به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، با افزایش چشمگیر تولیدات تحقیقاتی و توسعهای ایران در 2 دهه اخیر، این کشور در نقطه عطف دستیابی به موقعیت ابرقدرت علمی قرار گرفته است.
به گزارش اسپوتنیک، ایران که در دو دهه اخیر شاهد رشد چشمگیر تولید علم بوده است، اکنون در مسیر تحقق چشم انداز ابرقدرت علمی بودن قرار دارد.
این رشد و پیشرفت به حدی بوده که هاآرتص با اعتراف به پیشی گرفتن ایران از کشورهای منطقه و نیز رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر، اذعان دارد که ایران در حال حاضر در زمینههایی مانند فیزیک، زیست شناسی، شیمی و مدیریت بازرگانی در منطقه در جایگاه برتر قرار دارد.
براساس گزارش اسپوتنیک این موفقیت در پی توجه و تخصیص بودجه به تحقیق و پژوهش و نیز تربیت نیروی کار ماهر در ایران حاصل شده است.
«اسکوپوس» Scopus بزرگترین پایگاه چکیده و نمایههای استنادی که هر سال پس از استخراج مقالات علمی هر کشور اقدام به معرفی رتبه آن کشور مینماید، رتبه 16 جهانی را برای ایران در تولید علم در سال 2018 اعلام کرد.
ضمن این که ایران در سال 2018 رتبه نخست تولید علم در کشورهای اسلامی و رتبه 30 در مقالات کنفرانسی را نیز به خود اختصاص داد.
به گزارش IDG Connect، ایران با بیشتر مراکز آموزش عالی و صنایع در سطح جهان در ارتباط است. این دستاورد شگفت انگیز ایران در حالی حاصل شده است که این کشور در سالهای اخیر تحت تحریمهای شدید بین المللی قرار داشته است، اما با این وجود توانست در مسیر پیشرفت علمی همچنان رو به جلو حرکت کند.
این موفقیت در صورت ادغام ایران در اقتصاد جهانی دو چندان خواهد شد ضمن این که صنعت علمی ایران نیز از آن منتفع خواهد شد.