به گزارش فارس براساس جدیدترین آمارهای ارائه شده از سوی مراکز مطالعاتی انرژی در ماه گذشته صادرات نفت ایران 7 درصد نسبت به ماه های قبل کاهش یافته است.
براساس این گزارشها چین 26 درصد از حجم صادرات نفت ایران را به خود اختصاص داده است و بعد از ان هند با 23 درصد در رتبه دوم قرار دارد.
اتحادیه اروپا با 20 درصد و کره جنوبی با 11 درصد، ترکیه با 7 درصد، ژاپن، امارات و اسپانیا هر کدام با 5 درصد، فرانسه با 4 درصد و یونان با 3 درصد در رتبه های بعدی قرار داشتند.
این گزارش حاکی است کارشناسان بین المللی انرژی پیش بینی کرده اند با آغاز تحریم های نفتی علیه ایران از آبان ماه سال جاری شاهد کاهش صادرات نفت ایران خواهیم بود به طوریکه از بین کشورهای متقاضی نفت ایران تنها چین، هند و ترکیه اقدام به خرید نفت از ایران خواهند کرد و دیگر مشتریان مانند مشتریان اروپایی وارداتشان را قطع و برخی از مشتریان آسیایی نیز وارداتشان را کاهش می دهند.
بعد از جلسه 174 اوپک کشورهایی از قبیل کویت، عربستان و امارات رسما اعلام کردند حاضرند تولید نفت خود را برای جایگزین کردن نفت ایران بالا برند که در همین رابطه زنگنه نامه ای را به رئیس اوپک نوشت و اعلام کرد ایران سهم خود را در تولید به دیگر کشورها واگذار نمی کند.
اخیرا نیز طی نامه ای به سهیل مزروعی رئیس دوره ای اوپک اعلام کرده است برمصوبه نشست 174 اوپک همانطور که در متن این مصوبه آمده است بر تولید اعضا نظارت شود.
پیگیریها حاکی است ظاهرا غیر از نامه نگاری به رئیس اوپک توسط بیژن زنگنه وزیر نفت اقداماتی در حال شکل گیری است که می تواند به ضرر صنعت نفت ایران و فروش نفت ایران شود.