در این مطلب قصد داریم سری به کشور ژاپن بزنیم و در این کشور فاجعه کشتار دلفین ها را بررسی کنیم.
فاجعه ای که حتی خود ژاپنی ها آن را انکار می کنند اما دنیا بر علیه کشتار دلفین ها هر ساله شاهد تظاهرات بسیار گسترده ای در سرتاسر گیتی است .
با ما همراه باشید…
سفری کوتاه به تایجی …
تایجی یکی از شهرهای کم جمعیت ژاپن است که در حدود 3,428 نفر ساکن آن هستند . این شهر با مساحتی در حدود 5,96 کیلومتر مربع در استان واکایاما قرار دارد.
این شهر مدتی طولانی است که به عنوان یک شهر معروف صید دلفین در جهان شناخته می شود.
توسعه و روش های جدید صید دلفین از سال 1970 در این شهر رونق گرفت.
نکته مهم راجع به این شهر :
توسط کمیسیون بین المللی صید نهنگ (IWC) در شهر تایجی صید نهنگ و دلفین غیر مجاز می باشد . با این حال، مردمان این شهر هم چنان به شکار نهنگ ها و دلفین ها مشغول اند .
فرهنگ غلط ژاپنی ….
در حالی که شکار نهنگ و دلفین در ژاپن ممنوع شده است ، ژاپن همچنان به شکار این جانوران ادامه می دهد. آن ها معتقد هستند که شکار نهنگ و دلفین را به جهت پژوهش های لازم در رابطه با این جانوران دریایی انجام می دهند . هدف فعالیت های ژاپن در شکار این جانوران معلوم نیست . شاید صید این جانور ها بیشتر برای فعالیت های تجاری صورت می گیرد .
گرچه آن ها معتقد هستند این شکار جزیی از فرهنگ و آداب رسوم آن ها می باشد .
نحوه شکار دلفین ها ….
برای شکار ، یک قایق جلوتر از همه برای پیدا کردن دلفین ها به دل خلیج می زند و پس از پیدا کرن دلفین ها از طریق رادیو به سایر قایق ها خبر می دهند.
قایق ها به صورت حرف انگلیسی V آرایش می گیرند و با استفاده از وسایلی که دارند شروع به ایجاد صداهای وحشتناک و ایجاد دیواری صوتی می کنند.
دلفین ها هراسان از صدای وحشتناک ایجاد شده با توجه به شکل قایق ها به سمت خلیج حرکت می کنند .
وقتی که به خلیج رسیدند قایق هایی که از قبل انتظار آن ها را می کشیدند به تعقیب آن ها می پردازند.
دلفین ها که ترسیده اند خودشان را به صخره ها و دیواره های موجود درنزدیکی ساحل می زنند.
پس از خسته شدن و بی حال شدن دلفین ها قسمت دردناک موضوع شروع می شود.
کشتاری بی رحمانه و به دور از انسانیت با استفاده از نیزه هایی که در دست شکارچیان هست.
البته ….
آن ها که از همه زیبا تر هستند برای فروش انتخاب و در آکواریوم های مخصوص نگهداری می شوند .
مستندی برای به چالش کشیدن سوداگران دلفین ….
شکارچیان و سودجویان در تایجی ، کارشان شکار دلفین های کوچک و نهنگ های کوچک است.
به گزارش آژانس تحقیقات شیلات :
در سال 2008 حدود 1484 نهنگ و دلفین گرفتار این سوداگران شده بودند و در سال 2009 حدود 2400 عدد دلفین و نهنگ صید و به فروش رسیدند.
در سال 2009 دنیا از خشم سرازیر بود و برای نشان دادن این خشونت ، گروهی دست به کار شدند تا مستندی بسازند برای جلوگیری از روند کشتار وحشیانه دلفین ها تا دنیا این خشونت علیه حیوانات را ببیند .
