ماهان شبکه ایرانیان

حاشیه‌هایی از سی و یکمین جشنواره کودک و نوجوان؛

وقتی جشنواره به یاد زاون تب می‌کند/ اکران در فضای باز

اصفهان – گویی جشنواره کودک و نوجوان در تب زاون قوکاسیان می‌سوزد تا کم‌کاری‌های گذشته درباره این هنرمند برجسته کشورمان کمرنگ‌تر شود.

وقتی جشنواره به یاد زاون تب می‌کند/ اکران در فضای باز

به گزارش خبرنگار مهر، در سی و یکمین جشنواره بین‌المللی کودکان و نوجوان علاوه بر پخش روزانه حدود 40 فیلم، برپایی نشست‌هایی با عوامل فیلم و برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برنامه‌های جانبی جالب توجهی مانند رونمایی از تندیس زاون قوکاسیان را شاهد بودیم.

سینمای اصفهان و کشور به یقین هرگز یاد زاون قوکاسیان کارگردان و منتقد سینمایی و معلم جدی اما دوست‌داشتنی بسیاری از هنروران جوان ایرانی را از یاد نخواهد برد، مردی که حق بزرگی بر گردن هنر سینمای اصفهان و کشور دارد.

نصب تندیس زاون قوکاسیان در محله جلفای اصفهان

از اقدام‌های به یادماندنی جشنواره فیلم کودک و نوجوان نصب تندیس زاون قوکاسیان در محله جلفای اصفهان است،‌ در این مراسم سیپان کاشچیان پیشوای مذهبی ارامنه اصفهان و جنوب ایران، شهردار و جمعی از مسئولان شهری حضور داشتند.

وقتی مسئولان یکباره به جبران کم‌کاری‌های گذشته برمی‌خیزند  

برخلاف سال‌های گذشته که به واقع حق زاون قوکاسیان در جشنواره‌های فیلم به نوعی نادیده گرفته شده بود گویی مسئولان سی و یکمین جشنواره کودک و نوجوان درصدد هستند تا این  کمبود و اشتباه را به یک باره جبران کنند.

امسال برگزاری گالری «به زمان زاون» نیز یکی از برنامه‌های جنبی جشنواره است، در این نمایشگاه که در موزه هنرهای معاصر اصفهان برپا شده است پوسترهای بسیار قدیمی از آرشیو شخصی این هنرمند برجسته کشورمان تا 27 شهریور در گالری این موزه به نمایش در می‌آید.

گام نهادن جایزه ویژه زاون قوکاسیان به جشنواره کودک و نوجوان

اما جایزه ویژه زاون قوکاسیان که در ابتدا در جشنواره ملی فیلم کوتاه حسنات اصفهان پایه‌گذاری شد امسال به جشنواره کودک و نوجوان نیز گام گذاشت.

بدین ترتیب با تدبیر مسئولان شورای شهر و تایید شورای عالی جشنواره کودک، امسال پنج داور به عنوان هیئت داوران جایزه ویژه زاون قوکاسیان انتخاب شدند و قرار است این جایزه در سال‌های آینده به عنوان یکی از بخش‌های اصلی جشنواره مطرح شود.

بزرگداشت هنرمندان و افزایش شور و نشاط در جشنواره کودک

بزرگداشت هنرمندانی مانند فریال بهزاد، زنده‌یاد ناصر چشم آذر، برادران دالوند و حضور هنرمندان مطرح کشور در سی و یکمین جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان نیز از جمله برنامه‌های جانبی بود که در افزایش شور و نشاط این دوره از جشنواره موثر بوده است.

چهارباغ دوست‌داشتنی از دیگر برنامه‌هایی است که هر روز با اجراهای شاد و متنوع برای کودکان در گذر فرهنگی چهارباغ عباسی فضایی دلپذیر را این بار در فضایی به دور از سالن‌های سینمایی اما در جوار آنها برای کودکان رهگذر و خانواده‌های علاقه‌مند فراهم آورده است.

گرچه گاه‌گاهی میزان استقبال مردم از برنامه‌های جانبی جشنواره کودک و نوجوان به تماشای فیلم‌ها در سینما غلبه دارد اما به یقین این نوع برنامه‌ها در راستای فرهنگ‌سازی برای تماشای فیلم‌های کودک و نوجوان و حضور خانواده‌ها در سینما موثر است.

پیشنهاد اکران فیلم در فضای باز برای سال‌های آینده جشنواره

استقبال خانواده‌های ایرانی از افتتاحیه سی و یکمین جشنواره بین المللی کودکان و نوجوانان و برگزاری برنامه‌ها در فضایی باز نشان می‌دهد که اکران فیلم در فضای آزاد می‌تواند به عنوان یک برنامه مهم در دستور کار سال‌های آینده جشنواره قرار گیرد.

این روش که در بسیاری از کشورهای دنیا نیز استفاده می‌شود، جشنواره‌ها را به میان مردم می‌آورد، جایی که از تمام قشرها می‌توانند به تماشای فیلم بنشینند و حتی در دیگر شهرستان‌ها و مناطق محروم استان نیز می‌تواند روشی موثر و قابل توجه باشد.

از تفکر صرفا تجاری درباره سینما و جشنواره‌ها دست برداریم

این امر نیازمند آن است که از تفکر صرفا تجاری خود درباره سینما و جشنواره‌ها دست برداریم و به جای اینکه مدام در ارتباط با قیمت‌های متفاوت تماشای فیلم‌های جشنواره بسته به نوع سینما و یا شهرستان سخن بگوییم این رویداد فرهنگی را مختص قشر خاص پردرآمد جامعه نکنیم.

شادی‌های ناب جشنواره‌ای مختص همه اقشار جامعه باشد

اکران برخی فیلم‌ها در فضای باز حتی می‌تواند جای ارائه بلیت‌های رایگان و نیم‌بها به نهادها و فرهنگسراها را نیز بگیرد تا افرادی که به واقع توانایی پرداخت هزینه‌های 10 تا 12 هزار تومانی برای مشاهده فیلم‌های جشنواره کودک و نوجوان و یا هر جشنواره‌ای را ندارند نیز شادی های ناب جشنواره‌ای را تجربه کنند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان