به گزارش گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، به نقل از واحد اطلاع رسانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از جرم قوه قضاییه، علیرضا ساوری، رئیس کارگروه پیشگیری از گسترش مناطق جدید حاشیه نشین در نشست جلوگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد و مناطق جدید حاشیه نشین که با حضور نمایندگان اعضای اصلی کارگروه برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده و با هماهنگی و همکاری دستگاههای ذیربط، طرح گسترش برنامههای توسعه صنایع دستی و گردشگری با تمرکز بر برنامههای گردشگری اکو کمپ در 50 روستا در استانهای اردبیل، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کرمانشاه و لرستان به مرحله اجرا گذاشته میشود.
مدیرکل پیشگیریهای وضعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در راستای تکمیل اقدامات گذشته و با همکاری و هماهنگی دستگاههای عضو کارگروه، اجرای طرحهای مرتبط با کمربند سبز، اجرای ماده 9 قانون کاداستر، تعیین و تکلیف اراضی تعیین وضعیت نشده و همچنین طرح استفاده از ظرفیت ماهواره در رصد تغییرات توپوگرافی زمین با هدف پیشگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی در دستور کار کارگروه مرکزی و کارگروههای استانی قرار دارد.
وی افزود: در زمینه توانمند سازی جامعه روستایی 610 طرح در سه حوزه "مدیریت یکپارچه منابع آب و خاک"، "حرفه آموزیهای تخصصی و کاربردی با هدف ایجاد اشتغال خرد روستایی" و "توسعه صنایع دستی و گردشگری" در 2180 روستا با هماهنگی و همکاری اعضای کارگروه انجام شده است.
ساوری گفت: به زودی نتایج حاصله از اجرای طرحهای توانمندسازی جامعه روستایی از طریق تهیه و تولید مستند و فیلم در صدا و سیما به اطلاع مردم میرسد.
وی ابراز امیدواری کرد: انعکاس هدفمند نتایج حاصله در کوتاه مدت و میان مدت موجب اجرای طرحهای مشابه در سایر نقاط کشور و افزایش میل و استقبال مردم به ماندگاری در موطن اصلی خود و بازگشت مهاجران به روستاها شود.
براساس این گزارش، در این نشست نمایندگانی از استانهای خراسان رضوی و قم، فعالیتها و اقدامات استان خود را در زمینه جلوگیری از گسترش بافتهای ناکارآمد ارائه کردند.