فیلم مستند “خلیج کوچک” به رغم اعتراضات ژاپنی ها تحت تدابیر امنیتی در یکی از سینماهای این کشور اکران شد.
این فیلم در مراسم اهدای جوایز اسکار ، جایزه بهترین فیلم مستند را کسب کرد .
بسیاری از ملی گرایان ژاپن می گویند این فیلم ضد ژاپنی است و باید ممنوع شود.
خبرگزاری فرانسه از توکیو گزارش داد ، این فیلم مستند همچنین موجب خشم ماهیگیران ژاپنی شده است که می گویند شکار دلفین ها جزئی از فرهنگ آن ها است .
در این مستند که کشتار بی رحمانه دلفین ها را نشان می داد افراد مشهوری هم حضور داشتند از جمله Hisato Ryono که در مجلس قانون گذاری ژاپن حضور داشت ، او بعد ها این مستند را دروغ خواند .
از آن جا که این فیلم در خارج از ژاپن به نمایش درآمد قلب هزران نفر را شکست و نا امیدی هزاران نفر از فعالان زیست محیطی و دوست داران حیات وحش را به همراه داشت .
به همین منظور معمولا در ماه سپتامبر اعتراضی به کشتار دلفین ها در گوشه و کنار جهان برگزار می شود.
دلفین ؛ کشتار ؛ و سوالی بی جواب ؟ جیوه ….!
در سال 2009 نمونه ی 1٫137 نفر از ساکنان تایجی مورد بررسی قرار گرفت . این آزمایش ها نشان می داد که 182 نفر از آن ها جیوه در بدنشان از سطح استاندارد فراتر رفته است و در همین حال ژاپن تایمز گزارش داد که : در این مکان مرگ و میر بیش از 50% بیشتر از دیگر روستا ها اطراف هست .
اما نکته ای که این موضوع را جالب تر می کند این که : سن بالای افراد ساکن در این شهر که تعداد زیادی از آن ها 65 سال به بالا بودن نکته اصلی مرگ و میر تشخیص داده شد .
در سال 2009 و 2010موسسه nimd آزمایش های بیشتری روز 117 نفر مرد و 77 زن انجام داد که باز هم نشانه ای از مسمویت با جیوه در آن ها نمایان نبود ولی در تعداد اندکی در حدود 10 نفر جیوه کمی بیشت ار از حد مجاز بدن بود .
رئیس موسسه NIMD کوجی اوکاموتو، گفت: “تصور می کنیم که غلظت بالای جیوه با توجه به مصرف گوشت دلفین ها باشد. هیچ گونه مورد خاص از آسیب دیدن با گوشت دلفین وجود ندارد ، اما باید دید که چگونه غلظت بالایی از جیوه در افراد این منطقه وجود دارد ، ما می خواهیم بررسی هایمان را بیشتر کنیم.
جشنواره ی قتل عام دلفین و نهنگ ….!!!!
1) جشنواره تابستانی تایجی هر ساله با نام فستیوال Isana در 14 اوت برگزار می شود .
Isana یک نام قدیمی ژاپنی برای نهنگ است .
2) جشنواره پاییزی این کشتار با نام Taiji Kujira Matsuri در یکشنبه ماه نوامبر برگزار می شود .
هر دو جشنواره به شدت با مضمون نهنگ در آمیخته است و جاذبه هایی شامل Kujira Odori (“رقص نهنگ”) و Kujira Daiko (“ضربت زنی نهنگ”) دارد . Kujira Odori رقص سنتی سوداگران نهنگ است . این رقص منحصر به فرد است و فقط رقصنده تنها بالا تنه بدن خود را در حالی که در قایق نشسته حرکت می دهد . این جشن به عنوان فرهنگی غیر قابل درک در استان واکایاما شناخته می شود.
Kujira Daiko سنت و عملکردی بین یک نهنگ بزرگ و قایق صید نهنگ کوچک است.
اعنراضات به این کشتار وحشیانه ….
