برترین ها: قیمت کاشت مو برای 1000 تار موی کاشته شده حدود 500 هزار تومان است که بر اساس تعداد جلسات، بانک مو و سطح طاسی متفاوت است.انتخاب بهترین روش برداشت و کاشت مو توسط کلینیک های برتر و نکات مهمی که قبل و بعد از کاشت یا ترمیم مو باید بدانید.
پیوند و کاشت مو:
در این مقاله سعی شده اطلاعات نسبتا کاملی درباره کاشت مو به شما ارائه شود. پس از مرور تاریخچه کاشت مو، با هم روش های متنوع موجود در بازار را بررسی می کنیم ودر نهایت سعی شده تنوع و تفاوت میزان هزینه روشن تر گردد.
تاریخچه کاشت مو:
تلاش ها برای ترمیم بخش های آسیب دیده و کم پشت شده سر به خیلی پیش از این باز می گردد، اما شاید بتوان گفت اولین باری که بشر موفق به انتقال بخشی از بافت سر به همراه منبع اصلی تولید خون به یک منطقه طاس یا کم پشت شد، به قرن 19 میلادی باز می گردد.
اولین تلاش ها در زمینه کاشت مو به شکل مدرن و امروزی به دهه 30 قرن بیستم و کشور ژاپن باز میگردد که به دلایل گوناگون از جمله شکست ژاپن در جنگ جهانی نتوانست نظرها را به سوی خود جلب کند. لازم به ذکر است در آن زمان در ژاپن، جراحان حتی موفق به استفاده از گرفت های کوچک و حتی گرفت های واحد فولیکولی در مناطق آسیب دیده مانند ابرو یا مژگان شده بودند.
بدون شک می توان دهه 50 میلادی را عصر مدرن کاشت مو در غرب نامید. تا آن زمان این تفکر رایج وجود داشت که هر مویی که به منطقه طاس یا کم پشت منتقل می شود یا رشد نخواهد کرد و یا در بهترین حالت به اندازه دیگر موهای منطقه کم پشت رشد خواهد کرد.
در همین دهه بود که ارنریش( متخصص پوست و مو نیویورکی) این تئوری را رد کرد و ثابت کرد موی منتقل شده می تواند به همان اندازه محل قبلی، در محل جدید هم رشد کند. پیشرفت بعدی حاصل کار دکتر والتر آنگر بود که با تعریف پارامترهای ناحیه برداشت، موفق به ارائه فرمولی شد که طبق آن جراحان و متخصصان کاشت مو می توانستند به بهترین و دائمی ترین فولیکول های مو دست پیدا کنند. دکتر آنگر این ناحیه را، "ناحیه مطمئن اهدا" نامید.
متخصصین کاشت مو تا دهه 80 میلادی همچنان روی انتقال گرفت های کوچک مو کار می کردند که موفقیت کلی اندکی را در پی داشت. تنها در این دهه بود که کارلوس یوبل برزیلی و در تحقیقاتی جداگانه ویلیام راسمن آمریکایی دست به انتقال تعداد بسیار بیشتری گرفت مو زدند. هرچند کار این دو پیشرفت بزرگی در زمینه کاشت مو محسوب میشد اما این نوع انتقال مو همچنان از نظر ظاهر چندان رضایت بخش نبود و این نوع انتقال باعث میشد سر فرد اصطلاحا شکل عروسکی به خود بگیرد.
تا اینکه در اواخر دهه 80 دکتر لیمر با استفاده از میکروسکوپ برجسته نما، برش های نواری برای کاشت مو را باب کرد.
از آن زمان تا به امروز در زمینه کاشت مو پیشرفت های فراوانی صورت گرفته است که از آن جمله می توان به تقسیم فولیکول مو به واحدهای ریزتر،کوچک تر کردن برش های کاشت مو و کم کردن فاصله بین این برش ها اشاره نمود.
کاشت مو :
در عمل کاشت مو، پزشک متخصص تکههای باریک پوست را از قسمت های دیگر سر یا بدن میبرد، خرد میکند و به قسمتهای طاس یا کم پشت پیوند میزند. این تکههای سالم پوست که حاوی فولیکولهای مو هستند، بعد از انتقال به ناحیه جدید، توانایی رشد کردن دارند.عمل کاشت مو را در قسمتهای مختلف مثل موی سرو صورت( ابرو و ریش و ...) هم میتوان انجام داد. اگر پیوند و کاشت واحدهای فولیکولی بهدرستی انجام شود، موهای کاشتهشده در ناحیهی موردنظر بهطور طبیعی رشد میکنند، دائمی هستند، حالت داده میشوند، به مراقبت خاصی نیاز ندارند و نمیریزند.
