مرتضی امیری اسفندقه رئیس شورای سیاستگذاری خانه شعر و ادبیات تهران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آغاز فعالیت این مرکز فرهنگی در دهه اول ماه ربیعالاول، اظهار داشت: خانه شعر و ادبیات تهران در منطقه و اراضی سازمان نوسازی عباسآباد و در باغ هنر این مجموعه قرار گرفته است و به امید خدا با همراهی شاعرانو نویسندگان نام آور و صاحب متن کشور افتتاح خواهد شد.
وی ادامه داد: برای این خانه شورایی سیاستگذاری تشکیل شده است که در آن اساتید بهنام عرصه علم و ادب فارسی عضو هستند و تلاش شده است تا به مدد حضور این اعضا، شورا منشا تصمیمهای مهمی در زمینه ادبیات و شعر فارسی باشد. در حال حاضر برای این مرکز برنامههای آموزشی در زمینه شعر و ترانه زیر نظر اساتیدی چون محمدعلی بهمنی، مصطفی علیپور، علیرضا بدیع، ناصر فیض و... و. تدارک دیده شده است و برنامههایی نیز در زمینه تدریس متون عالی ادبی و ترجمه آن تدارک دیده شده است. همچنین در تدارک برپایی دورههای آموزشی در زمینه نقد ادبی و نیز برپایی همایشهای علمی و پژوهشی نیز در مرکز هستیم.
اسفندقه افزود: در منطقه زیر نظر سازمان نوسازی عباسآباد که با همت آقای مهندس حجازی قدم به قدم به اهداف عالی هنری و ادبی خود نزدیک میشود، در کنار خانه شعر و ادبیات، خانه موسیقی و خانه نمایش نیز انشاالله به فعالیت خواهند پرداخت.
این شاعر همچنین گفت: در کنار فعالیتهای یادشده، خانه شعر و ادبیات تهران در نظر دارد در راستای نقد شفاهی و مکتوب آثار ادبی معاصر به نشر آثار نیز اهتمام بورزد. در همین زمینه و در روز افتتاحیه از کتابهای شخصی مرحوم استاد محمد قهرمان که با قلم و خط خود ایشان حاشیه نویسی شده است رونمایی خواهد شد. حواشی این متون به همت خانه شعر و ادبیات تهران و زیر نظر جمعی از متخصصان به چاپ سپرده خواهد شد.
به گفته امیری اسفندقه این کتابها به همت خانوواده مرحوم قهرمان به ویژه همسر بزرگوار وی بانو فرشته قهرمان در اختیار خانه شعر و ادبیات تهران قرار گرفته و چهار اثر از آن آماده انتشار است.
وی در بخشی دیگری از این گفتگو بیان داشت: با خانواده مرحوم نادر ابراهیمی نیز گفتگو شده است تا کتابها، یادها و یادگارهای وی نیز در محل خانه شعر و ادبیات تهران نگاهداری شود و در همان محل نیز کلاسهایی برای آموزش اصول داستاننویسی با حضور استادان این عرصه برگزار شود.
رئیس شورای سیاستگذاری خانه شعر و ادبیات تهران در پایان تاکید کرد: خانه شعر و ادبیات بدون در نظر گرفتن هیچ سابقه جناحی فقط به دانش و پژوهش در آثار ادبی از دیرباز تا امروز میپردازد و در این راستا برای ادبیات معاصر و نشر و نقل و نقد آن بیشترین زمان را صرف خواهد کرد و در راستای چنین هدفی، موضوع ادبیات انقلاب اسلامی به ویژه در دهه 40 مورد توجه جدی قرار خواهد گرفت. همچنین تاکید داریم که تمامی کانونهای ادبی و مراکز هنری و خانههای شعر در این راستا دوستان همیشه و همراه ما خواهند بود.