به گزارش ایسنا، در حال حاضر طرحهای آبرسانی به 3000 روستای کشور با جمعیتی نزدیک به 2 میلیون و 500 هزار نفر بهصورت جدی از سوی دولت و وزارت نیرو در حال پیگیری است و طبق اعلام مسوولان آبی قرار شده که در سال جاری حدود 1600 روستا آبرسانی خواهد شد که با این حساب در این سال حدود دو میلیون نفر دیگر از جمعیت روستایی از نعمت آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار میشوند.
در سال گذشته نیز بیش از دو میلیون نفر از جمعیت روستایی از خدمات آب و فاضلاب و آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شدند و در سال 96 نیز ضمن تاکید بر همین روند یعنی افزایش جمعیت تحت پوشش آبرسانی روستایی، قرار است که جهشی در تکمیل سامانههای فاضلاب به وجود آید و جمعیت تحت پوشش فاضلاب در شهرها نیز ارتقا یابد.
علاوه بر این شاخص بهرهمندی جمعیت روستایی از شبکه آب آشامیدنی سالم، پایدار و بهداشتی هم اینک حدود 74 درصد تخمین زده شده اما طبق هدفگذاری وزارت نیرو تا پایان سال جاری این شاخص باید بین 3 تا 5 درصد افزایش یابد و میزان برخورداری به 77 تا 78 درصد برسد.
در سال 1395 از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی 500 میلیون دلار معادل حدود 1500 میلیارد تومان برای این طرحها تخصص یافت و تمام این اعتبار محقق شد و از محل اعتبارات پیوست قانون نیز حدود 400 میلیارد تومان اعتبار تصویب شد که کمتر از 30 درصد آن تخصیص یافت همچنین در سال جاری 1100 میلیارد تومان اعتبار در پیوستها لحاظ شده و 300 میلیون دلار نیز از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از طرح جهش در آبرسانی روستایی کشور به عنوان مهمترین اقدام سال 1395 یاد کرد و افزود: با تاکید مقام معظم رهبری و تاکید دولت و همراهی مجلس اعتبار مناسبی از صندوق توسعه ملی برای این امر تخصص یافت.
در این میان اعتماد بخش خصوصی به پروژههای آب و فاضلاب باعث شده تا این بخش حضور گستردهتری در پروژهها داشته باشد و بخش عمده ای از پروژهها با حمایت بخش خصوصی انجام شود و با سرعت اجرایی بالا و کیفیت خوب ادامه یابد، در مجموع با توجه به اقدامات دولت یازدهم در عرصه آبرسانی روستایی به نظر می رسد که امسال شاهد موفقیت های شلایانی در این حوزه باشیم.