مجله زندگی ایده آل: همیشه اولین برخورد با یک خواستگار تعیین کننده ترین تصویر را در ذهن مینشاند. اولین برخورد است که نوع شخصیت طرف مقابل را نشان میدهد و حتی میتواند تعیین کند که رابطهای ادامه پیدا کند یا نه.
فرض کنید که آقایی از شما به عنوان یک خانم جوان خواستگاری کرده و قرار است با یکدیگر برای یک جلسه صحبت کنید، احتمالا برای این جلسه اضطراب زیادی خواهید داشت و حتی شاید گیج شوید که چه بگویید و چه نگویید؛ به شما نمیگوییم آرامش خود را حفظ کنید چون این جلسه اصلا مهم نیست. نمیخواهیم گولتان بزنیم، ترجیح میدهیم به شما بگوییم که چطور رفتار کنید و چه اشتباهاتی را مرتکب نشوید، به هر صورت این دیداری است که نمیتوان آن را جدی نگرفت، زیرا ممکن است در زندگی شما نقشی تعیینکننده داشته باشد.
1. گذشته ممنوعشما قرار است آینده را با خواستگارتان بسازید و به همین دلیل باید بیشتر درباره برنامههای آتی خود صحبت کنید؛ اینکه چه اشتباهاتی کردهاید، چه خواستگارانی داشتهاید، چه بر سر زندگیتان آمده و... نباید در جلسه اول گفته شود زیرا جلسه اول آشنایی، وقت تاریخچه گفتن نیست. در جلسات بعدی میتوانید کمی به گذشته بروید و هم از گذشته خودتان حرف بزنید و هم از گذشته او باخبر شوید ولی فعلا باید بفهمید چقدر با برنامههای آیندهتان به هم میخورید.
2. دیر نکنیدبه طور متوسط 30 درصد مردان و 50 درصد زنان سعی میکنند در جلسه اول دیدار کمی دیر به قرار برسند تا به طرف مقابل نشان دهند خیلی هم اشتیاق ندارند اما باید بدانید دیر کردن سر قرار، اولین اشتباهی است که میتوانید مرتکب شوید؛ بسیاری از خانمها گمان میکنند که دیر کردن برای جلسه اول یک رسم رایج خانمهاست اما باید بدانید که درحقیقت اینگونه نیست؛ وقتی سر قرار دیر میرسید، اولین پیامی که به خواستگارتان منتقل میکنید این است که چندان برایتان ارزش ندارد تا بخواهید سروقت به قرار برسید.
3. تنها نباید گوینده باشیدزندگی زناشویی وقتی میتواند موفق باشد که دو طرف بتوانند به راحتی با هم حرف بزنند و حرف یکدیگر را بفهمند. وقتی در جلسه اول فقط بخواهید خودتان حرف بزنید این فکر را در طرف مقابل به وجود میآورید که شنونده خوبی نیستید؛ در همان جلسه اول اجازه بدهید طرفتان هم فرصت حرف زدن داشته باشد. باید بدانید که لازم نیست همه اطلاعات مربوط به زندگی، شغل، تحصیلات و خانوادهتان را پشتسر هم و یکنفس بیان کنید؛ کمی صبور باشید؛ اگر از یکدیگر خوشتان بیاید در جلسات بعدی فرصت این حرفها پیش میآید.
4. پول را فراموش کنیددرست است که مسائل مالی نقش مهمی در زندگی زناشویی دارد ولی به طور حتم در درجه اول اولویت نیست. چیزهای بااهمیتتری وجود دارد که آنها را هنگام انتخاب همسر در اولویت قرار دهید؛ به همین دلیل در جلسه اول دیدار با خواستگارتان هم خیلی سراغ مادیات نروید، لازم نیست در همان جلسه اول شروع به خط و نشان کشیدن و بیان انتظارات مالیتان کنید. چون او را به این نتیجه میرسانید که خیلی فرد مادیای هستید و اولویت اول زندگیتان پول است؛ نگذارید او حس کند در حال چشموهمچشمی هستید. درباره مسائل مالی میتوانید با کمک بزرگترها به توافق برسید.
5. زیاد صمیمی نشویددر جلسه اول آشنایی دو طرف فقط یکدیگر را ارزیابی میکنند تا ببینند آیا به هم میآیند که بخواهند رابطه را ادامه دهند یا نه؛ به همین دلیل توصیه میکنیم حتما حریمتان را حفظ کنید و حتی اگر در همان نگاه اول او را پسندیدید و احساس کردید همسر موفقی برای شما خواهد شد، ذوقزده رفتار نکنید. بگذارید رابطهتان روند طبیعی خود را طی کند و کمکم جلو برود تا رسمیت پیدا کند. در نزدیک کردن رابطه عجله نکنید.
