اسناد نظامی قدیمی فاش شده نشان می دهند که یک توفان خورشیدی عظیم بمب های نیروی دریایی آمریکا را در جریان جنگ ویتنام منفجر کرده است. این رویداد اوایل اوت سال 1972 میلادی و در جریان دوره مختصری از فعالیت های خورشیدی رخ داده که اختلالات بزرگی را در سطح زمین رقم زد. براساس پژوهشی که به تازگی در این باره منتشر شده این توفان خورشیدی ده ها مینی که نیروی دریایی آمریکا در جنگ ویتنام در بستر دریا کار گذاشته بود را به صورت همزمان منفجر کرد.
در ماه مه سال 1972 میلادی نیروی دریایی آمریکا عملیاتی را برای کارگذاری مین در بستر دریا کلید زد که پاکت مانی یا پول توجیبی نام داشت. هدف از این عملیات نیز حذف مسیرهای تدارکاتی در شمال ویتنام بود. برخی از این بمب ها که شمارشان به هزاران عدد می رسید طوری طراحی شده بودند که در اثر میدان های مغناطیسی منفجر شوند و به همین خاطر این بمب ها به شدت در برابر فعالیت های خورشیدی آسیب پذیر بودند.
اما در ماه اوت همان سال یک توفان خورشیدی بزرگ رخ می دهد و آنطور که وبسایت آموزشی ناسا می گوید پرتوهای خورشیدی ایجاد شده در نتیجه این توفان بسیار پرقدرت بودند و فعالیت شان به بروز اختلال های گسترده در سیستم های مخابراتی آن دوران منتهی شد. پژوهشی که اخیرا در نشریه آب و هوای فضایی منتشر شده نیز به اسنادی در آرشیو جنگ ویتنام اشاره دارد که اثرات قابل توجهی را روی مینهای بستر دریا داشته اند.
طبق این پژوهش ده ها مین کار گذاشته شده در اقیانوس به صورت کاملا ناخواسته و «تقریبا همزمان» در تاریخ 4 اوت 1972 میلادی دچار انفجار شدند. اسناد نظامی حاکی از آن است که نیروی دریایی آمریکا ضمن اشاره به فعالیت های خورشیدی در اوایل اوت 1972 میلادی توفان خورشیدی را عامل این مساله دانسته است.
در اتفاقی مشابه 4000 بمب دیگر نیز در نتیجه توفان خورشیدی منفجر شده بودند
این انفجارها طبق گزارشات توسط جنگنده TF-77 رهگیری شدند و ظاهرا تنها مین هایی نبودند که به واسطه فعالیت های خورشیدی دچار انفجار می شوند چراکه ظاهرا اوایل اوت سال 1972 میلادی نیز مجموعه ای از پرتوهای خورشیدی به شدت قدرتمند باعث انفجار بیش از 4000 مین حساس به میدان مغناطیسی شد.