محمدرضا پورابراهیمی در گفتگو با مهر در خصوص فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تدوین نقشه راه اقتصادی دولت، گفت: واقعیت اقتصاد ایران این است که بخش زیادی از معضلات اقتصادی کشور با موضوعات داخلی در حوزه اقتصاد گره خورده است، لذا اگر مشکلات و معضلات ساختار اقتصادی کشور اصلاح شود، طبیعتا آثار اقتصادی ناشی از اقدامات بیرونی بر آن کمترین میزان خواهد بود.
وی ادامه داد: در طول چهل سال عمر انقلاب همیشه با تهدیدات دشمنان در قالب تحریم ها مواجه بوده ایم. تحریم ها در سال های گذشته به یک موقعیت راهبردی و استراتژیک برای بهره برداری جهت اصلاح ساختار اقتصادی کشور تبدیل نشده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در دولت سابق که با تحریم ها درگیر شدیم و فروش نفت از 2 میلیون و 700 هزار بشکه در روز به 900 هزار بشکه در روز رسید، کاهش وابستگی بودجه عمومی به نفت تبدیل به اصلاح ساختار اجباری در اقتصاد کشور شد.
پورابراهیمی با بیان اینکه تحریمها فرصتی شد که ما سهم نفت در بودجه عمومی را کاهش دهیم، تصریح کرد: دوسال قبل در زمان برنامه ششم در صحن علنی به دولت فعلی اعتراض کردم که شما پیش از این سهم نفت را در بودجه عمومی به دلیل تحریم ها کاهش دادید، با رفع تحریم ها دوباره اقدام به افزایش سهم نفت در بودجه عمومی نکنید.
پورابراهیمی تاکید کرد: نقشه راهی که مدنظر مقام معظم رهبری است بر دو پایه استوار است؛ اول اینکه ما مکلف به اقدام متقابل در برابر تحریم های دشمنان هستیم. به عنوان مثال اگر دشمن فروش نفت ایران را متوقف کرد ما هم تنگه هرمز را ببندیم. خلیج فارس در این شرایط نمی تواند مسیر امنی برای صادرات نفت باشد.
عضو شورای عالی هماهنگی قوا گفت: در راستای اقدام متقابل، روش مستقیم فروش نفت را تبدیل به روش غیرمستقیم میکنیم و بخش خصوصی را وارد کار خواهیم کرد. ستاد تدابیر اقتصادی در همین راستا تشکیل شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اما فرمایشات رهبری مبنی بر تدوین نقشه اقتصادی فراتر از این موضوع است، بدین معنا که دولت باید از این موقعیت استثنایی استفاده کرده و ساختارهای اقتصادی کشور را اصلاح کند.
وی ادامه داد: این شرایط بهترین موقعیت برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور، کاهش قاچاق و کاهش سهم نفت در بودجه است.
پورابراهیمی تصریح کرد: به عبارتی دیگر امروز موضوع فرمایشات مقام معظم رهبری تنها اقدام متقابل در برابر تحریم ها نیست بلکه فراتر از آن اصلاح ساختار اقتصادی است تا اگر پس از مدتی تحریم ها برداشته شد، دشمن دوباره هوس نکند تا از این طریق فشارهای بعدی را بر ایران تحمیل کند.
وی تاکید کرد: شاه بیت فرمایشات مقام معظم رهبری این است که دولت به جز اقدامات متقابل، رویکردهای راهبردی برای اصلاح ساختار اقتصادی را در ایران عملیاتی کند، البته مقام معظم رهبری بیش از 10 سال است که بر این موضوع تاکید دارند و در دیدار اخیرشان مجددا بر این موضوع تاکید کردند.
پورابراهیمی گفت: این تغییر رویکرد مطالبه مقام معظم رهبری از دولت است که هنوز دولت در مقام اجرا برنیامده است.