به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی که پیش از ظهر سوم اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات معاونت گردشگری برگزار شد، درباره میزان هزینه کرد گردشگران خارجی در ایرانی و سود حاصل صنعت گردشگری ایران گفت: یکی از موضوعاتی است که همیشه در این زمینه مورد سوال بوده حسابهای اقماری است. این حسابها را جمع بندی کرده و قرار است اولین سال اجرای آن در دو موضوع مهم به مرکز آمار ایران سپرده شود. در این زمینه قراردادها بسته شده است.
وی گفت: ما با یک تعریف کلی از گردشگر روبه رو هستیم که همه کشورها آمارشان را ارائه میکنند. به کسی که 24 ساعت به کشور دیگری سفر کرده و هیچ کسب و کاری را اشغال نکرده و راه نینداخته گردشگر می گویند.
سازمان جهانی گردشگری میگوید در غرب آسیا یک گردشگر بین 1500 تا 1750 دلار هزینه میکند، ما میانگین این نرخ را گرفته و میگوییم هر گردشگر 1650 دلار در ایران هزینه خواهد کرد. که بخشی از آن به حوزه حمل و نقل، بخشی به اقامت و بخشی به سوغات تعلق میگیرد.
رحمانی موحد گفت: در دولت تدبیر و امید یعنی از سال 92 تا پایان سال 95، 19 میلیون و 900 هزارنفر گردشگر خارجی به ایران آمدند. با این حساب با احتساب 1650 دلار بیش از 32 میلیارد دلار درآمد حاصل از سود گردشگران در ایران بوده است. البته برخی از افراد میگویند که گردشگران 270 دلار هزینه کردهاند که این نرخ هزینهکرد است. چه کسی در دنیا میتواند با 270 دلار سفر کند. گردشگری حوزه سیاسی نیست که برای منافع زودگذر استفاده شود.
معاون گردشگری کشور در پاسخ به سوالی درباره طرح تبدیل میراث فرهنگی به وزارتخانه در مجلس نیز گفت: از پیشنهاددهندگان میپرسم چه شاخصهایی برای این پیشنهاد مدنظر داشتهاند آیا با تبدیل این سازمان به وزارتخانه بودجه آن بیشتر خواهد شد؟ آیا قوانین اجازه میدهد دولت بزرگتر شود؟ چقدر مطمئن هستند که این طرح فقط با همین دوکلمه یعنی تبدیل به وزارتخانه پیش برود؟ آیا همبستگی بین میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گسیخته نخواهد شد؟ دلیل شان برای این طرح چه بوده است؟ آیا نفوذ دستگاهی ما بیشتر میشود یا کمتر؟
من معتقدم جایگاه گردشگری با این طرح تنزل پیدا میکند و تنها دسترسی به وزیر بیشتر می شود آیا تنها این دسترسی همه مشکلات را حل خواهد کرد. آنها میبایست فهرست دلایل خود را بیرون بریزند. بگویند که نظارت بیشتر به کجا می انجامد. چون هم اکنون ساختار هزینه و بودجه این سازمان معلوم است.
وی درباره برند گردشگری ایران نیز گفت: ما برند را تا سطح فراخون پیش برده ایم، پس از تصویب آن می توانیم از همه فعالان و دست اندکاران بخواهیم پیشنهاد خود را بدهند.