کمپانی اسپیس اکس امروز برای دومین بار در سال 2019 یک راکت فالکن 9 را به فضا پرتاب کرد و در این مأموریت، سه فضاپیمای مختلف را در مدار زمین قرار داد.
محموله راکت فالکن 9 شامل دو ماهواره و یک ماه نشین بوده است
محموله راکت فالکن 9 شامل یک ماهواره ارتباطی اندونزیایی، یک ماهواره کوچک تحقیقاتی متعلق به نیروی هوایی ایالات متحده و یک کاوشگر ماه نشین بوده که از طریق شرکت Spaceflight Industries برای پرتاب امروز هماهنگ شده اند. جالب است بدانید که شرکت مذکور سخت افزار لازم برای قرارگیری فضاپیماها در مدار را فراهم کرده و با اطلاع از فضای خالی موجود در محفظه بار راکت های مختلف، سفرهای اشتراکی برای محموله های کوچک تر را برنامه ریزی می کند.
در این بین ماهواره اندونزیایی Nusantara Satu به عنوان نخستین نقطه اتصال پرسرعت فضایی این کشور، ارتباط اندونزی با شبکه جهانی اینترنت را از فضا ممکن کرده و ماهواره S5 نیروی هوایی هم به منظور امکان سنجی استفاده از ابزارهای کوچک و کم هزینه برای پروژه های نظامی در مدار قرار گرفته است.
ماه نشین برشیت
اما سومین مسافر راکت فالکن 9 ماه نشین Beresheet است که در مدار 60 هزار کیلومتری قرار گرفته و با جهت گیری خاص، طی دو ماه آتی شعاع مداری خود را بیشتر خواهد کرد. این افزایش شعاع تا جایی ادامه پیدا می کند که مدار برشیت بر مدار ماه مماس شود و این کاوشگر بتواند با استفاده از جاذبه قمر زمین، روی سطح ماه فرود بیاید.
لازم به ذکر است که راکت مورد استفاده در پرتاب اخیر پیش از این دو بار دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته بود و پس از پرتاب نیز به سلامت روی کشتی خودران اسپیس اکس در اقیانوس اطلس فرود آمد. البته ایلان ماسک برنامه های دیگری هم برای راکت مذکور داشته و قرار است بهار سال آینده، برای چهارمین بار از آن استفاده شود.