به گزارش خبرنگارمهر، علی محمد مرادی امروز سه شنبه در نشستی با خبرنگاران استان در سنندج با اشاره به اینکه خطا لازمه حرکت است، گفت: هر کسی خطای بیشتری داشته باشد نشان می دهد حرکت زیادتری هم داشته است و من هم از این دسته افراد هستم.
وی با اشاره به اینکه اززمانی که به عنوان نماینده مردم در مجلس کار خود را آغاز کرده تاکنون فعالیت های زیادی را انجام داده است، عنوان کرد: در گذشته بیشتر آب های استان ما از جمله آب سد قوچم دهگلان را به سایر استان ها تخصیص داده بودند.
وی اظهارداشت: تاکنون بیست جلسه با وزیر نیرو و معاونان او در خصوص دفاع از حق مردم داشته ام و همین اقدامات منجر شد آب سد قوچم را به شهرهای قروه، دهگلان، سنندج و بیجار اختصاص دهند نه سایر استان های کشور.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای سد داریان شهرهای پاوه و نوسود در استان کرمانشاه موفق شدند تخصیص لازم را بگیرند ولی تاکنون استان کردستان دراین رابطه نتوانسته کاری انجام دهند.
مرادی با اشاره به وجود 31 سد دراستان کردستان، بیان کرد: در سال 95 تنها دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان از آب سدهای استان بهره مند بودند و آن را به 6 هزار، سپس به 16 هزار افزایش دادیم واکنون هم درصدد افزایش آن به 23 هزار هکتار هستیم.
وی با بیان اینکه میانگین اراضی آبی کشور 47 درصد است، ادامه داد: متاسفانه کردستان علی رغم داشتن منابع آبی فراوان تنها 10 درصد اراضی کشاورزی آن آبی است و ما تلاش خواهیم کرد آن را به میانگین کشوری برسانیم.
وی با اشاره به اینکه تخصیص آب پنج سال طول می کشد، افزود: قرار شده از سد ژاوه 23 میلیون مترمکعب آب به سد سنگ سیاه که فقط برای اراضی کشاورزی منطقه است، انتقال داده شود.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: سرانه صنعتی در استان کردستان به ازای هر نفر 300 هزار تن و این میزان در کشور نفر 8 میلیون تُن است.
استفاده از آب های زیرزمینی برای اجرای هر پروژه ای خیانت است
مرادی به ایجاد زنجیره فولاد در قروه و دهگلان اشاره کرد وگفت: در زمینی به مساحت 330 هکتار این زنجیره ایجاد می شود که 2 الی 3 هزار اشتغال هم ایجاد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه استفاده از آب های زیرزمینی برای اجرای هر پروژه ای خیانت است، اضافه کرد: زنجیره فولاد باید در کنار سد یا دریا احداث شود و آب مورد نیاز زنجیره فولاد در قروه هم از محل سد قوچم تامین خواهد شد.
وی عنوان کرد: در کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس تاکنون 13، 14 قانون را در برنامه ششم توسعه تصویب کرده ایم ویکی از این قوانین در ارتباط با استمهال وام کشاورزانی که از حوادث غیرمترقبه خسارت دیدند، به مدت سه سال بدون احتساب جریمه ودیرکرد است.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برق رسانی مجانی به چاه های کشاورزی و ایجاد اشتغال روستایی از دیگر اقدامات انجام شده توسط کمیسیون کشاورزی مجلس در چند سال اخیر است.
خواهان شفافیت فرآیند بهره برداری در معدن طلای قروه هستیم
مرادی در ارتباط با نحوه فعالیت شرکت قزاقستانی در معدن طلای قروه گفت: براساس قرارداد موجود می بایست در سال 2 تن طلا برداشت کنند که اکنون 3.4 تن در سال برداشت می کنند البته احتمال برداشت بیش از این میزان هم وجود دارد.
وی با بیان اینکه سامانه نظارتی بر میزان برداشت از معدن طلای قروه وجود ندارد، ادامه داد: متاسفانه نحوه فعالیت و کار در این معدن شفاف نیست و اجازه ورود به کارگاه را هم به هیچ فردی نمی دهند.
وی با بیان اینکه وضعیت این شرکت خارجی مبهم است، افزود: براساس قانون می بایست هر سال یک درصد از تولید خود را که حدود 34 کیلوگرم طلا است، به منطقه اختصاص دهند که نه تنها این اتفاق نیافتاده بلکه حقوق دولتی را هم تاکنون پرداخت نکردند.
نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی قرارداد مابین قزاقستان وایران در خصوص معدن طلای قروه را نوعی قرارداد ترکمنچای خواند و گفت: تاکنون قرارداد را هم در اختیار ما نمایندگان مردم قرار نداده اند.
مرادی از حاکمیت درخواست شفافیت کار این شرکت در معدن طلای قروه را کرد و اظهارداشت: ما مانع سرمایه گذاری دراستان نیستیم بلکه خواهان سرمایه گذاری شفاف در منطقه هستیم.