اعتراضات به کشتار بی رحمانه دلفین ها در سرتا سر جهان شکل گرفته است .
در واشنگتن تعداد زیادی از دوستداران محیط زیست در مقابل سفارت ژاپن پلاکاردهایی را در دست گرفته بودند که روی آن ها نوشته شده بود: «دلفینها میخواهند زندگی کنند».
برخی ها معتقد هستند که اکثر ژاپنیها از قتل عام دلفینها در تایجی بیاطلاع هستند. مسئولان این شهر اجازه هیچ گونه پوشش خبری را نمی دهند .
مردم بسیاری از شهرهای دیگر در کشورهای مختلف جهان شامل لندن، رم، مانیل و استکهلم نیز تظاهرات و اعتراضات مشابهی را انجام دادهاند.
تعدادی از ایرانیان دوستدار محیط زیست از سراسر جهان ، در نامه ای به دبیر کل سازمان ملل، رهبران انتخابی جهان، نمایندگان و فعالان حقوق بشر، نسبت به قتل عام شش میلیون دلفین در 30 سال گذشته و نبود قانونی برای کنترل آلودگی آب های بین المللی اعتراض کردند .
در اعتراض نامه ای که بر روی پایگاه اینترنتی petitiononline قرار گرفته است ، تاکید کرده اند: « تصاویر آب های خونین ، آشکارا به جهانیان نشان می دهد که ژاپن و جزایر فاروی دانمارک کوچک ترین احترامی برای اقیانوس های جهان و حق زندگی دلفین ها قائل نیستند. ما خواستار آنیم که ژاپن و دانمارک بلافاصله و برای همیشه قتل عام دلفین ها را متوقف کنند».
در سال 1986 قوانینی در سطح بینالمللی برای ایجاد محدودیت صید نهنگ و دلفین به تصویب رسید. اما ژاپن همواره از این قوانین تخطی کرده است. استرالیا در سال 2010 از ژاپن برای زیرپا گذاشتن این قوانین شکایت کرد.
در این شکایت استرالیا یادآور شده که از 1986 تا 2010، بیش از 10 هزار نهنگ و دلفین توسط ژاپنیها صید شده است .
این اعتراض ها همچنان ادامه دارد.
نکات جالب و خواندی …
1) اعداد و ارقام نشان می دهد که “دلفین مرده ارزش گوشتش حدود 5000 $ است. دلفین های وحشی اسیر که در یک آکواریوم ، زنده نگهداری می شوند به ارزش بیش از 130،000 $. به فروش می رسند ”
2) در سال 2011-2010 حدود 6 دلفین اسیر و 109 دلفین و نهنگ کشته شدند.
3) در طول سال 2015-2014 حدود 198 دلفین و نهنگ کشته و 9 عدد هم اسیر و فروخته شوند .
4) هنوز هم خیلی ها که در ژاپن زندگی می کنند از این کشتار و هدف آن بی اطلاع هستند .
5) دلفین ها از بالاترین درصد جیوه بر خوردارند و این می تواند برای مردم بسیار خطرناک باشد.
چگونگی دسترسی به تایجی …
ژاپن ، استان ، استان واکایاما ، شهر تایجی
آنجا کافیست اتوبوس و خط اصلی Kisei را سوار شوید . ایستگاه تایجی خارج از منطقه Moriura واقع شده است.
جاده ها :
مسیر بزرگراه ملی 42
واکایاما مسیر جاده استانی 289
واکایاما مسیر جاده استانی240
در انتها ویدیو های دردناک و تاسف آوری از کشتاار دلفین ها ببینید ….
در حال بارگذاری ویدئو ...
در حال بارگذاری ویدئو ...
کلام پایانی …
آموخته ام که وقتی ناامید میشوم ، خداوند با تمام عظمتش ناراحت میشود و عاشقانه انتظار میکشد که به رحمتش امیدوار شوم . . . !