معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی فعلی جامعه که متاسفانه برخی افراد سودجو و فرصت طلب نسبت به احتکار کالا و مایحتاج لازم مردم اقدام میکنند، در این راستا دیده بانان پیشگیری با ارسال گزارشات وجود انبارهای احتکار در سطح شهرهای مختلف در کشف این انبارها و دستگیری سودجویان و فرصت طلبان کمک شایانی به دستگاههای متولی میکنند.
وی اضافه کرد: با گزارشی که دیده بانان پیشگیری در سامانه سجام ثبت کردهاند و ستاد مردمی معاونت پیشگیری قوه قضاییه، گزارش مذکور را در کمترین زمان ممکن به سازمان تعزیرات حکومتی کشور ارسال و با اقدام به موقع سازمان تعزیرات حکومتی استان خراسان رضوی شاهد کشف یک انبار بزرگ کاغذ و نوشت افزار در یکی از مناطق شهر مشهد بودیم که در این انبار بیش از چهارهزار بسته کاغذ و 300 سطل حاوی چسب تزییناتی و همچنین نوشت افزار کشف و ضبط شد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی ضمن تشکر از دیده بانان پیشگیری در ارسال گزارشات، گفت: دیده بانان پیشگیری خود مردم هستند و افراد علاقه مند میتواند با ثبت نام در سامانه سجام به آدرس sajam.adliran.ir دیده بانان پیشگیری شوند.
این مقام قضایی ضمن هشدار جدی به فرصت طلبان و سود جویان که از وضعیت فعلی جامعه سوء استفاده نموده و نسبت به احتکار گسترده کالا اقدام میکنند گفت: این افراد یقین بدانند به زودی شناسایی و دستگیر خواهند شد و به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور تحت تعقیب و مجازات قرار خواهند گرفت.
سید امیر مرتضوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خراسان رضوی در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در ادامه تصریح کرد: در سطح استان خراسان رضوی بیش از 3000 هزار دیده بانان پیشگیری به صورت افتخاری در حال همکاری با دستگاه قضایی هستند و نزدیک به 70 درصد این افراد در هستههای مختلف تخصصی ساماندهی شده اند تخلفات و جرایم اولویت دار استان را از طریق سامانه سجام منعکس مینمایند و تاکنون بیش از 260 گزارش در خصوص تخلفات و جرایم از جمله موضوعات اقتصادی مانند احتکار و جرایم حوزه زمین مسکن از جمله تصرفات اراضی ملی، کوه خواری، زمین خواری، تصرف حریم و بستر رودخانه، برداشت غیر مجاز آب از منابع آبی و ... در سطح استان خراسان رضوی گزارش شده است.
این مقام قضایی ادامه داد: در پیشگیری از وقوع جرم زمانی موفق خواهیم بود که بتوانیم مسئولیت اجتماعی را در جامعه افزایش دهیم و همه آحاد مردم بتوانند در پیشگیری از وقوع جرم نقش آفرینی نمایند.
وی گفت: در همین راستا معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، نسبت به طراحی و راه اندازی سامانه جامع اطلاعات مردمی (سجام) اقدام نموده است و این سامانه از سال 1396 عملا کار خود را آغاز کرده است.