امروزه روش های مختلف و متنوعی در دسترس علاقمندان به کاشت مو قرار دارد. اگر از دسته افرادی هستید که به کاشت مو فکر می کنید باید توجه داشته باشید انتخاب روش به عهده پزشک یا متخصص کاشت موییست که به آن مراجعه نموده اید و بیش از هر چیز به مواردی چون وضعیت ریزش مو، نواحی اهدا کننده و کیفیت ناحیه( بانک مو) بستگی دارد. البته شما به عنوان مراجعه کننده می توانید با تعیین مقدار هزینه، محدودیت زمان و ... متخصص کاشت مو را در انتخاب بهترین روش یاری کنید.
پیش از معرفی روش های پیوند و کاشت مو اشاره به این نکته ضروریست که طبق بخشنامه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تنها متخصصان پوست، جراحان پلاستیک و جراحان سر و گردنی که دانش کافی در زمینه بیماری های پوست و مو را دارند، واجد شرایط برای انجام کاشت مو هستند.
1.کاشت الیاف مصنوعی
در این روش کاشت مو، که امروزه دیگر روشی منسوخ شده محسوب می شود، از الیاف مصنوعی سازگار با بافت بدن به جای مو استفاده می شود. در این روش کاشت مو الیاف مصنوعی که در 3 اندازه 15،30،45 سانتی متر، در 2 نوع فر و صاف و در انواع رنگ های طبیعی موجود است، تحت بی حسی موضعی در سر فرد کاشته می شود.
معایب روش:
- غیر قابل انعطاف پذیر بودن موهای کاشته شده
- خطر عفونت در محل کاشت مو
- ریزش موهای کاشته شده
- و نیاز مداوم به ترمیم
2.کاشت مو به روش FUT
در روش کاشت مو FUT ( Follicular Unit Transplantation) نوار باریکی از بافت سر ( معمولا پشت و کنار سر) برداشته می شود و سپس توسط متخصصین کاشت مو زیر میکروسکوپ های مخصوص به واحد های مو یا FUG تبدیل میشود. در گام بعدی برش هایی در نواحی مورد نظر برای کاشت مو ایجاد می کردد و این واحدهای مو در آن برش ها کاشته میشود.
مزایا
- غیر قابل رویت بودن محل کاشت مو وظاهر طبیعی مو
- امکان برداشت مو از دیگر نواحی بدن مثل کتف و سینه
- حفظ کیفیت بانک مو
معایب: ایراد بزرگ این روش کاشت مو، ایجاد برشی بزرگ در ناحیه پشت سر است که ممکن است به همان صورت باقی بماند. همچنین روش کاشت مو FUT برای افرادی که پوست سرشان قابلیت کشیده شدن ندارد و یا در مراحل ابتدایی ریزش قرار دارند به محدودیت هایی همراه است.
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید
3.کاشت مو به روش FIT
در این روش واحد های مو به صورت گروهی یا تک تک از نقاط دیگر سر با وسیله ای به نام هولدر یا پانچ برداشته شده و در نواحی بدون مو کاشته می شود. در این روش که چند جلسه طول می کشد خبری از عمل جراحی نیست. روش کاشت مو FIT تقریبا بدون درد است و با بی حسی موضعی انجام میشود.
جالب است بدانید در این روش کاشت مو معمولا بعد از یک تا چهار هفته، فولیکول های مو وارد فاز استراحت می شوند در نتیجه شاهد ریزش مو خواهیم بود. اما نیازی به نگرانی نیست چرا که موها بعد از خارج شدن از این فاز مجددا به رشد ادامه خواهند داد.
مزایا
- درد و خونریزی بسیار کم
- از بین رفتن جای زخم
- عدم نیاز به پانسمان و یا مواظبت از زخم
معایب
- هزینه بیشتر
- احتمال آسیب دیدن بخش زنده ریشه مو
- طولانی بودن روند کاشت مو
- آسیب دیدن بانک مو
4.روش کاشت مو SUT
این روش کاشت مو نسبت به دو روش قبلی روش جدیدتری محسوب می شود. کاشت مو به شیوه SUT برتری های دیگری هم نسبت به دو شیوه قبلی دارد که از آن جمله می توان بدون دخالت دست انجام شدن بیشتر مراحل برداشت، نگه داری و کاشت و همچنین فریز شدن فولیکول های مو قبل از کاشت مو اشاره نمود. در روند کاشت مو به روش SUT که اندکی شبیه به کاشت مو به روش FIT می باشد، پیاز مو توسط پانچ لیزری برداشته ( عموما از پشت سر) و فریز می شود و در نهایت به نواحی کم پشت و طاس منتقل می شود.
