به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، بیگ دیتا، 5G، امنیت اطلاعات، اینترنت اشیا،رایانش ابری و بلاک چین، اقتصاد ICT مدیریت شبکه، ارتباطات کوانتومی، ارتباطات ماهواره ای،رگولاتوری و برگزاری 13 کارگاه آموزشی از جمله محورهای این سمپوزیوم سه روزه است.
دکتر محمد خوانساری رئیس نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات در آیین گشایش این سمپوزیوم گفت: تحول دیجیتال در دنیا به واسطه زیرساخت های مخابراتی در دو دهه گذشته سرعت بالایی پیدا کرده و ارتباطات سهل تر و مستقیم تر شده است.
وی با اشاره به این که امروزه گوشی های موبایل به عنوان ابزاری برای دریافت سرویس های مختلف در اختیار همگان است، خاطرنشان کرد: در این میان، ما به عنوان نهاد پژوهشی وزارت ارتباطات نقش مهمی به عهده داریم و از سوی دیگر، تحریم های نابخردانه و نا عادلانه امریکا علیه ما فرصت بیشتری را برای توسعه فناوری برای ما به وجود آورده است تا بتوانیم مسیر مناسب را ایجاد کنیم.
خوانساری با بیان این که 18 سال قبل اولین دوره سمپوزیوم آغاز شد و تا امروز نیز ادامه دارد، افزود: ما معترف هستیم که تمام تعاملات افراد با شبکه سازی شکل می گیرد؛ شبکه سازی تکلیفی است که ما برای خود فرض گرفته ایم. اگر چه به نظر می رسد که روند شبکه سازی ما با توجه به مشکلات ناشی از موضوع تحریم کند شده است، اما در حوزه علمی این فرصت وجود دارد که آزادتر کار کنیم و از این فرصت برای به بار نشستن دستاوردهای علمی بهره ببریم.
وی با اشاره به آخرین آمار مربوط به وضعیت تولید علم در ایران که سه ماه قبل عرضه شده است، اظهار داشت: در این آمار ایران رتبه 16 را در بین کشورهای اروپایی به خود اختصاص داده است و بالای دو درصد سهم علمی دارد. البته این شاخص کافی نیست اما شروع خوبی است؛ علم باید در حوزه فناوری وارد شده و ایجاد ثروت کند.
رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین دستاوردهای این مرکز را در طی دو سال گذشته برشمرد و گفت: یکی از شرکت های زایشی پژوهشگاه ماه گذشته به عنوان اکسلنت سنتر ای او تی انتخاب شد که فرصت خوبی را برای توسعه فناوری ایجاد خواهد کرد. ما از دو سال قبل برنامه 5 ساله پژوهشی را تدوین و تصویب کردیم. گزارش های فعالیت های ما روی سایت قابل دسترس است و خوشحال هستیم که این آمار را به صورت عمومی به اشتراک می گذاریم.
وی در پایان گفت: در کارگاه هایی که برای این کنفرانس برگزار کردیم 621 نفر در 12 کارگاه شرکت کردند که استقبال خوبی از آن به ععمل امده است.
علمی*م.ش*2017