معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه علل مرگ و میر در زنان و مردان متفاوت است، گفت: سرطان، دیابت، فشارخون و چاقی در زنان بیداد میکند و هیچ چیز به اندازه تغذیه صحیح و فعالیت جسمانی نمیتواند به پیشگیری از این بیماریهای مرگآور کمک کند.
محمد عباسی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه 24 تا 30 مهر هفته ملی سلامت بانوان نامگذاری شده است، اظهار کرد: این هفته با هدف اطلاع رسانی و حساس سازی گروههای مختلف جامعه در خصوص اولویتهای سلامت زنان به عنوان نیمی از جمعیت کشور، برگزار میشود.
عباسی با بیان اینکه بانوان نیمی از جمعیت جهان و کشور را تشکیل میدهند، گفت: عدم توجه به زنان، عملا حیات جامعه را دچار آسیب میکند و بیشک برای ادامه حیات، باید به گروه زنان توجه کرد.
وی مصرف دخانیات، سیگار، تنباکو، الکل، اضافه وزن، چاقی و کم تحرکی را از عوامل خطر و تهدید کننده سلامت زنان عنوان کرد و گفت: در این خصوص به علت توجه زیاد زنان به سلامت خود نسبت به مردان، مرگ و میر کمتری را شاهد هستیم. اما با جهانی شدن زندگی ماشینی و تاثیرات آن، در طی چند سال آینده تفاوت جنسیتی کمتری بین مردان و زنان شاهد خواهیم بود.
عباسی با بیان اینکه علل ناتوانیها و کیفیت زندگی پایین زندگی نیز در زنان متفاوت است، خاطرنشان کرد: در زنان بیماریهای اعصاب و روان بخصوص افسردگی، بیماریهای اسکلتی عضلانی بویژه پوکی استخوان، کمر درد و آرتروز، کم خونی و یائسگی، مشکلات جسمی و باروری، بارداریهای پرخطر، زایمانهای غیر ایمن و سرطانهای زنان مهمترین بیماری ها هستند.
وی با بیان اینکه در تمام نقاط دنیا زنان بیشتر از مردان عمر میکنند و امید در زندگی در زنان بیشتر از مردان است، گفت: در ایران سن امید به زندگی در زنان 76 سال و سن امید به زندگی در مردان 72 و امید زندگی کل 74 درصد است.
عباسی، آموزش ورزش و تحرک فیزیکی را به عنوان شاه کلید سلامتی برای بانوان عنوان کرد.