خبرگزاری تسنیم: به نقل از رویترز، اجلاس اقتصادهای برتر دنیا در روز جمعه آغاز میشود. در حالی این کشورها درگیر جنگ تجاری بین چین و آمریکا هستند که بازارهای جهانی را آشفته کرده است و در مقابل ماجراهای سیاسی تفرقه انگیزی که دونالد ترامپ به صحنه بین المللی میآورد، مقابله میکنند.
این گردهمایی سالانه دوروزه آزمایشی مهم خواهد بود برای کشورهای صنعتی گروه 20 که رهبرانشان اولین بار در سال 2008 با هم ملاقات کردند تا به نجات اقتصاد جهان از بدترین بحران مالی هفت دهه گذشته کمک کنند. این اجلاس حالا با سوالاتی درمورد رابطه اش با این آخرین دور بحرانها روبهرو است.
چیزی که اجلاس بوینس آیرس را تهدید میکند، یک درگیری تجاری تلخ است بین آمریکا و چین، بزرگترین اقتصادهای دنیا که بر صدها میلیارد دلار از واردات یکدیگر عوارض وضع کردهاند.
تمام نگاهها به جلسه تعیین شده بین ترامپ و رئیسجمهور چین، زی جینپینگ در روز یکشنبه دوخته شده است تا ببینند آیا میتوانند راهی برای آرام کردن طوفان به پا شده پیدا کنند و پیشرفتی به سوی حل اختلافات تهدید کننده اقتصاد جهان داشته باشند یا نه.
در آستانه اجلاس، کشورهای عضو G20 هنوز در حال رقابت برای رسیدن به توافقی بر سر مسائل عمده مثل تجارت، مهاجرت و تغییرات آب و هوایی بودند. این اختلافها شکاف در گروه را نمایانتر کرده است.
در واقع تهدید ترامپ در مورد اینکه دلیل گرم شدن جهانی فعالیت انسان است، سوالهایی به وجود آورده که آیا کشورها میتوانند به اجماع کافی در این مسائل برسند که آن را در اطلاعیه رسمی اجلاس قرار دهند.
مسئله بعدی که اجلاس را تهدید میکند افزایش درگیری بین روسیه و اوکراین است. موضوعی که در اولین دیدار بسیاری رهبران با ولادیمیر پوتین به ذهنشان میرسد.
سوالی هم وجود دارد در مورد چگونگی مدیریت حضور ناخوشایند محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به خاطر قتل روزنامه نگار جمال خاشقچی در کنسولگری عربستان در استانبول.
ترامپ و تجارت
در اوایل همین ماه، مقامات شرکت کننده در اجلاس آسیا پاسیفیک برای اولین بار نتوانستند به بیانیهای مشترک برسند، چون نماینده آمریکا با چین بر سر تجارت و امنیت توافق نداشت.
در ماه مه، ترامپ بیانیه رهبران اقتصادهای صنعتی جی 7 را پس از یک گردهمایی خشن که با رنجش پایان یافت، رد کرد.
ترامپ قبل از حرکت به بوینس آیرس در روز پنجشنبه گفت: برای معاهده تجاری با چین آماده است، ولی اضافه کرد: «هنوز نمیدانم میخواهم این کار را انجام دهم یا نه».
چین از طرف خود به نتایج مثبت در حل نزاع تجاری با آمریکا امیدوار است. اگر ترامپ تصمیم بگیرد عوارض بر 200 میلیارد دلار واردات چین را به 25 درصد افزایش دهد اقتصاد جهان کندتر خواهد شد.
در حالی که مطمئنیم جلسه ترامپ با زی برگزار میشود، وی در روز پنج شنبه ناگهان گفتگوهای برنامهریزی شده با پوتین را به خاطر تصرف کشتیهای اوکراین لغو کرد.
یک نقطه روشن احتمالی در اجلاس تجدید قرارداد تجاری مکزیک و کانادا است.