به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، والی هرات گفت: ظرف 40 سال اخیر دولت و مردم شریف و میهمان نواز ایران از مهاجران افغانستانی با نهایت احترام و توجه پذیرایی کرده اند که حرکتی قابل ستایش و احترام است.
محمد آصف رحیمی روز سه شنبه هنگام ورود به ایران با استقبال معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری خراسان رضوی، در مرز دوغارون افزود: زمانی که مردم افغانستان از کشورشان آواره شدند تنها چهار کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران و پاکستان اجازه ورود به این مردم رنج دیده و بی خانمان را دادند.
وی ادامه داد: مردم و دولت ایران با وجود مشکلاتشان، در حمایت از مهاجران افغانستانی سنگ تمام گذاشتند که این حرکت بشردوستانه و خداپسندانه آنان افتخارآمیز است.
والی هرات گفت: با حمایت مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران هم اینک روابط خوبی بین دو کشور برقرار است و در این میان خراسان رضوی نقش بسزایی در حوزه اقتصادی ولایت هرات افغانستان دارد.
وی افزود: دولت افغانستان و ولایت هرات همواره در پی کسب تجربه از دولت جمهوری اسلامی ایران بوده تا بتوانند تجربیات به دست آمده را در زمینه های مختلف در سرزمین خود عملیاتی کنند.فضای احترام و اعتماد متقابل بین مردم و دولتهای دو کشور ادامه خواهد داشت و مردم افغانستان نیز بر تداوم این همگرایی، ارتباط دوستانه و برادرانه می کوشند و به آن افتخار می کنند لذا به دیگر کشورها اجازه دخالت در این روابط را نمی دهند.
رحیمی موقعیت ایران و افغانستان را برای همکاری و تعامل ممتازترین شکل آن در میان کشورهای منطقه توصیف و بیان کرد: افغانستان دوران سختی را در راه دفاع از کشور و مبارزه با دشمنان سپری کرده لذا با همفکری می توان زمینه رشد و توسعه بیشتر زیرساختها را به خصوص در حوزه اقتصادی رقم زد.
وی ادامه داد: طی سفر اخیر به مشهد پیرامون بررسی آخرین وضعیت راه آهن خواف - هرات که پیش بینی می شود طی دو ماه آینده به بهره برداری برسد، موضوع انرژی از جمله برق که از سوی ایران به افغانستان صادر می شود و نیز در حوزه های اقتصادی با مسئولان خراسان رضوی دیدار و گفت و گو خواهیم کرد. همچنین بررسی برخی مشکلات زیست محیطی از دیگر موضوعات و اهداف سفر به خراسان رضوی است.
والی هرات همچنین به نقش مرز دوغارون اشاره و بیان کرد: عمده محصولات ایران از طریق این معبر مرزی وارد هرات می شود. افزون بر 60 درصد کالاهای مصرفی مردم افغانستان و ولایت هرات محصولات ایرانی است لذا ورود کالاهای ایرانی از مرز دوغارون نقش بسزایی در اشتغالزایی در هرات دارد.
والی هرات طی سفر دو روزه به ایران علاوه بر دیدار با استاندار خراسان رضوی، نشستی با فعالان اقتصادی این استان دارد.
ولایت هرات سومین استان افغانستان با مساحت حدود 55 هزار کیلومتر مربع و یک میلیون 800 هزار نفر جمعیت در غرب آن کشور و در مرز شرقی خراسان رضوی قرار دارد. همچنین هرات مرکز این ولایت با حدود 400 هزار نفر جمعیت پس از کابل دومین شهر پرجمعیت افغانستان، قطب صنعتی و مهمترین کانون فرهنگی هنری افغانستان به شمار می رود.
هرات در فاصله 120 کیلومتری گذرگاه مرزی دوغارون شهرستان تایباد واقع است. مرز و گمرک دوغارون محل عبور صادرات ایران به افغانستان از طریق استان هرات است. یک سوم نیاز بازار افغانستان و 50 درصد کالاهای صادراتی خراسان رضوی به آن کشور از طریق مرز دوغارون حمل می شود. روزانه افزون بر 300 دستگاه کامیون ترانزیت از ایران وارد افغانستان شده و شش هزار تن انواع کالا را وارد آن کشور همسایه می کنند.
دوغارون در فاصله 18 کیلومتری تایباد و این شهر در فاصله 225 کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارند.
/