مزایا: از مزیت های این روش کاشت مو می توان به سرعت بالا، خط رویش طبیعی مو، عدم تحمل درد و یا خونریزی اشاره کرد. این روش همچنین به خاطر عدم دخالت دست، می توان به رعایت بهداشت در بالاترین سطح اشاره نمود.
معایب
- ممکن است نواحی دهنده و گیرنده فولیکول های مو آسیب ببینند.
- به جا ماندن حفره های کاشت مو
- و احتمال به جا ماندن جای زخم
5.کاشت مو به روش سلول های بنیادی PRP
این روش کاشت مو که سلول درمانی یا پلاکت درمانی هم نامیده می شود سلول های زایا از پیاز مو جدا می شود و به صورت جداگانه کشت داده می شود. پس از آنکه مقدار زیادی سلول زایا به دست آمد، این سلولها به پوست سر تزریق می شوند. در نتیجه این کار فولیکول های جدید ساخته می شود و یا مو های پرز مانند قبلی به موهای زبر تبدیل می شوند.
مزایا : احتمال انتقال بیماری های عفونی به پائین ترین حد ممکن می رسد.
معایب
- این روش کاشت مو بسیار زمان بر است و ممکن است از 6 ماه تا یک سال به طول بینجامد.
- در ده درصد موارد این روش کاشت مو به شکست منتهی میشود.
- افرادی که به بعضی بیماری های خاص مبتلا هستند(مانند دیابت)، قادر به استفاده از این روش برای کاشت مو نمی باشند.
6. کاشت مو به روش BHT
BHT یا همان (Body Hair Transplant) به روشی گفته می شود که همانگونه که از نامش پیداست، انتقال مو از بدن به سر انجام می شود. باید توجه داشت که با توجه به تفاوت میان موهای سر و بدن از جمله جنس و حالت گیری، از این روش کاشت مو به عنوان روشی مکملی و در کنار روشی دیگر استفاده می گردد.
مزایا : روش BHT برای افرادی که بانک موی ضعیفی دارند دارای مزیت هاییست.
معایب : اگر از این روش کاشت مو به عنوان تنها روش استفاده شود، موهای کاشته شده ظاهر به شدت نامطلوبی خواهند داشت.
7. کاشت مو به روش MFIT
نام این روش مخفف عبارت (Micro Fullicular Isolation Techniqu) است و همانگونه که از نامش پیداست بسیار شبیه به روش کاشت مو FIT انجام می شود با این تفاوت که عملیات برداشت و کاشت مو توسط ابزارک هایی بسیار دقیق ( با دقت در مقیاس میکرو) انجام می شود. در واقع تولید همین ابزارک ها بود که روند کاشت مو را دگرگون کرد و موفقیت عمل کاشت مو را به دقت مکانیسم برداشت وابسته کرده و نه خطاهای انسانی. طبق ادعا های مطرح شده، رویش پس از کاشت مو به روش MFIT یک رویش طبیعی و مشابه رویش موی فرد پیش از ریزش خواهد بود.
نکاتی که باید قبل از عمل کاشت مو در خاطرتان باشد:
بهتر است زمانی سراغ پیوند و کاشت مو بروید که روند ریزش موهای شما تثبیت شده باشد. مشاهده شده است افرادی که در بدو ریزش، دست به جراحی کاشت مو زده اند و با این عمل سرعت روند ریزش موی سر خود را بیشتر کردند.
در انتخاب کلینیک کاشت مو و پزشک یا متخصص برای عمل نهایت وسواس را به کار بگیرید. اینکه قبل از عمل چند ساعت بیشتر صرف بررسی انتخاب هایتان کنید بهتر است از پشیمانی و سرخوردگی بعد از عمل. بعد از نهایی شدن انتخابتان دیگر اضطراب به خودتان راه ندهید و به این نکته توجه داشته باشید که کل پروسه کاشت مو، فرآیندی بی خطر و امن محسوب می شود.
