به گزارش ایسنا، صادق صندوقی 5 اردیبهشت ماه 1325 در شهر همدان به دنیا آمد. پدرش، محرم صندوقی از سمت شوروی سابق به آدنای ترکیه و بعد از خدمت سربازی به سمت همدان آمد، در این شهر ساکن شد، ازدواج کرد و غذاخوری یا همان کبابی معروف استامبولی را در همدان دایر کرد. پدرش از آموختن نقاشی توسط صادق استقبال میکرد و شرایط خرید کاغذ و قلم را برای اینکار او مهیا کرد و به همین ترتیب صادق صندوقی در محله سرپل یخچال، بزرگ شد.
«همدانمصور» عنوان نشریهای خودساخته با کمک برادرش زندهیاد «حسن صندوقی» بود که در اواخر دهه 30 و اوایل 40 خورشیدی در 10 شماره بالطبع در تعدادی محدود به شکل دستی نوشته، تصویرگری شده و پخش شد. نشریه «همدانمصور» که هنوز نسخههایی از آن موجود است مشاهیر همدان و اتفاقهای فرهنگی را در همان سالها بیان میکند.
زندهیاد صادق صندوقی پس از ادامه تحصیل در همدان به هر مشقتی که شد خود را به هنرستان هنرهای تجسمی رساند و کار نقاشی را ادامه داد و حدود نیم قرن تلاش مستمر در زمینه نقاشی و تصویرگری را در کارنامه حرفهای خود ثبت کرد. سه فرزند او با نامهای شهرزاد، شیرین و شادی نی به دنبال پدر هر کدام دستی در هنر و ادبیات دارند.
زندهیاد صندوقی پس از تصویرگری قصههای قرآنی به عنوان تصویرگری در حوزه کتاب نیز شناخته شد؛ که از این میان به تصویری که داستان «اصحاب فیل» را در کتابهای درسی مدرسه روایت میکرد، میتوان اشاره کرد. همچنین اغلب طرحهای روی جلد کتابهای ترجمه شدهٔ ژول ورن، نویسنده فرانسوی که پس از انقلاب چاپ شدند، مزین به نقاشیهای صندوقی است.
بسیاری از آثار صادق صندوقی با وجود سادگیشان به تصویرهایی ماندگار تبدیل شدند. شاید یکی از دلایل آن را نگاه سادهی او به موضوعات و قصهها بتوان داست. تصاویری که از زنگ و لعابهای امروزی برخوردار نبودند، اما در سادگی تمام قصههای ماندگاری را روایت میکردند.
او در آخرین ساعات شب چهارشنبه (31 مرداد ماه) در سن 72 سالگی در بیمارستان «فیروزگر» درگذشت. صندوقی از یک هفته پیش برای طی دوره درمان در این بیمارستان بستری شده بود.
گویا جزئیات مراسم تشییع، تدفین و ترحیم زندهیاد صادق صندوقی عصر امروز مشخص میشود.