ماهان شبکه ایرانیان

یوسف نژاد به الف خبر داد؛ ۳۲ استیضاح در مجلس دهم/ وزرای کشور و آموزش و پرورش بالاترین تقاضای استیضاح

مسئول استیضاح ها در هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه در ۲ سال و نیم از عمر مجلس دهم، ۳۲ استیضاح به هیئت رئیسه مجلس رسیده، گفت: وزرای کشور و آموزش و پرورش در بالاترین رده تقاضای استیضاح قرار دارند.

یوسف نژاد به الف خبر داد؛			32 استیضاح در مجلس دهم/ وزرای کشور و آموزش و پرورش بالاترین تقاضای استیضاح

علی اصغر یوسف نژاد نماینده ساری در مجلس شرای اسلامی در گفتگو با خبرنگار الف با بیان اینکه استیضاح های مذکور به 12 وزارتخانه مربوط می شود، گفت: طرح استیضاح وزرای آموزش و پرورش و کشور هر کدام پنچ بار از سوی نمایندگان تهیه و تحویل هیئت رئیسه مجلس شد.

وی افزود: استیضاح وزرای علوم و تعاون هر کدام چهار بار، وزرای نیرو و راه هر کدام سه بار، وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی هر کدام 2 بار و استیضاح وزرای نفت، صنعت، ورزش و خارجه هر کدام یک بار ازسوی نمایندگان تهیه و تحویل هیئت رئیسه مجلس شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه این استیضاح ها بعد از تحویل به هیئت رئیسه مجلس، برای بررسی و نشست مشترک نمایندگان متقاضی استیضاح با وزیر مربوطه به کمیسیون تخصصی ارجاع شد، گفت: 16 استیضاح قبل از طرح در صحن مجلس، منتفی شد.

یوسف نژاد با بیان اینکه 2 استیضاح با طرح در صحن مجلس منجر به عزل وزرای مربوطه شد، گفت: مسعود کرباسیان زیر اقتصاد در شهریور امسال و علی ربیعی وزیر تعاون در مرداد امسال با استیضاح نمایندگان از سمت خود عزل شدند.

وی با بیان اینکه چهار استیضاح با طرح در صحن مجلس، به رای اعتماد مجدد نمایندگان به وزرا منتهی شد، گفت: محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، علی ربیعی وزیر تعاون و عباس آخوند وزیر راه و شهرسازی با استیضاح در صحن مجلس در سمت خود ابقا شدند. البته آخوندی 2 بار در صحن مجلس استضاح شد که هر بار رای اعتماد گرفت.

مسئول استیضاح ها در هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: استیضاح 2 وزیر قبل از طرح در صحن مجلس با استعفای وزرا، منتفی شد که یکی آقای شریعتمداری وزیر صنعت بود و دیگری آخوندی وزیر راه و شهرسازی.

یوسف نژاد با بیان اینکه استیضاح چهار وزیر در دستور کار فعلی نمایندگان قرار دارد، گفت: استیضاح وزرای خارجه، جهاد کشاورزی، آموزش و پرورش و علوم در دستور کار کمیسیونهای تخصصی مجلس قرار دارد.

وی افزود: گرچه استیضاح وزیر کشور تا کنون پنچ بار در مجلس مطرح و تحویل هیئت رئیسه شده اما یک بار اعلام وصول نشد و همه این پنج مورد منتفی شد.

نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از پنچ مورد تقاضا برای استیضاح وزرای آموزش و پرورش، یک بار استیضاح علی اصغر فانی وزیر سابق به هیئت رئیسه مجلس رسید که پس از ارجاع به کمیسیون آموزش و تحقیقات و نشست مشترک نمایندگان با وزیر، استیضاح به هیئت رئیسه رسید اما نمایندگان از پیگیری آن منصرف شدند و چهار مورد دیگر به هیئت رئیسه نرسید.
برای استیضاح یک وزیر به امضای حداقل 10 نماینده نیاز است.

طبق آئین نامه داخلی مجلس بعد از تحویل استیضاح به هیئت رئیسه مجلس، هیئت رئیسه آنرا به کمیسیون مربوطه ارجاع می دهد تا میان نمایندگان متقاضی و وزیر مربوطه نشست مشترک برگزار شود و محورهای استیضاح، سوالات نمایندگان و جوابهای وزیر مورد بررسی قرار گیرد.

بعد از این نشست یا نشست ها، چنانچه حداقل 10 نماینده بر انجام استیضاح اصرار داشته باشند، استیضاح از سوی هیئت رئیسه اعلام وصول شده و در دستور کار مجلس قرار می گیرد که وزیر باید حداکثر ظرف 10 روز با حضور در صحن مجلس پاسخگوی محورهای استیضاح باشد.

در جلسه استیضاح اگر وزیر آرای نصف بعلاوه یک نمایندگان حاضر در صحن را بدست نیاورد، از سمت خود عزل می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان