به گزارش گروه دانشگاه ایرنا، علی اکبر مهاجری روز سه شنبه در پنل «عوامل و الگوهای بهبود مشارکت دانشگاه ها در رفع مشکلات ملی » در نمایشگاه بین المللی تهران اظهار کرد: با وجود مدیریت در اجرای تحقیقات چالش های دیگری در برابر اجرای پروژه های پژوهشی وجود دارد.
وی ادامه داد: زمان پاسخ به چالش ها نیز حائز اهمیت است. مثل بحران دلار که نیازمند سرعت حل این چالش بود و مسائل ملی پاسخ فوری می خواهد.
مهاجری اظهار کرد: منابع مالی از دیگر چالش های موجود است. کشورهای پیشرفته در جهان 90 درصد پول تحقیقاتی جهان را خرج می کنند که در ایران این مبلغ 4 درصد است و تمامی آن نیز به پروژه ها اختصاص پیدا نمی کند.
وی ادامه داد: نیاز است دانشگاهیان برای کنترل اوضاع کشور پیشنهادات راهبردی دهند و دولت نیز از این موضوع استقبال کند.
**نهادهای کشور جایگاهی برای دانشگاه ندارند
در ادامه معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست با طرح این سوال که آیا دولتی ها نقشی برای دانشگاه قائل هستند. تصریح کرد: در تمام نهاد های دولتی جایگاهی برای دانشگاه ها در نظر گرفته نشده است.
مسعود تجریشی ادامه داد: دانشگاه ها نیز به دلیل عدم درخواست دولت های گذشته وظیفه ای برای رفع مشکلات در خود ندیده است حتی اگر تلاشی در راستای هم افزایی صنعت و دانشگاه شکل بگیرد مدل صحیحی برای ارتباط وجود ندارد.
وی افزود: باید مدل صحیحی برای ارتباط دانشگاه و صنعت وجود داشته باشد و در صورت تیاز این مدل از کشورهای خارجی وارد شود.
تجریشی گفت : حاکمیت باید به این نتیجه برسد که تصمیم گیری ها نیازمند علم است همانطور که در تمام دنیا حل مسائل و اداره کشورها عالمانه و بر پایه علم و دانش است.
محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست اظهار کرد: وضعیت زیست محیطی اصلا مطلوب نیست و در این راستا تفاهم نامه ای با وزارت علوم امضا شده است.
وی افزود: تفاهم نامه مدیریت پروژه های ساختمانی ایران (مپسا) بر مبنای حل مشکلات زیست محیطی توسط دانشگاه های اصلی سه استان منعقد شده است.
**9465**1601**