6. خود را بیخیال نشان ندهیدبعضیها هستند که گمان میکنند باید در جلسه اول خود را بیخیال جلوه دهند تا عزت نفسشان را حفظ کنند. همه آدمها به طریقی از رد شدن میترسند. وقتی تظاهر میکنید اصلا درگیر نیستید، باعث میشود احساس امنیت کنید اما ممکن است از نظر طرف مقابل کنارهگیر و بیخیال باشید و همین او را دلسرد کند. اشکالی ندارد که بهترین شکل و شخصیت خودتان را به طرف مقابل نشان دهید و کمی محتاط باشید اما باید جرات داشته و خود واقعیتان را به طرف مقابل نشان دهید.
7. اول سؤال بعد جوابوقتی یک نفر از شما خواستگاری میکند احتمالا از قبل درباره خانوادهتان کمی تحقیق کرده است. در واقع خواستگار شما و خانوادهاش، موقعیتتان را میدانند. اگر هم از قبل چیزی درباره شما ندانند، با ورود به خانهتان میتوانند نقاط قوت خانواده شما را درک کنند؛ بنابراین روی داراییهایتان، اصل و نسب و جایگاهتان بیش از حد تاکید نکنید. فقط در حد معرفی بگویید و بقیه موارد را به سؤال پرسیدن او واگذار کنید.
8. شکستهنفسی نکنیدجلسه اول، فرصتی برای بیشتر آشنا شدن است؛ بنابراین از خودتان و چارچوبهای زندگیتان بگویید. نمیگوییم فخرفروشی کنید ولی تواضع بیش از اندازه هم به خرج ندهید زیرا او شما را نمیشناسد و نمیفهمد که این گفتهها ناشی از فروتنی شماست نه عدم موفقیتتان در زندگی. به اندازه کافی از موفقیتها و برنامههای آیندهتان بگویید اما مختصر و کلی. وقت برای صحبت درباره جزئیات زیاد است؛ آن را به جلسات بعد موکول کنید.
9. عروس نشویدهمینطور که هستید باشید؛ یعنی به هیچ وجه بیش از اندازه آرایش نکنید و دنبال لباسهای خاص و عجیب هم نباشید. درست است که دوست دارید زیبایی و برازندگی خود را نشان دهید اما قرار نیست مثل یک عروس آرایش کنید و لباس بپوشید! سادگی این حسن را دارد که واقعیت شما را نشان میدهد و علاوه بر اینها با سلیقه هیچکس هم ناسازگار نیست و خواستگارتان هر سلیقهای داشته باشد، به نظرش شما نامتناسب جلوه نخواهید کرد.
10. محل ملاقات را خانواده تعیین کنداگر در جلسه خواستگاری قرار شد یکدیگر را خارج از خانه هم ملاقات کنید، ترجیحا تعیین محل ملاقات را به خانوادهها بسپارید. در غیر این صورت سعی کنید شما تعیینکننده باشید و تا حد ممکن محل این قرار در اطراف خانه شما، محل کار یا دانشگاهتان نباشد تا در صورت به هم خوردن نامزدی و آشنایی، نگران قضاوت اطرافیان نباشید.
11. به موبایل جواب ندهیددر قرار اول یک تصویر کلی از شما در ذهن طرف مقابل خواهد نشست؛ تصویری که میتواند تعیینکننده باشد. وقتی او در حال صحبت است اگر شما به دلیل جواب دادن به گوشی همراهتان حرفهایش را قطع کنید.گمان میکند شما آدمی هستید که نمیتوانید بین مسائل مهم و خانوادگی و مسائل جزئی تمایز قائل شوید و در کل خیلی فرد منضبطی نیستید؛ پس حتی اگر جراح قلب هم هستید تلفنتان را در این جلسه مهم خاموش کنید.
12. کودک درونتان را مهار کنیدبعضی از دخترها هستند که با دوستانشان با لحنی کودکانه صحبت میکنند و در واقع این طرز حرف زدن برایشان نوعی شوخی است؛ توصیه میکنیم در اولین جلسه با خواستگارتان همانند یک خانم جوان کاملا باوقار صحبت کنید و واژهای کودکانه را به کار نبرید. لازم نیست در همان جلسه اول آنقدر با خواستگارتان خودمانی شوید که همانند جمعهای دوستانهتان رفتار کنید. البته این بدان معنا هم نیست که آنقدر رسمی صحبت کنید که طرف مقابل را بترسانید؛ به طوری که دیگر نتواند حرفهایش را به راحتی با شما مطرح کند.
13. مدام سؤال نپرسیداشتباه دیگری که بسیاری از خانمها مرتکب میشوند، پرسیدن سؤال شخصی و البته بسیار زیاد است؛ سؤالاتی چون «شما تا به حال چند بار خواستگاری رفتهاید؟» یا «آیا تا به حال شکست عشقی خوردهاید؟» یا... درست است که شما میخواهید او را بیشتر بشناسید ولی قرار نیست در همان جلسه اول درباره تمام جزئیات زندگی او بدانید؛ خودتان را جای او بگذارید؛ اگر فرد ناآشنا ناگهان چنین سؤالهایی را از شما بپرسد، چه جوابی میدهید؟ پس اجازه دهید در جلسه اول او هم راحت باشد.