در صورت پیروی از رژیم غذایی خاص، بهتر است طی هفته های منتهی به عمل موقتا دست از رژیمتان بردارید. یکی از نکات مهم در این زمان عدم مصرف موادیست که خونتان را رقیق می کند. پس دست از خوردن بعضی ویتامین ها و مکمل ها که خون را رقیق می کنند (مانند ویتامین E)، آسپرین و نوشیدن نوشیدنی های الکلی بردارید.
در هفته منتهی به عمل از تمرینات ورزشی سنگین مانند تمرین با وزنه چشم بپوشید.
و در نهایت در روز عمل کاشت موهم این نکات را رعایت کنید. بهتر است لباسی به تن داشته باشید که هنگام تعویض با سر و محل زخم ها برخورد نداشته باشد. شب قبل از عمل شیوه رفت و برگشت به کلینیک را انتخاب نمائید چرا که بهتر است بعد از عمل کاشت مو خودتان رانندگی نکنید.
نکاتی که بعد از عمل کاشت مو باید در خاطرتان باشد :
مصرف سیگار و قلیان حداقل تا 3 هفته بعد از کاشت مو ممنوع است.
تا 2 روز از مصرف آسپرین و یا نوشیدن نوشیدنی های الکلی خودداری نمائید.
تا 10 روز موی سرتان را نخارانید ( با ناحیه کاشت مو به شدت با ملاطفت برخورد شود) و تا 2 ماه از انجام حرکات ورزشی سنگین صرف نظر کنید.
بعد از یک هفته و تا پایان دومین ماه موهای کاشته شده به طور طبیعی دچار ریزش می شوند. اجازه ندهید این موضوع نگرانتان کند.
3 تا 6 ماه پس از کاشت مو، موهای کاشته شده نازک تر از دیگر موهای شما به نظر می آید که این موضوع هم امری طبیعیست.
و مهمترین نکته ای که همواره باید مد نظرتان باشد اینست که در تک تک این مراحل ( پیش و پس از عمل) مهمترین نظر، نظر متخصصیست که به او مراجعه نموده اید. توجه داشته باشید که مطالعه و تحقیق امریست مفید اما بدون نظر پزشکتان، خودسرانه دست به کاری نزنید.
هزینه عمل کاشت مو :
نیازی به گفتن نیست که تعیین هزینه کاشت مو از متغیر های فراوانی تبعیت می کند. در این بخش سعی شده برای کمک به برآورد هزینه از طرف شما، اطلاعاتی در اختیارتان قرار داده شود.
تعیین هزینه بر اساس تعداد تار مو: در این روش تخمین هزینه هر هزار تار 375 هزار تومان هزینه دارد در نتیجه هزینه کاشت 16 هزار تار می شود 6 میلیون تومان.
تعیین هزینه بر اساس تعداد گرفت مو: در این روش هزینه کاشت هر هزار گرفت مو 1.7 میلیون تومان است پس هزینه 4000 گرفت می شود 6.8 میلیون تومان.
تعیین هزینه بر اساس روش کاشت مو: در این روش تعیین هزینه، سعی شده تفاوت هزینه روش های متفاوت کاشت مو به شما ارائه شود. برای مثال اگرهزینه عمل با روش کاشت مو FIT بشود 5 میلیون تومان، هزینه FUT میشود 3.5 میلیون و در روش کاشت مو ترکیبی می شود 7 میلیون تومان و هزینه کاشت مو به روش SUT بین 3 تا 6 میلیون تومان هزینه خواهد داشت.
تعیین هزینه بر اساس وسعت طاسی: برای مثال کاشت مو در 8 سانتی متر جلوی سر 3 میلیون تومان هزینه خواهد داشت. بر این اساس کاشت مو در کل سر 6 میلیون تومان و نصف سر 4.5 میلیون تومان هزینه خواهد داشت.
حتما شما هم با تبلیغات وسوسه کننده برخی موسسات و کلینیک های کاشت مو برخورد کرده اید که قول تخفیفی باور نکردنی را می دهند. شایان توجه است شما در حال تصمیم گیری راجع به یک عمل جراحی هستید. شکی نیست که قیمت مناسب، مطلوب همه ماست اما فدا کردن کیفیت برای رسیدن به قیمتی فوق العاده ارزان، بدون شک پشیمانی در پی خواهد داشت.
منابع :
- باشگاه خبرنگاران جوان
- کاشت مو ایران فیت
- کاشت مو رنسانس
- دکتر دانیال نصیرزاده
- نمناک