خبرگزاری ایسنا: وحید موساییان در پی درگذشت حسین محب اهری گفت: بعد از بازی ایشان در فیلم «گلچهره»، تصور اینکه من اثری بسازم که آقای محب اهری در آن نباشد برایم غیر ممکن شد و تا جایی هم که توانستم در تمامی فیلمهایم حضور داشت. حتی قرار بود نقش «قدرت» را در فیلمی که قصد ساخت آن را داشتم، بازی کند، اما اجل مهلت نداد.
حسین محب اهری در طول سالها فعالیتاش در سینما و بازی در نقشهای گوناگون در سه فیلم سینمایی «گلچهره»، «فرزند چهارم» و «وقتی برگشتم» به کارگردانی وحید موسائیان بازی کرد.
وحید موسائیان در پی در گذشت این هنرمند درباره نحوه انتخاب او به عنوان بازیگر در این سه فیلم، یادآور شد: من هم مثل خیلی از افراد دیگر محباهری را از برنامههای تلویزیونی که داشت، میشناختم و جنبههای طنازانه شخصیت او و موضوعاتی که بیشتر به دوره نوجوانی ما بر میگشت برایم پر رنگتر بود، بر این اساس فکر نمیکردم که یک جنبه دیگری هم از هنرپیشگی در او باشد.
او با تاکید بر اینکه "بعد از بازیاش در فیلم «وقتی همه خوابیم» بهرام بیضایی، ذهنیتم از او تغییر کرد و جنبههای دیگری هم از او دیده شد" اظهار کرد: وقتی بازی او را در این فیلم دیدم، گفتم چرا تاکنون همه ما او را فقط از یک جنبه دیده بودیم و چرا به این توانایی او توجه نکرده بودیم؟ با همه این حرفها این ذهنیت همچنان در ما وجود داشت و در کنار او کارکردن بسیار دور از ذهنم بود.
موسائیان درباره نحوه انتخاب او برای بازی در فیلم سینمایی «گلچهره» توضیح داد: وقتی میخواستیم در سال 89 فیلم «گلچهره» را بسازیم، افشین هاشمی پیشنهاد جسورانهای به من کرد و گفت: برای نقش «ملاقادر» با آقای محب اهری کار کن! اما من به خاطر ذهنیت دیگری که از او داشتم و طنزی که در کارهایشان بود، برای انتخاب او در این مورد تردید داشتم، زیرا «ملاقادر» شخصیتی عصبی و خشن بود.
او در ادامه یادآور شد: با این حال بازی او در فیلم بهرام بیضایی برای من بسیار تاثیرگذار بود و براین اساس تصمیم گرفتیم و او را به دفتر دعوت کردیم. در ابتدا برای من بسیار خوشحال کننده بود که او را از نزدیک میدیدم.
موسائیان اضافه کرد: محب اهری متوجه این ماجرا شد و به من گفت: شما به من اجازه دهید تستی انجام دهیم و اگر نشد حداقلش این است که ما با هم آشنا شدهایم. من از این روحیه بسیار استقبال کردم و وقتی او گریم شد، با یک چهره جدید آشنا شدم و زمانی که او بخشی از دیالوگهای این کاراکتر را در همان اتاق گریم اجرا کرد، واقعا شگفت زده شدم و به افشین هاشمی گفتم که او بهترین آدمی است که میتواند این نقش را بازی کند.
حسین محب اهری در فیلم «گلچهره»
وی با اشاره به اینکه او برای بازی در فیلم سینمایی «گلچهره» کاندیدای دریافت جایزه از جشنواره فیلم فجر شد، بیان کرد: متاسفانه جشنواره فجر مثل همه دورههای دیگرش با بیمهریهایی که به هنرمندان میکنند، در آن دوره هم در حق محب اهری این بیمهری را کرد و از گردونه دریافت جایزهای که حقش بود، خارج شد.
کارگردان فیلم سینمایی «وقتی برگشتم» درباره دیگر فیلمهایی که محب اهری در آنها نقشآفرینی کرده بود، یادآور شد: بعد از آن فیلم، فکر اینکه من اثری بسازم که آقای محب اهری در آن نباشد برایم غیر ممکن شد و تا جایی هم که توانستم در تمامی فیلمهایم حضور داشت. به طور مثال در فیلم «فرزند چهارم» با اینکه بازیگری میخواستیم که به چهره مردمان آفریقایی نزدیک باشد، از او خواستم تا این نقش را بازی کند و اصرار داشتم علی رغم اینکه خیلیها میگفتند ما میتوانیم از یک بازیگر دیگر استفاده کنیم که به صورت طبیعی این ویژگی ظاهری را دارد، اما من برای این که محب اهری در اثرم حضور داشته باشد و در کنارم قوت قلبی باشد، او را برای این نقش انتخاب کردم و این اثر خاطره انگیز ساخته شد.
حسین محب اهری در فیلم سینمایی «فرزند چهارم»
او افزود: در آخرین فیلمی هم که ساختم (وقتی برگشتم) او همچنان حضور داشت. در واقع شرایط به گونهای بود که گویی خودش میآمد و در فیلمنامه قرار میرفت. در این اثر هم نقش دکتر خانوادگی را به خوبی بازی کرد و درخشید.
موسائیان در پایان صحبتهای خود گفت: ما قرار بود یک فیلمی را در آذربایجان بسازیم و از آنجایی که خود "محب اهری" اهل آن دیار بود؛ میتوانست در آن نقش به خوبی بدرخشد مخصوصا که یکی از کاراکترهای مهم و اصلی فیلم را برعهده داشت.
او توضیح داد: اسم فیلم «ایستگاه همینجااست» بود که هنوز ساخته نشده است. با او در این مورد خیلی صحبت کردیم و او حتی خودش نام این شخصیت را "قدرت" گذاشت. اما متاسفانه نشد آن را بسازیم. امیدوارم که خانوادهاش بتوانند این مصیبت بزرگ را تحمل کنند و صبر داشته باشند و یاد و نام محب اهری به عنوان یک هنرمند بزرگ سینما و تئاتر همواره زنده بماند.
حسین محباهری متولد 29 مهرماه سال 1330 بعد از سالها مبارزه با بیماری سرطان، بامداد چهارشنبه 26 دیماه و در سن 67 سالگی بر اثر سرطان در بیمارستان لاله از دنیا رفت.