ماهان شبکه ایرانیان

معاون وزیر بهداشت:

۳۴۰ دارو در شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تولید شد

شاهرود - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بابیان اینکه ۷۴ مرکز رشد مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی تأسیس‌شده است، گفت: ۳۴۰ دارو در این مراکز تولید شده است.

340 دارو در شرکت‌های دانش‌بنیان کشور تولید شد

به گزارش خبرنگار مهر، رضا ملک‌زاده پیش از ظهر یک‌شنبه در چهارمین نشست فصلی انجمن اپیدمیولوژیست های ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ضمن بیان اینکه 74 مرکز رشد مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی تأسیس‌شده است که به عبارتی هر دانشگاه حداقل یک مرکز رشد دارد، ابراز داشت: در دولت تدبیر و امید تأسیس یک هزار و 100 شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت با گردش مالی حدود سه هزار میلیارد ریال در سال صورت گرفته است که به‌منظور تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی تولید 340 محصول دارویی در شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه‌های علوم پزشکی به انجام رسید.

وی بابیان اینکه مهم‌ترین اقدامات شاخص در حوزه پژوهش‌های سلامت تقویت زیرساخت‌ها است، افزود: توانستیم در شرایطی که زیرساخت‌های قوی در حوزه پژوهش وجود نداشت موسسه توسعه تحقیقات پزشکی را راه‌اندازی و ضمن ارائه  500 گرید ویژه به اعضای هیئت‌علمی 200 طرح ملی را موردحمایت قرار دهیم.

مطالعه کوهورت بر روی 12 هزار جوان

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بابیان اینکه بالغ‌بر 250اپیدمولوژیست در ایران وجود دارد، ابراز داشت: در پرشین کوهورت فرصتی فراهم شد تا دانشجویان از آن برای مطالعه پایان‌نامه استفاده کنند و بتوانیم حرف‌های جدیدی در حوزه سلامت مطرح کنیم.

 ملک‌زاده با ابراز اینکه امروز 80 درصد علت مرگ‌ومیرها ناشی از بیماری‌های غیر واگیردار است که اپیدمولوژیست ها بر شناخت علل و نحوه مقابله با آن‌ها  متمرکز هستند، تصریح کرد: ایران از نژادها و قومیت‌ها بسیاری متنوع است که می‌توانیم با بهره‌مندی از فرهنگ و سبک زندگی  گوناگون کوهورت‌های متفاوتی را راه‌اندازی و به‌صورت جامع آن‌ها را مطالعه کنیم و معتقدیم که دانش موجود می‌تواند مشکلات را در داخل کشور حل کند بنابراین در گام نخست برای کوهورت والدین و بزرگسالان مطالعه 200 هزار نفر را در دستور کار قراردادیم که استقبال خوبی نیز از آن شد.

وی بابیان اینکه مطالعه کوهورت 150 هزار مادر و کودک در دستور کار قرار دارد، افزود: مطالعه شش هزار نفر تاکنون انجام‌شده است و یک هزار و 500 نوزاد در این فاصله تحقیقاتی به دنیا آمدند و همچنین در کوهورت جوانان نیز مطالعه 12 هزار نفر انجام خواهد شد که حضور اپیدمولوژیست‌ها می‌تواند در این مطالعات بسیار اثرگذار باشد.

ساخت 11 آزمایشگاه در دستور کار

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بابیان اینکه 70 نظام ثبت بیماری‌ها در دانشگاه‌های کشور برنامه‌ریز شده است، ابراز داشت: برنامه ملی کنترل سرطان برای اولین بار در کشور اجرایی و نخستین گزارش آن منتشر و به تائید سازمان بهداشت جهانی رسیده است.

ملک‌زاده اضافه کرد: ازجمله اقدامات شاخص وزارت بهداشت تأسیس 70 واحد تحقیقاتی علوم پزشکی، راه‌اندازی کوهورت بزرگسالان، نوزادان، جوانان، سامان‌دهی نظام پایش و نظارت بر حسن اجرای کار آزمایی بالینی و تکمیل 11 آزمایشگاه جامع و احداث 10 آزمایشگاه جدید را می‌توان اشاره کرد.

وی بابیان اینکه  15 اتاق تمیز راه‌اندازی و تکمیل 10 اتاق دیگر دستور کار قرار دارد، افزود: حمایت سالانه یک میلیارد تومانی از مجلات علوم پزشکی کشور، برنامه تحقیقاتی پسادکترا و حمایت و جذب 190 نفر، حمایت از پایان‌نامه‌ها و جذب 63 پزشک عمومی دستیار پژوهش در مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور ازجمله اقدامات موجود در حوزه وزارت بهداشت محسوب می‌شود.

بهبود شاخص‌های مقالات علوم پزشکی

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بابیان اینکه در سال‌های بعد از جنگ تحمیلی شاهد رشد علمی بسیار مطلوبی در تولید مقالات بودیم، ابراز داشت: در سال 2016 توانستیم رتبه شانزدهم دنیا و رتبه نخست منطقه را کسب کنیم.

ملک‌زاده در ادامه تصریح کرد: روند رتبه کشور ازنظر تعداد استنادات دریافتی توسط مقالات در بانک اطلاعاتی جهانی از رتبه 49 سال 1988 به رتبه هفدهم در سال 2017 رسیده است که این امر خود نمادی از بهبود چشمگیر کیفیت مقالات طی سال‌های مورداشاره به شمار می‌رود.

وی افزود: در ابتدای دولت یازدهم تنها در علوم پزشکی 108 دانشمند برتر دارای شاخص ایندکس در کشور وجود داشت که در سال 1394 به 298 نفر و در تیرماه سال جاری به 683 نفر افزایش پیداکرده است.

30 درصد تولیدات علمی در اختیار وزارت بهداشت​

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه ابراز داشت: در شرایطی توانستیم خود را به رتبه پانزدهم دنیا برسانیم که هیچ‌گاه اعتبارات پژوهشی کشور از سهم نیم درصدی اعتبارات ملی فراتر نرفته و درواقع سهم وزارت بهداشت در بهترین شرایط 13درصد از سه درصد تولید ناخالص بوده است.

ملک‌زاده بابیان اینکه این وزارت‌خانه 10 درصد اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های کشور را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: 30 درصد تولیدات علمی در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد که این امر نقش مهمی در کسب رتبه شاخص برتر در بین کشورهای جهان شده است.

وی بابیان اینکه شاخص‌های کیفی ما طی سه سال گذشته بهتر شده است، افزود: تعداد دانشمندان یک درصد برتر به 50 رسیده از تعداد یک هزار و 115 پژوهشگر برتر نزدیک 600 نفر فقط در رشته پزشکی هستند.

ملک‌زاده اضافه کرد: به دلیل مشکلاتی نظیر تحریم‌ها همکاری‌های پیرامون مقالات بین‌المللی آن‌قدر که می‌بایست رشد نکرده است و 17 درصد مقالات حوزه بین‌المللی را شامل می‌شود که می‌بایست این شاخصی به عدد 50 برسد تا منجر به رشد علمی در کشور شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان