وبسایت ماشین3: بدنه خودروها همیشه مورد توجه خودروسازان و صاحبان خودرو بوده است و در چند سال اخیر با پیشرفت فراوان در زمینه صنعت خودروسازی، واکس، پولیش و شویندههای تخصصی برای رفع خط و خش بدنه خودرو، وارد بازار شده و مورد توجه عموم قرار گرفت.
در یک دهه اخیر و با ورود فناوری نانو به صنایع خودروسازی، متخصصان با ایجاد لایه های محافظتی، مقاومت خودرو را در برابر خط و خشهای سطحی و همچنین لکههای شیمیایی بالا می برند.
پوشش های نانو سرامیکی برای اولین بار توسط شرکت های تیونینگ برای خودرو های گران قیمت و لوکس مورد استفاده قرار گرفت و بعدها با پیشرفت فناوری به بازارهای عمومی نیز راه پیدا کرد.
پوشش نانو سرامیکی چیست؟
پوشش نانو سرامیکی، یک پلیمر مایع است که مانند کاور روی بدنه خودرو کشیده می شود و با رنگ خودرو پیوند برقرار کرده و لایه ای آب گریز یا هیدروفوبیک را ایجاد می کند. این مواد برای ترکیب شدن با رنگ خودرو باید با متریال بیرنگ و نسبتا مات پایه سرامیکی ترکیب شوند.
روکشهای نانو سرامیک به صورت یک لایه سه بعدی و ضخیم روی بدنه خودرو اعمال می شوند و از مزایای آن می توان به براق شدن بدنه خودرو ، جلوگیری از آفتاب سوختگی، جلوگیری از خط و خش و جلوگیری از خوردگی شیمیایی اشاره کرد.
پوشش سرامیکی چه تاثیری بر روی بدنه خودرو دارد؟
اگر بخواهیم به صورت خلاصه بیان کنیم، پوشش سرامیکی یک محافظ اضافی بر روی بدنه خودرو شماست که کمک میکند رنگ بدنه نو و شفاف به نظر برسد. به علاوه نگهداری آن آسانتر است و به راحتی تمیز میشود.
پوشش سرامیکی رنگ بدنه را در مقابل اکسید شدن و نیز آسیب دیدن در اثر اشعه UV محافظت میکند. همچنین اگر مواد شیمیایی و اسیدی بر روی بدنه خودرو بریزد، پوشش سرامیکی از آسیب رسیدن به رنگ بدنه جلوگیری میکند.
معایب پوششهای سرامیکی
گاهی اوقات در مورد پوششهای سرامیکی اغراق میشود اما باید این نکته را در نظر بگیریم که پوششهای سرامیکی تضمینی برای خط و خش به ویژه در صورت برخورد سنگ ریزه نیست. ضمن اینکه پوشش سرامیکی دلیلی برای نشستن خودرو نیست و باید بدنه را تمیز نگه داشت.
قطرات آب همواره مواد دیگری را همراه خود دارند که پس از خشک شدن آب موجب ایجاد لک بر روی بدنه میشوند. پوششهای سرامیکی هم از این قاعده مستثنی نیستند و آب میتواند بر روی آنها هم لک ایجاد کند.
نکته:
نکات منفی ذکر شده در پوششهای سرامیکی تقلبی حتی نمود بیشتری دارند و استفاده از مواد غیر اصلی موجب میشود که پوشش موجود بر روی بدنه خودرو شما حتی وظایف اولیه خود را هم ایفا نکند. به علاوه اینکه پس از برداشتن آنها رنگ اصلی بدنه هم آسیب میبیند. بنابراین باید در انتخاب آن دقت زیادی داشته باشید و از استفاده از پوششهای غیر اصلی خودداری نمایید.