شناسه : ۱۱۶۲۹۴۶ - دوشنبه ۱۲ شهریور ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۱۸
دود سیگار و قلیان یکی از عوامل بزرگی لوزه های کودکان
دکتر علی توسلی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی از کاهش عفونت های لوزه و بهبود و تقویت وضعیت تنفسی با برداشتن لوزه خبر داد
دکتر علی توسلی پزشک متخصص گوش و حلق و بینی از کاهش عفونت های لوزه و بهبود و تقویت وضعیت تنفسی با برداشتن لوزه خبر داد.
به گزارش به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل،دکتر توسلی گفت: شایعترین علت انسداد راه هوائی فوقانی به صورت مزمن و طولانی مدت در بچه ها، بزرگی لوزه های کامی و لوزه سوم می باشد که در اثر عفونت و سرما خوردگی های مکرر، آلرژی و مواد محرک تنفسی خصوصا دود سیگار و قلیان می توانند تشدید شده و بزرگتر شوند .
وی اذعان داشت: علائم آن می تواند به صورت تنفس دهانی هنگام خواب و بیداری، خروپف و حتی در بعضی از بیماران به صورت وقفه های تنفسی در هنگام خواب باشد که برای سلامتی قلب و ریه بیمار بسیار مضر است.
متخصص گوش و حلق و بینی دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: همچنین گلو دردهای مکرر و رینو سینوزیت های مکرر و کاهش شنوائی در اثر تجمع مایع در گوش میانی به علت بزرگی بیش از حد لوزه ها می تواند ایجاد شود.
وی اضافه کرد : این کودکان معمولا 6 الی8 بار در سال دچار سرماخوردگی های ویروسی و باکتریایی می شوند .
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: بهترین و دقیقترین روش تشخیصی برای لوزه سوم آندوسکوپی ناحیه بینی و نازوفارنکس می باشد و همچنین گرافی لترال گردن و قسمت انتهائی بینی نیز در تشخیص بزرگی لوزه ها کمک کننده می باشد.
دکتر توسلی با اشاره به اینکه در بسیاری از این بیماران، صورت کشیده و دراز، کوچکی فک تحتانی و دهان باز دیده می شود گفت: اکثر تحقیقات و مطالعات در این مورد، نشان داده اند که برداشتن لوزه ها به صورت مشخصی، باعث بهبود و تقویت وضعیت تنفسی و کاهش عفونت های لوزه شده است .
وی گفت: لازم بذکر است که احتمال افزایش اندازه لوزه سوم خصوصا در بیمارانی که در مکانهایی با مواد محرک همچون دود سیگار و قلیان می باشند، وجود دارد، زیرا لوزه سوم فقط شامل بافت لنفوئیدی بوده و یک ارگان مشخص و جداگانه نمی باشد .
متخصص گوش و حلق و بینی افزود: پس از جراحی، توصیه به مصرف غذاهای نرم و خنک به مدت 10 الی 14 روز شده و بازگشت به فعالیت های طبیعی، بتدریج باید صورت گیرد .
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اشاره کرد و گفت: وقفه های تنفسی در خواب می تواند باعث کاهش رشد، شب ادرای، کاهش یادگیری در مدرسه، اختلالات رفتاری و هیجانی، بیش فعالی و رفتارهای تهاجمی در کودک شود .
در پایان دکتر توسلی افزود: خونریزی پس از عمل در 1% تا 3% بیماران می تواند دیده شود که شایعترین عارضه مهم جراحی لوزه ها می باشد که اکثر اوقات طی 24 ساعت اول رخ می دهد و سپس تا 2 هفته پس از جراحی نیز ممکن است با احتمال کمتری رخ دهد .