ماهان شبکه ایرانیان

سخنگوی شورای شهر در نشست خبری از سرنوشت اجرای یک مصوبه سخن گفت

سرپیچی در حفظ باغات تهران

برج باغ، مصوبه ای بود که در دوره پیشین مدیریت شهر، مثل خوره بر جان درختان پایتخت افتاد و بسیاری از باغات تهران را تبدیل به بلوک های سیمانی کرد.

سرپیچی در حفظ باغات تهران

برج باغ، مصوبه ای بود که در دوره پیشین مدیریت شهر، مثل خوره بر جان درختان پایتخت افتاد و بسیاری از باغات تهران را تبدیل به بلوک های سیمانی کرد.

به گزارش به نقل از قانون ،مصوبه ای که قرار بود به کمک فضای سبز شهر آید اما فضای خاکستری را گسترش داد تا اینکه اعضای شورای شهر پنجم تهران به لغو این مصوبه اقدام کردند.

پس از آن، امیدهایی برای حفظ معدود باغات باقی مانده در شهر زنده شد اما آن‌طور که سخنگوی شورای شهر گفته، برخی سرپیچی ها دربرخی مناطق تهران باعث شده تا همچنان روند تهدید باغات ادامه داشته باشد.

دیروز علی اعطا در نشستی رسانه ای به پاسخگویی سوالات متعدد رسانه ها پرداخت که یکی از آن‌ها مربوط به مصوبه برج باغ ها بود.«شماره پرونده و نام مناطقی که همچنان مجوز ساخت و ساز در باغات را صادر کرده‌اند،

در اختیار شهردار تهران قرار گرفته است»؛ این خبری بود که دیروز سخنگوی شورای شهر داد و گفت: من این موضوع را می‌دانم و تذکر جدی در این خصوص به شهرداری داده‌ام و نامه‌ای محرمانه خطاب به شهردار تهران ارسال کرده و شماره پروانه‌ها و مناطقی که این تخلف را از مصوبه شهرداری انجام داده‌اند، اعلام کردم.

وی با بیان اینکه اما مناسب ندیدم که ارسال نامه را عمومی کنم اضافه کرد: از آنجایی که این تخلف در مناطق شهرداری انجام می‌شود، لازم است که شهرداری و معاونت‌های مربوطه به این تخلف رسیدگی کنند.سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینکه تذکر جدی به مناطق در مورد صدور مجوز ساخت‌و‌ساز در باغات پس از لغو مصوبه برج باغ داده‌ام، گفت: ما در اجرای مصوبات شورا جدی هستیم.

اعطا با بیان اینکه باید شهرداری و معاونان با این مناطق برخورد کنند، گفت: البته برداشت آزادی از متن مصوبه انجام شده است؛ به گونه‌ای که در 22 اسفند با لغو مصوبه برج باغ اعلام کردیم که بعد از ابلاغ این لغو، پرونده‌ای در مورد صدور مجوز ساخت و ساز نباید صادر شود و گویا برخی تصورشان بر این بوده که اگر پرونده قبل از 22 اسفند تشکیل شده باشد، لازم است که پروسه ادامه یابد و مجوز ساخت و ساز در باغات صادر شود.

اما تشکیل پرونده حقوق مکتسبه ایجاد نمی‌کند و بر اساس قانون تنها صدور پروانه است که می‌تواند حق مکتسبه ایجاد کند. البته این توجیهات قابل پذیرش نیست و لغو مصوبه برج باغ برای همه معاونت‌ها و مناطق لازم‌الاجراست. وی در مورد نامه اخیر رییس بنیاد مستضعفان در مورد اعلام آمادگی برای حفظ باغات هم گفت:

نامه اخیر سعیدی‌کیا به رییس شورای شهر جای تقدیر و قدردانی دارد چرا که حدود 15 باغ در تملک این بنیاد است که سطح و سطوح آن نیز زیاد است و این اعلام آمادگی برای حفظ باغات در پی حساسیت‌های افکار عمومی و زحماتی است که رسانه‌های شهری می‌کشند و اصلا این‌گونه تلقی نشود که این اعلام آمادگی در پی چراغ سبزی است که شهرداری نشان داده و حتی گفته می‌شود که این چراغ سبز شهرداری برای ساخت پلاسکو است که باید بگویم مساله پلاسکو باید در کمیسیون ماده 5 بررسی شود و ربطی به شهرداری ندارد.

