معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صدور پروانه شکار برای پرندگان خشکی زی در بسیاری استانهای کشور ربطی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ندارد و اخبار شنیده شده مبنی بر صدور این مجوزها به دلیل شیوع آنفلوانزا صرفا مغلطه است.
به گزارش به نقل ازمیزان،مجید ظهرابی درباره آنفلوانزای فوق حاد پرندگان اظهار کرد: در کشور حدود 540 گونه پرنده داریم. از این 540 گونه پرنده برخی ذاتا خشکی زی، برخی آب زی، کنار آب زی، مهاجر و بومی هستند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با بیان اینکه مشکلی که در زمینه آنفلوانزای فوق حاد پرندگان داریم با پرندگان آب زی و کنار آب زی مهاجر است، افزود: صدور پروانه شکار برای پرندگان خشکی زی در بسیاری استانهای کشور، ربطی به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان ندارد و اخبار شنیده شده مبنی بر صدور این مجوزها به دلیل شیوع آنفلوانزا اشتباهی تعمدی و هدفدار است.
ظهرابی در ادامه بیان کرد: در رابطه با پرندگان آب زی و کنار آب زی، سازمان حفاظت محیط زیست با سازمان دام پزشکی توافقی کرده که سازمان حفاظت محیط زیست پروانه شکار را صادر و در صورتی که سازمان دامیزشکی احساس کرد که این پروانه شکار میتواند باعث انتشار بیماری شود و یا کانونی از بیماری به وسیله این پروانه شکار کشف شود؛ بلافاصله به سازمان محیط زیست نامهای ارسال میکند. به میزان حاد بودن شرایط، سازمان دامپزشکی به عنوان متولی تشخیص این بیماری و متولی مدیریت این بیماری، به سازمان محیط زیست اعلام و سازمان دقیقا برابر خواست سازمان دامپزشکی ممنوعیت و محدودیت اعمال میکند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ابن خصوص تعهدات لازم مبنی بر توقف شکار در صورت درخواست سازمان دامپزشکی از شکارچیان اخذ و تذکر مربوطه به روی پروانه شکار با مهر به صورت کاملا مشخصی قید شده است. این نگرانیهای ایجاد شده با عنوان شیوع آنفلوانزا و صدور پروانه شکار، بی دلیل ایجاد شده و این بار مخالفین شکار موضوع بیماری آنفلوانزا را بهانه کرده اند همان طور که قبلا فصل شکار را بهانه کردند.