اینتل علی رغم ورود دیرهنگام به بازار هوش مصنوعی قصد پا پس کشیدن از حوزه را ندارد و با معرفی نسل جدید «پردازنده شبکه عصبی نِروانا» (Nervana) این مساله را ثابت کرده است.
این کمپانی سال گذشته نسل اول پردازنده عصبی نروانا را معرفی کرد و حالا با کمک گرفتن از یکی دیگر از غول های فناوری نسخه جدید این چیپ را رونمایی کرده است. این نسخه به جای رویکرد آموزشی متداول در سیستم های یادگیری عمیق به «استنتاج» یا اعمال دانش بر داده جدید متکی است.
اینتل علی رغم عدم ارائه جزییات بیشتر در مورد این پردازنده از توسعه آن با مشارکت فیسبوک و با هدف بهبود قابل توجه وظایف مربوط به استنتاج خبر داده است. نسل جدید با توان مصرفی 100 واتی 5 برابر از سریعتر از نسخه اول شده است.
هدف دقیق فیسبوک از مشارکت در این پروژه و به کارگیری سخت افزار نروانا مشخص نیست اما در سیستم های کامپیوتری از استنتاج برای موارد بسیار متعددی استفاده می شود که از این میان می توان به جستجوی رسانه ای، فیلتر محتوا و شناسایی بدافزارها اشاره کرد.
این موارد با حوزه فعالیت فیسبوک تطابق بسیاری داشته و از نمایش تصاویر بر اساس علایق کاربر گرفته تا حذف محتوای ناقض قوانین سایت کاربرد خواهد داشت. در نتیجه فیسبوک با حذف محتوای کذب، تهدید آمیز یا افراطی از طریق این سخت افزار قدرتمند فشار افکار عمومی بر خود را تا حدی کاهش می دهد.