اگر شما رو دعوت به یک سفر ایرانگردی کنند تا از بیشتر مکان های تاریخی ایران بازدید کنید، البته با هزینه بسیار اندک، چه حسی خواهید داشت؟!
بی شک شگفت زده شده و خود را برای یک سفر به یاد ماندنی، آماده می کنید.
امروز کارناوال شما را به بازدید از ایرانی کوچک در باغ موزه هنر ایرانی خواهد برد.
باغ موزه هنر ایرانی
یک توضیح کوتاه در مورد باغ موزه :
“به محلی که در کنار نگهداری و نمایش آثار هنریی فضایی آرام بخش و فرح بخش برای بازدیدکنندگان دارد و باعث آرامش و لذتی بیش میشود، باغ موزه می گویند”
درسال 1310هجری شمسی یعنی در دوره پهلوی ساختمانی متعلق به خانم توران مهاجر اسلامی (همسر سپهبد امیر ابراهیمی) به سبک معماری آن دوره در یکی از کوچه باغ های شمیران ساخته شد.
این باغ در سال های گذشته محل خانه سینما و فعالیت های مربوط به آن بوده است. اما در سالهای 1385-1384 هجری شمسی مرمت و بازسازی در آن صورت گرفت به صورتی که به جز درختان سر به فلک کشیده آن، مابقی قسمت ها مثل تمامی آبراه ها ، حوضچه ، دیوارها و نردههای اطراف باغ مرمت شد و از آن به بعد به باغ موزه هنر ایرانی اختصاص یافت. باغ موزه ای که در میان درختان کهنسال و زمینی به مساحت تقریبی یک هکتار در سال 1386 به طور رسمی آغاز به کار کرد.
امروز این باغ با فسمتهای مختلف و برپایی نمایشگاه ها و ماکت هایی از ایران باستان تاکنون، محل مناسبی برای شناخت سرزمین ایران در زمانی اندک با کمترین هزیبنه است.
قسمت های مختلف باغ موزه ایرانی
در فضای دل باز و آرام باغ موزه، آثار هنری به نمایش گذاشته شده اند که هر کدام جلوه ای از هنرو فرهنگ ایران زمین است.
در هنگام بازدید از این باغ، ماکت های مکان های باستانی و آثاری هنری از هنرمندان معاصر و…قابل ارائه در فضای بازند و به طور دائمی در این فضا قرار گرفته اند.
به جز آثار به نمایش گذاشته شده در فضای باز، آثار هنری دیگر در نگارخانه و دیواره های باغ در زمان محدودی به نمایش گذاشته می شود. علاوه بر آن کارگاه های آموزش رشته های هنری در باغ موزه برگزار می شود که کاملا به شیوه سنتی استاد و شاگردی است و هنرجو بعد از ثبت نام و گذراندن دوره مورد علاقه خود، موفق به اخذ گواهینامه با تایید استاد رشته مربوزه می شود.
ماکت های ابنیه تاریخی ایران
ماکت هایی از آثار تاریخی ایران مانند . سی و سه پل، چهل ستون، هشت بهشت اصفهان، شمس العماره تهران، قره کلیسای آذربایجان غربی، کاروان سرای مهیار، باغ فین کاشان، شوش دانیال، میل گنبد کاووس گرگان ، نقش رستم مرودشت و برج آزادی در این باغ مصفا به نمایش گذاشته شده که ساخت آن ها به دوره پهلوی دوم برمی گردد.
دولت ایران در دوره پهلوی به مناسبت جشن های 2500 ساله شاهنشاهی، به هنرمندان ایتالیایی سفارش ساخت ماکت هایی از آثار و ابنیه تاریخ ایران را داد. هنرمندان کشور ایتالیا با استفاد از بتن ماکت اصلی بناها را ساخته و برای نمایش تزیئنات پنجره های این ابنیه از رزین و پلی استر استفاده کردند.
ماکت هایی که امروز در فضای باغ می بینید هیچ گاه مورد استاده قرار نگرفته بودند و سالیان سال در انبار محفوظ بوده اند تا این که با در نظر گرفتن فضایی برای باغ موزه، ماکت ها از انزوا و تنهایی رها شدند و امروز در مقابل دیدگان ما قرار گرفته اند.
علاوه بر این ماکت ها و مجسمه هایی از هنرمندان معاصر نیز زینت بخش فضای باغ هستند.
بخش های کارگاهی و نمایشگاهی مجموعه
درحاشیه باغ، نمایشگاه عکسی از تصاویری قدیمی مربوط به زمان ورود عکاسی به ایران، بسیار جالب و تماشایی است که بازدید کننده را با ابنیه تاریخی ایران و هنر معماری در ایران و تهران به صورت ادواری(تعداد عکسها 20عدد) آشنا می کند.
به غیر از بازدید از ماکت ها، باغ موزه ایرانی شامل بخش هایی چون نگارخانه پردیس، نگارخانه کهن دیار، کارگاه آفرینش هنری، فروشگاههای کوچک محصولات فرهنگی و تزئینی است.
در کارگاه آفرینش هنری همان طور که ذکر شد کلاس های هنری چون کلاس خوشنویسی، موسیقی، طراحی و تراش سنگ های گرانبها، فلسفه هنر اسلامی، مجسمه سازی و … توسط اساتید به نام رشته های هنری برگزار می شود.
امکانات مجموعه باغ موزه هنر ایرانی
باغ موزه ایرانی هر روز شاهد بازدید تورهای گردشگری و تورهای دانشگاهی و گردشگران علاقه مند به هنر و فرهنگ ایرانی است و برای رفاه بازدید کنندگان امکانات رفاهی برای بازدید کوتاه مدت گردشکران فراهم شده؛ از قبیل نیمکت هایی متعدد برای استراحت و نشستن گردشگران و قسمت های عرضه محصولات فرهنگی هنری و…
همچنین کافی شاپی زیبا و دلنشین در فضای باغ برای استراحت و گرد هم آمدن گردشگران همراه با طعم نوشیدنی ها و دمنوش های بی نظیر ایرانی در نظر گرفته شده که اوقاتی خوش و خاطره انگیزی را برای میهمان خود رقم می زند.
نقشه قسمت های مختلف مجموعه باغ موزه
دسترسی و بازدید از باغ موزه هنر ایرانی
این مجموعه در تهران، محله باغ فردوس، میدان تجریش، خیابان شهید دربندی (مقصودبیک)،کوچه دکتر حسابی، پلاک 25 واقع شده است.
برای رفتن باید به خیابان ولیعصر (عج) و سپس چهار راه پارک وی رفته و از آنجا وارد خیابان فرشته(شهیدفیاضی) شده و از خیابان بوسنی و هرزگوین به خیابان دکتر حسابی وارد شوید و از آنجا به مجموعه جالب و تماشایی باغ موزه بروید .
با وسایل حمل و نقل عمومی نیز به راحتی می توان به باغ موزه رسید. با اتوبوس های تندرو یا مترو به میدان تجریش رفت و از آنجا با کمی پیاده روی(15دقیقه) به باغ موزه بروید.
زمان بازدید
بازدید از موزه همه روزه به جز تعطیلی های وفات مذهبی از ساعت 9 صبح تا 22 و روزهای تعطیل از ساعت 8:30 تا 22:30امکان پذیر است. و با پرداخت هزینه ورودی به مبلغ 1000تومان می توانید وارد باغ شده و اوقات خوشی را سپری کنید.
توصیه های دوستانه کارناوالی
باغ موزه هنر ایرانی مکانی بسیار دوست داشتنی و جالب توجه است، حتما با دوستان و عزیزان خود بازدید از این مجموعه را در اولویت برنامه های تفریحی خود قرار دهید. با ورود به مجموعه با ایرانی کوچک آشنا خواهید شد و نمایی کلی از فرهنگ و هنر ایرانی را درک خواهید کرد.
اگربا وسیله شخصی خود به این مجموعه می روید به این نکته توجه داشته باشید که پیدا کردن جای پارک در این نقطه مثل اکثر نقاط تهران سخت و پردردسر است. نزدیکترین خیابانی که می توانید ماشین خود را پارک کنیدخیابان دکتر حسابی است. البته پارکینگ همت تجریش نزدیکترین پارکینگ عمومی است که باخیال راحت ماشین خود را پارک می کنید و با یک ربع پیاده روی در خیابان های تجریش به موزه می رسید.
بهتر است یک روز را برای این منطقه در نظر بگیرید که به دیگر مکان های تاریخی و دیدنی اطراف باغ موزه مانند عمارت باغ فردوس، سر درب خانه فرمانفرما، پیاده راه مقصودبیگ، تکیه بالای تجریش، تکیه پایین تجریش، امامزاده صالح، موزه موسیقی، موزه موسسه باستان شناسی، موزه دکتر حسابی، بازار سنتی تجریش، بازار قائم و…نیز سری بزنید و یک شمیران گردی به یادماندنی داشته باشید.
ویدیو زیبایی از این باغ موزه را این جا ببینید
در حال بارگذاری ویدئو ...
امروز
نه آغاز و نه انجام جهان است
ای بس غم و شادی، که پس پرده نهان است
گر مرد رهی ؛ غم مخور از دوری و دیری
دانی که رسیدن هنر گام زمان است
تو رهرو دیرینه سرمنزل عشقی…