در شرایطی انجام شد که گروههای تروریستی مورد حمایت تل آویو در جنوب سوریه در برابر ارتش سوریه یا مجبور به تسلیم شده اند یا فرار کرده اند و درهم شکسته شده اند
این یورش جدید رژیم صهیونیستی در شرایطی انجام شد که گروههای تروریستی مورد حمایت تل آویو در جنوب سوریه در برابر ارتش سوریه یا مجبور به تسلیم شده اند یا فرار کرده اند و درهم شکسته شده اند.
این گروهها دست به تشکیل جیش الجنوب زدند که به گفته منابع وابسته به گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه این به مفهوم خودکشی نظامی است و نمیتواند معادله جنگ در جنوب سوریه را تغییر دهد.
این درحالی است که ارتش سوریه بر گروههای مسلح زیادی مانند جیش الیرموک، اسود السنه، انصار الفلوجه، عمود حوران پیروز شده است و انبارهای تسلیحاتی و تجهیزات زیادی از گروههای مسلح به دست آورده است. باتوجه به معادلات کنونی باید کار گروههای مسلح و مورد حمایت تل آویو و واشنگتن را در جنوب سوریه تمام شده دانست.
این شرایط سبب شد که رژیم صهیونیستی که به شدت از شرایط حاکم نگران و وحشت زده شده است مشابه موارد قبل دست به تحرکاتی در حمایت از این گروههای مسلح بزند.
دیدگاه کارشناس
«کما جفا» کارشناس راهبردی امور سوریه به اسپوتنیک در این باره گفت: «موضوع به نزاع منطقهای بزرگ در سوریه مربوط میشود. اگر ما حملات قدیمی را به فرودگاه تی فور مورد بررسی قرار دهیم خواهیم دید که حمله کنونی بر خلاف تجاوزهای قبلی که از سمت لبنان رخ میداد از جنوب رخ داده است، اما چرا جنوب؟ به نظر من اوضاع بین المللی درباره سوریه پیچیده شده است و روسیه بازیگر اساسی در منطقه است. روسیه نقش بزرگی در سوریه در سرو سامان دادن به اوضاع و روابط بین الملل دارد. به نظر من، ما در برابر مرحله جدیدی پس از این حمله در تغییر شیوه حمله قرار داریم.
موضوع پیچیده و سخت است. پیروزی بسیار بزرگی در جنوب سوریه به نفع ارتش سوریه رقم خورده است و اسرائیل با این حمله قصد داشته که خودی در تحولات جنوب سوریه نشان دهد. این حمله دو روز قبل از سفر نتانیاهو به مسکو که سومین سفر وی ظرف مدت کوتاهی است رخ میدهد.
این حمله دو روز قبل از سفر نتانیاهو به مسکو که سومین سفر وی ظرف مدت کوتاهی است رخ میدهد.
هدف اسرائیل ایران و حزب الله است. اسرائیل با تفاهمات انجام شده با اردن که پوتین نقش تعیین کننده در آن داشته و با این ارتش سوریه بر جنوب مسلط شود موافقت کرده و همچنین به اینک ادوات و مزدورانش که مدت هفت سال از آنها حمایت کرده از بین بروند، تن داده است.
هدف اساسی اسرائیل دور کردن ایران و حزب الله که همانند کابوسی برای این رژیم هستند، از جنوب سوریه است. تل آویو پس از ناتوانی از نابودی نظام سوریه و فروپاشی محور مقاومت به بن بست رسیده است. اسرائیل میخواهد که حزب الله به آن نزدیک نشود. تل آویو نمیخواهد که اوضاع سرانجام خوبی برای محور مقاومت پیدا کند. اسرائیل به دنبال گرفتن تضمین از روسیه درباره سوریه است، اما دولت سوریه در مرحلهای قرار دارد که هیچ تضمینی به اسرائیل و متحدانش نمیدهد و اجازه نمیدهد که احدی شروطش را بر دمشق تحمیل کند.
درباره هدف قرار گرفتن یک جنگنده اسرائیلی نیز باید گفت که در برخی موارد در بیانیههای نظامی تاخیر انجام میشود و به محض وقوع حادثه بیانیه رسمی و مستقیم صادر میشود و مورد مخفی نمیشود. سرنگون کردن تعدادی از موشکهای اسرائیلی و هدف قرار گرفتن یکی از جنگندههای آن اگر این جنگنده هدف قرار نمیگرفت اعلام نمیشد. رادارهای روسی به طور مستقیم با رادارهای سوریه در ارتباطند. هدف قرار گرفتن جنگنده حتمی است و اسرائیل چارهای جز اذعان به آن ندارد و باید اعلام کند که جنگنده اش هدف قرار گرفته است».
اما درباره حمله اخیر اسرائیل به سوریه؛ قدر مسلم آن است که هر گاه ارتش سوریه دستاورد میدانی به دست میآورد و بر مناطق جدید مسلط میشود، رژیم صهیونیستی که احساس ناامیدی و سرخوردگی میکند به جنگنده هایش دستور میدهد که دست به حملات موشکی یا هوایی به برخی اهداف در عمق سوریه بزنند تا به افکار عمومی صهیونیستها اینگونه القا کند، که تل آویو دست بالا را دارد و قوی است.
رسیدن ارتش سوریه به مرزهای اردن و سوریه و پایین کشیده شدن پرچم معارضان سوری که بر بالای معبر نصیب نصب شده بود و اهتزاز پرچم سوریه بر فرار آن برای اسرائیل خیلی کُشنده بود و
این حملات هوایی در واقع بیانگر درد جانکاهی است که تل آویو میکشد و نشان دهنده ترس آن از آینده است
این حملات هوایی در واقع بیانگر درد جانکاهی است که تل آویو میکشد و نشان دهنده ترس آن از آینده است. همه محاسبات نظامی و سیاسی تل آویو در سوریه به هم ریخته است.
اینکه جنگندههای اسرائیلی برای سومین بار در کمتر از سه ماه به فرودگاه نظامی تی فور در استان حمص حمله میکنند؛ نشان دهنده ناکامی حملات قبلی و اینکه پدافند سوریه اجازه تحقق اهداف این حملات را به صهیونیستها نداده است.
حملات متعدد صهیونیستها به سوریه که با مدرنترین جنگندههای ساخت آمریکا هم صورت گرفت است تاثیری بر دمشق نداشته و نتوانسته به تضعیف دولت سوریه منجر شود و روحیه نظامیان ارتش سوریه را از بین ببرد. ارتش سوریه وقعی به موضع گیریهای صهیونیستها ندارد و حرکت و پیشروی در جنوب سوریه و نیز دست به دامان مسکو شدن نتانیاهو گواهی این مدعاست.
قدر مسلم آن است که آخرین حمله رژیم صهیونیستی به فرودگاه نظامی تی فور نیز مشابه دیگر حملات آن با شکست روبرو شد و پدافند هوایی سوریه بیشتر موشکها را سرنگون کرد و یک جنگنده را نیز هدف قرار داد.
واقعیت این است که علت حمله رژیم صهیونیستی ازسویی به ترس این رژیم از رسیدن نیروهای سوری و به عبارتی محور مقاومت به نزدیکی بلندیهای جولان مربوط میشود و از سوی دیگر تحرکی از سوی تل آویو برای این است که وانمود کند برای هر رخدادی در آینده آماده است.