به گزارش ایسنا، برآورد پایگاه خبری "اس اند پی گلوبال پلاتس" نشان داد صادرات نفت ایران در ژوییه با کاهش خرید کره جنوبی و اروپا دچار افت شد اما خرید چین و هند از ایران بالا ماند.
طبق آمار نرم افزار جریان تجاری پلاتس، مجموع حجم صادرات از بنادر ایران در ژوییه به میزان 7 درصد کاهش یافت و به 2.32 میلیون بشکه در روز در مقایسه با 2.49 میلیون بشکه در روز در ژوئن رسید.
برخی از منابع آگاه اظهار کردهاند که با افت صادرات، فعالیت پالایشگاهی ایران افزایش یافته و در نتیجه تولید بنزین در برخی از پالایشگاههای ایران رشد کرده و انتظار میرود بشکههای بیشتری در ذخایر شناور جای بگیرند.
بنا بر برآورد پلاتس، تولید نفت ایران در ژوییه به 3.72 میلیون بشکه در روز رسید که پایینترین سطح از ژانویه سال 2017 بود.
افزایش تقاضا از جانب چین و هند
صادرات به آسیا با عدم خرید میعانات ایران از سوی کره جنوبی و تایوان، در مقایسه با 1.85 میلیون بشکه در روز در ژوئن، به 1.76 میلیون بشکه در روز در ژوییه کاهش یافت.
با این حال بارگیری به چین 799 هزار و 452 بشکه در روز بود که در مقایسه با 722 هزار و 100 بشکه در روز در ژوئن افزایش داشت. گزارشهایی که هفته گذشته منتشر شد حاکی از آن بود که مقامات چینی درخواست آمریکا برای قطع واردات نفت ایران را نپذیرفته اند اما موافقت کرده اند که وارداتشان را بیشتر از سطح فعلی افزایش ندهند.
با وجود اینکه برخی از پالایشگاههای هندی اعلام کردند خرید نفت ایران را کاهش خواهند داد، صادرات نفت ایران به هند در ژوییه بالاتر بود و با بیش از 40 هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ژوئن، به 706 هزار و 452 بشکه در روز رسید.
هند تلاش می کند واردات نفت از ایران را ادامه دهد و وارداتش رشد سالانه چشمگیری نشان داده است.
معافیتهای محدود
صادرات نفت ایران به ژاپن که تلاش می کند از آمریکا معافیت بگیرد، در ماه مه به بالاترین میزان در هفت ماه گذشته رسید.
مقامات ژاپنی هفته گذشته با مقامات دولت ترامپ در واشنگتن دیدار کردند تا برای ادامه واردات نفت ایران، معافیت بگیرند اما مقامات آمریکایی درباره این مذاکرات حاضر به اظهارنظر نشدند.
دولت آمریکا اعلام کرده است می خواهد صادرات نفت ایران را به صفر برساند اما مقامات آمریکایی تصدیق کرده اند که ممکن است به برخی از خریداران نفت ایران معافیت اعطا شود. انتظار می رود مشتریان بزرگ نفت ایران مانند چین و هند راهی را برای ادامه خرید نفت از ایران پیدا کنند.
صادرات نفت ایران به اروپا با افت تقاضا از سوی فرانسه، اسپانیا و ترکیه، از 485 هزار و 768 بشکه در روز در ژوئن به 465 هزار و 450 بشکه در روز در ژوییه رسید در حالی که خرید ایتالیا و یونان رشد مستمری داشت.
تقاضا برای خرید محمولههای تک ایرانی در اروپا کاهش یافته اما پالایشگاههایی که با ایران قرارداد دارند، همچنان به قراردادهایشان پایبند هستند.