خبرگزاری ایسنا: بر اساس آماری که پزشکی قانونی در اختیار ایسنا قرار داده است، در طرح نوروزی سال گذشته، 1034 نفر در تصادفات درونشهری و برون شهری جان خود را از دست دادند. اما اختلاف چشمگیری میان آمار جانباختگان در برخی از استانها با یکدیگر مشاهده میشود، به طوری که اختلاف عدد جانباختگان در استانی با بیشترین کشته و کمترین کشته حدود 93 نفر است. همین موضوع نیز به خوبی نشان میدهد که تصادفات رانندگی در برخی از استانها به دلایلی مانند تعداد مسافران بیشتر، موقعیت جاده و… بیشتر است و لازم است رانندگان با دقت بیشتری در جادههای این استانها رانندگی کنند.
بر اساس این آمار بیشترین کشتهشدگان حوادث رانندگی در طرح نوروزی 97 در استان فارس بوده است، بطوریکه 99 نفر در حوادث رانندگی نوروزی در این استان جان خود را از دست دادهاند، سال 96 نیز استان فارس با 78 کشته، بیشترین تعداد کشته شدکان حوادث نوروز را دارا بود.
استانهای کرمان و خراسان رضوی نیز به ترتیب با 75 و 73 کشته در رتبه دوم و سوم بیشترین قربانیان حوادث ترافیکی طرح نوروزی 97 قرار دارند، این در حالی است سال 96 استان خراسان رضوی با 59 کشته دومین استان و کرمان با 56 کشته سومین استان جدول بود که رتبه این دو استان با یکدیگر عوض شده است.
در ادامه آمار کشته شدگان سال 97 نیز، استان تهران با 68، اصفهان 61، خوزستان 59، آذربایجان شرقی 46، گیلان 45، سمنان 35، مازندران 33، کرمانشاه 31، هرمزگان 30، مرکزی 28، همدان 27، کردستان 26، آذربایجان غربی 25، لرستان با 23 مورد، چهارمحال و بختیاری با 22 مورد، خراسان شمالی با 21 مورد، گلستان با 20 مورد، زنجان با 19 مورد، کهگیلویه و بویراحمد و یزد هرکدام با 18 مورد، قم با 16 مورد، خراسان جنوبی با 15 مورد، قزوین با 13 مورد، البرز و ایلام هرکدام با 11 مورد فوتی، بوشهر با 10 مورد و اردبیل با شش مورد فوتی در رتبههای بعدی قرار گرفتهاند.
سرهنگ نادر رحمانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا در ادامه درباره علت وقوع تصادفات رانندگی گفت: خستگی و خواب آلودگی، سرعت و سبقت غیرمجاز از عوامل مهم حادثه ساز محسوب میشوند. در وقوع تمامی این حوادث عامل انسانی نقش مهمی را ایفا میکند که با رعایت برخی نکات ساده به راحتی میتوان از وقوع آنها جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه رانندگان باید مسیر سفر را نیز به عنوان بخشی از سفر خود بدانند، گفت: رانندگان باید در مقاطع زمانی دو ساعته، توقف کرده، مدتی را استراحت کرده و سپس به مسیر خود ادامه دهند.
رحمانی با تاکید بر اینکه بهترین زمان سفر ساعات ابتدایی روز است نیز گفت: گاهی رانندگان بعد از فعالیت روزانه و بدون استراحت وارد جادهها میشوند و طبیعی است که در این شرایط احتمال بروز حوادث رانندگی بالاتر برود. همچنین رانندگان هنگام بازگشت از سفر نیز باید به خواب و استراحت خود توجه کرده و سپس رانندگی کنند.
اقدامات دستگاههای مختلف در حالی برای کاهش شمار جانباختگان حوادث رانندگی در نوروز امسال ادامه دارد که رانندگان مهمترین عامل در کاهش این آمار هستند.