خبرگزاری فارس: «برایان هوک»، نماینده ویژه وزیر خارجه آمریکا در امور ایران در مصاحبهای چهارشنبه ادعا کرده دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا سیاست تغییر نظام ایران را دنبال نمیکند.
وی در مصاحبه اختصاصی با «یورونیوز»، در پاسخ به سوالی درباره اینکه تحریمهای جدید آمریکا مردم ایران را در تهیه داروهای حیاتی با مشکل مواجه کرده ادعا کرد: «وزارت خزانهداری آمریکا همکاری تمامی موسسات مالی (با ایران را) در زمینه هرگونه تراکنش مالی مربوط به دارو، وسایل پزشکی، غذا و کمکهای بشردوستانه تأیید میکند.»
مقام آمریکایی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «آنچه ما به دنبالش هستیم تغییر رفتار رژیم است ما به دنبال تغییر رژیم نیستیم. آینده ایران در دست مردم ایران است. سیاست ما آن است که از خواست آنها برای داشتن زندگی و دولت بهتر قویا و حتی روز به روز حمایت کنیم.»
ژست حمایت دیپلمات آمریکایی از مردم در حالی است که دولت «دونالد ترامپ» همانند دولتهای پیشین آمریکا ضدایرانیترین و توهینآمیزترین سیاستها درباره ملت ایران را دستور کار قرار داده است.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا 18 اردیبهشتماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانهداری آمریکا اعلام کرد تحریمهای هستهای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دورههای 90 و 180 روزه احیا خواهند شد.
دولت آمریکا بعد از خروج از برجام کارزاری همهجانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته و در تلاش است کشورهای دیگر را به حمایت از تحریمهای یکجانبه علیه ملت ایران فرا بخواند.
دولت آمریکا به عنوان بخشی از این کارزار، کارگروهی مشترک همراه با رژیم صهیونیستی تشکیل داده که هدف آن تحریک به اغتشاش و ناآرام کردن ایران است. شواهد متعدد همچنین حاکی است حمایت از تجزیهطلبی و ناآرام کردن مرزهای ایران در رأس برنامههای ضدایرانی کاخ سفید قرار دارد.
«هوک» در مصاحبه با یورونیوز مدعی شد هدف سیاستهای سختگیرانه و تحریمی آمریکا علیه ایران رسیدن به توافقی جدید با ایران است. مقام آمریکایی ادعا کرد چنین توافقی کمک بیشتری به گسترش صلح و امنیت در منطقه میکند.
وی گفت: ««هدف ما رسیدن به یک توافق جدید است؛ توافقی جامع که دربرگیرنده مسائل هستهای، تروریستی، موشکی و بازداشت خودسرانه شهروندان آمریکا و دیگر کشورها؛ و ما بر این باوریم که چنین توافقی در مقایسه با توافق کنونی، کمک بسیار بیشتری به گسترش صلح و امنیت در منطقه میکند.»
بسیاری از کارشناسان در آمریکا 12 شرطی که «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا برای مذاکره و توافق با ایران تعیین کرده را «غیرواقعی»، خیالی یا مبتنی بر تفکر آرزومندانه توصیف کردهاند.