به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، "الون ماسک" رئیس شرکت "اسپیس ایکس"( SpaceX) دو تصویر جدید در صفحه مجازی خود در توئیتر به اشتراک گذاشته است که یکی از آنها فضاپیمای"بیافآر" (BFR) را نشان میدهد. دیگری نیز آنچه که "پایگاه مریخی آلفا" مینامد، به تصویر کشیده است. قرار است این فضاپیما به مریخ و ماه سفر کند.
ماسک در سال 2016، مخزن سوخت فضاپیمای "بیافآر" را که میتواند تا 1200 تن اکسیژن مایع ذخیره کند، به نمایش گذاشت. فضاپیمای "بیافآر "نزدیک به 348 فوت (106متر) ارتفاع دارد و یک سفینه فضایی واقعا غولپیکر است.
فضاپیمای "BFR" به عنوان جانشین موشک "فالکون هوی"(Falcon Heavy) محسوب میشود و در طراحی فعلی آن مجموعا از 37 موتور استفاده شده که از این تعداد، 31 موتور در بخش تقویتکننده موشک و 6 موتور در فضاپیما وجود دارد.
بخش بالایی "بیافآر" متشکل از 40 کابین است که فضاپیما را قادر به حمل شش مسافر میکند.
این فضاپیما به نحوی طراحی شده است که قابل استفاده مجدد باشد و میتواند اولین فضاپیمای "اسپیسایکس" برای ماموریتهای فرازمینی محسوب شود و گفته شده که تا سال 2020 جایگزین همه سخت افزارهای این شرکت خواهد شد.
"اسپیس ایکس" برنامه دارد که محموله فضاپیمای "بیافآر" را در سال 2022 میلادی به سمت مریخ پرتاب کند و در سال 2024 اولین مهاجران به مریخ قدم بگذارند.
این در حالی است که پیش از همه اینها، اسپیسایکس باید در نیمه نخست سال 2019 میلادی، سیستم فنی "بیافآر" را آزمایش کند.
اسپیس ایکس همچنین در نظر دارد با استفاده از فضاپیمای "بیافآر" یک پایگاه در ماه بسازد که برای بازگشت به زمین مورد استفاده قرار گیرد.
ماسک همچنین در توئیتر اظهار کرد، اسپیسایکس احتمالا تا سال 2028، پایه و اساس شهر مریخی خود را خواهد ساخت. مریخ 140 میلیون مایل از "زمین" فاصله دارد.
پیش از این مقامات ناسا اعلام کرده بودند که مانع اصلی در عدم امکان زندگی انسان روی مریخ، عوامل انسانی است چرا که اگر قرار باشد انسانی روی مریخ فرود آید، نیارهای تغذیهای و سلامتی وی باید مورد توجه قرار گیرد و علاوه بر آن، زیستگاه آنها نیز باید ساخته شود.
البته باید این مطلب را نیز در نظر گرفت که رئیس "اسپیسایکس" همواره در اعلام زمانبندیها خوشبین بوده است.