خبرگزاری فارس: پریوش نظریه بازیگر سینماوتلویزیون بعد از تماشای فیلم سینمایی «تنگهابوقریب» گفت: این فیلم من را روی صندلی میخکوب کرد. تصور میکنم کار فیلمسازان دفاع مقدس بعد از فیلم سینمایی «تنگهابوقریب» بسیار سخت خواهد بود.
در ادامه ویدیو کامل صحبتهای پریوش نظریه را درباره فیلم سینمایی «تنگهابوقریب» مشاهده میکنید:
بنابراین گزارش، بهرام توکلی نهمین فیلم بلند سینماییاش را با داستانی دفاع مقدسی تولید کرده است. اثری که «تنگه ابوقریب» نام دارد و تهیهکنندگی آن را سعید ملکان عهده دارد شده است.
«تنگه ابوقریب»، تنگهای بسیار استراتژیک بود. اتفاقی که درباره آن فیلم ساخته شده است، واقعهای است در سال 67 در محدودهای که عراق پیشروی میکرد و مناطق را از رزمندگان ایرانی پس میگرفت، آن اتفاق افتاد، در شرایطی که ایران به هیچ عنوان آمادگی دفاع نداشت.
نیروهای ایرانی در آن بازه زمانی همه درگیر بودند، یکسری در شمال غرب درگیر بودند، یکسری دیگر در شلمچه و جزیره مجنون درگیر بودند. بچههای گردان عمار تازه از خط پدافندی برگشته بودند، به آنها مرخصی داده بودند تا برگردند تهران، چون بیشترشان بچه تهران بودند. این بچهها حمام رفتند و آماده شدن و بلیط قطارشان را دریافت کردند. قطارهای اندیمشک معمولاً بعد از ظهر به راه میافتد.
ساعت 10 -11 صبح اعلام کردند که عراق به تنگه ابوقریب حمله کرده است و هیچ کسی را نداریم که برود جلوی آنها بایستد، میگویند که گردان عمار را بفرستید، اطلاع میدهند که گردان عمار آماده شدهاند که بروند مرخصی. دستور میدهند که گردان عمار را برگردانید به تنگه ابوقریب. بچههای گردان عمار را برمیگردانند به پادگان دوکوهه سریع تجهیزات میدهند و با کامیون آنها را به خط میفرستند. از وقایع مهم آن روز میتوان به شهادت غلامرضا صالحی قائم مقام لشکر 27 محمد رسول الله (ص) اشاره کرد که در تنگه ابوقریب روز 22 تیر شهید شد. «تنگه ابوقریب» اسم داستان رشادتها و ایستادگیهای بچههای گردان عمار است.
جواد عزتی، مهدی پاکدل، امیر جدیدی، حمیدرضا آذرنگ، علی سلیمانی و مهدی قربانی از جمله بازیگران فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» هستند.
سایر عوامل فیلم عبارتند از: مدیر فیلمبرداری: حمید خضوعی ابیانه، طراح صحنه و لباس: محمدرضا شجاعی، صدابردار: رشید دانشمند، طراحی و ترکیب صدا: امیرحسین قاسمی، مدیر تولید: محمدرضا منصوری، برنامه ریز: علی مردانه، دستیار اول کارگردان: محمد عسگری، جانشین تولید: کیومرث عباسی، مشاور رسانهای: علی مرادخانی، عکاس:محمد بدرلو، محصول مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانهای اوج.