خواب تازه برای شهرداری ها

اما سخنگوی شورای شهر تهران در ادامه نشست خبری خود به سوالی درباره سخنان اخیر رییس مجلس در مورد ادغام سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در وزارت راه و منفک شدن این سازمان از وزارت کشور واکنش نشان داد و گفت: اختلاف نظرهایی در مورد جایگاه سازمان‌های شهرداری‌ و دهیاری وجود داشته است و تا جایی که من اطلاع دارم در زمانی که آقای افشانی معاون عمرانی وزارت کشور نیز بود،

موافق بود که سازمان‌های شهرداری‌ و دهیاری‌ زیر نظر وزارت راه و شهرسازی باشد و وزارت راه و مجلس نیز در مورد این مساله پالس‌های مثبت می‌فرستادند. وی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در مقام طراحی طرح‌های شهری است و وزارت کشور نیز به نوعی با اداره شهرها سر و کار دارد،

گفت: وزارت راه شأن نظارتی و وزارت کشور شأن ورودی در اداره شهرها دارد که گاهی تعارضاتی نیز ایجاد می‌شود که به همین علت لازم است این مساله یک کاسه شود و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در دل یک مجموعه باشد تا به صورت یکپارچه مسائل پیگیری و مطرح شود و به همین دلیل برخی پیشنهاد می‌دهند که سازمان شهرداری‌ها از وزارت کشور منفک و به وزارت راه برود.سخنگوی شورای شهر در ادامه به موضوع بازگشایی خط 7 متروی تهران اشاره کرد و در مورد برخی شایعات مبنی بر اینکه خط 7 مترو هنوز ایمنی کافی ندارد،

گفت: علی رغم اینکه در برخی رسانه‌ها عنوان شد که تعطیلی خط 7 دلایل سیاسی دارد، اما این گونه نبود و ما از نهادهای نظارتی نامه داشتیم که خط 7 ناایمن است و در شورای شهر نیز به شدت مراقب بودیم که مبادا این خط تکمیل نشده افتتاح شود.اعطا با بیان اینکه خط 7 در حوزه سیگنالینگ و هواکش مشکلاتی داشت و تصمیم مدیریتی گرفته شد که خط فاز به فاز افتتاح شود، گفت: حرفی که شهردار تهران در مورد اینکه پیمانکار باید تضمین تکمیل خط 7 را بدهد، حرف کاملا منطقی بود چرا که در اسناد مهندسی پیمانکار و سفارش‌دهنده تضمین می‌کنند که اقدام‌شان موثر بوده است یا نه.

طرح ترافیک ها را پس دهید!

اما همچون چندین جلسه خبری سخنگوی شورای شهر با رسانه ها، همچنان موضوع طرح ترافیک پای ثابت سوال از آقای سخنگو بود و این بار او در مورد اهدای کارت سیار طرح ترافیک به هر عضو با شارژ یک میلیون تومان گفت: برای هر عضو سه کارت سیار با شارژ یک میلیون تومان که به اندازه مصرف 30 روز است،

صادر شده و البته تعدادی از اعضا نیز موافق نبوده و حتی این کارت‌ها می‌تواند به دو ماشین نیز تغییر داده شود و البته به نظر من نباید این کارت‌های شارژ شده در اختیار اعضا قرار داده می‌شد اما کارشناس‌های شورای شهر که مسائل نظارتی را دنبال می‌کنند، می‌توانند از این کارت‌های سیار استفاده کنند؛چرا که در کل شورا تنها چهار خودرو وجود دارد که کارشناسان می‌توانند از آن استفاده کنند.

هر چند که در سال 96 در مدتی که ما برای انجام کارهای هماهنگی پیش از ورود به شورا جلسه داشتیم نیز به هر عضو سه کارت شناور داده شد و به نظر می رسد همکاران‌‌مان نه برای استفاده شخصی بلکه برای کارشناسان‌شان این کارت‌ها را استفاده کنند هر چند که به نظر من این مساله خیلی قابل پذیرش نیست.

وی در پاسخ به این انتقاد که چرا اعضای شورای شهر این کارت‌ها را قبول کرده‌اند، چرا که با شعار شفافیت در تضاد است و چرا با مسئولان مربوطه برخورد نکردند، گفت: من این انتقاد را قبول می‌کنم اما اعضا این کارت‌ها را گرفته‌اند تا همکاران‌مان که به طور مرتب کارهای نظارتی‌مان را انجام می‌دهند،

راحت‌تر باشند اما تصور نشود که این کارت‌ها برای استفاده شخصی است. هر چند که اگر این اتفاق نمی‌افتاد، بهتر بود. وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی واگذاری طرح ترافیک به نمایندگان مجلس گفت: در مواردی که اخذ طرح با ضوابط منطبق نباشد، طرح پس گرفته می‌شود و البته معاون حمل و نقل اعلام کرده که جلسه ای با کمیسیون فرهنگی گذاشته تا مشکل حل شود.

همشهری همچنان زیر ذره بین!

تخلفات متعدد در موسسه مطبوعاتی همشهری در دوره گذشته ، گزارش های بسیاری را در دوره فعلی شورای شهر تهران و از سوی اعضا همراه داشت و چندین بار نیز موضوع تحقیق و تفحص از این موسسه پولساز، مطرح شد. اعطا دیروز در مورد سرانجام طرح تحقیق و تفحص از موسسه همشهری با بیان اینکه اصلاحیه قانون شوراها در اوایل تابستان 96 ابلاغ شد و ماده‌ای در مورد تحقیق و تفحص در این اصلاحیه وجود دارد هم گفت:

بر اساس این ابلاغیه جدید اعضای شورا باید تحقیق و تفحص را مانند یک طرح عادی به صحن بیاورند و بعد از سپری شدن فرآیند تحقیق و تفحص کلید بخورد که رییس شورا حکم اعضایی را که به عنوان هیات تحقیق و تفحص معرفی شده بودند،صادر کرده و هیات کارشناسی در همشهری مستقر است اما یک نکته مهم این است که از لحظه‌ای که هیات تحقیق و تفحص شروع به کار می‌کند،

طبق قانون تمام کارهای آن‌ها باید محرمانه باشد و نباید این‌گونه تلقی شود که به علت شکایت از یک عضو ما سکوت کرده‌ایم بلکه سکوت یک الزام قانونی است و خوشبختانه در قانون امتیازی قائل شده‌اند که طرح‌های تحقیق و تفحص باید گزارشش به قوه قضاییه ارسال شود و این یک فرآیند قضایی و محرمانه است و تا زمانی که رای صادر نشده محرمانه باقی می‌ماند.

وی در مورد سرانجام بهسازی و مرمت آرامگاه شهدای مشروطه با بیان اینکه شهرداری بر اساس اسناد بالادستی موظف است که در راستای احیای میراث فرهنگی اماکن و آرامستان‌های قدیمی گام بردارد، گفت: آرامگاه روزنامه نگاران مشروطه در طرح توسعه بیمارستان لقمان است و به نظر می‌رسد باید حدفاصل 14 مرداد که روز مشروطه بوده تا 17 مرداد که روز خبرنگار است، خبر خوبی در مورد سرانجام این آرامگاه داشته باشیم.

هر چند که مالک این آرامگاه که فرزندان ملک‌المتکلمین هستند خانه را به شهرداری اهدا کردند اما سرایداری در این خانه است و بنا بود که واحدی برای این سرایدار خریداری شود و با شهرداری منطقه 11 در حال رایزنی هستیم تا این مشکلات برطرف شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی