ماهان شبکه ایرانیان

چرا سرمایه خارجی‌؟!

وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌گوید این وزارتخانه برای جذب "سرمایه‌های خارجی" باید از همه توانمندی‌هایش استفاده کند. مساله اما این است که چرا وقتی در ایران این همه سرمایه‌های سرشار مالی وجود دارد باید به دنبال جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی باشیم؟

چرا سرمایه خارجی‌؟!

به گزارش ایسنا، "سرمایه‌گذاری خارجی" از آن دست مقولاتی است که به کرات در ادبیات مسئولان و کارشناسان اقتصادی استفاده می‌شود و بارها از آن به عنوان گشاینده بن‌بست‌های اقتصادی و مساله تولید یاد شده است. سوالی که پیش می‌آید این است که مگر خودمان در داخل کم سرمایه داریم که حالا باید به دنبال شندرغاز سرمایه خارجی به دنبال کشورهای خارجی راه بیفتیم. مگر نه اینکه ما سالانه میلیاردها دلار را صرف واردات کالا می‌کنیم، چرا نمی‌توانیم همین دلارها را به سرمایه تبدیل کنیم؟

واقعیت این است که دلارهای ما هیچ تفاوتی با دلارهایی که قرار است به عنوان "سرمایه خارجی" به کشور وارد شوند هیچ فرقی با هم ندارند و تفاوت تنها در شیوه حصول و بهره‌وری از این دلارها است. اما این تفاوت بسیار سرنوشت‌ساز است.

سرمایه‌دار بزرگی که سرمایه‌اش را از مسیر تولید و فعالیت‌های مولد اقتصادی به دست آورده باشد از سود حاصل از سرمایه‌گذاری خود برای توسعه کسب‌وکارش استفاده می‌کند چرا که در غیر این صورت اساساً نمی‌توانست به یک سرمایه‌دار تبدیل شود.

سرمایه‌داران واقعی و کسانی که از راه فعالیت‌های مولد کسب ثروت کرده باشند در مسیر این کسب ثروت خود به انواع شیوه‌های مدیریتی جدید، سازماندهی اداری و تکنولوژی‌های جدید آشنایی پیدا می‌کنند. این مجموعه نیرومند که حول محور شخصی به نام "سرمایه‌دار" شکل می‌گیرد در هر اقتصادی که وارد شود علاوه بر اینکه می‌تواند ایجاد رشد و رونق اقتصادی کند، برای مردم آن جامعه هم ایجاد اشتغال خواهد کرد.

بدیهی است که این سرمایه‌دار ماهیتی متفاوت از آن افرادی دارد که از راه زد و بندهای رانتی یا دلالی و واسطه‌گری اموالی را در نزد خود جمع کرده و جز مصارف آنچنانی و خرید خودروهای لوکس راهی برای خرج کردن پولش نمی‌شناسد.

از همین جهت است که وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم رئیس جدید سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفته که باید از همه توانمندی‌های تجربی، علمی و اجتماعی خود برای جلب و جذب سرمایه گذاری‌های خارجی بهره بگیریم.

فرهاد دژپسند با بیان اینکه کارکنان سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران باید جذب سرمایه گذاری خارجی را به عنوان یک وظیفه ملی و دغدغه دائمی تلقی کنند، اظهار کرد که وزارت اقتصاد و سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران بدون وقفه و با تمام توان با هم افزایی در فعالیت‌ها، برای رسیدن به اهداف تعیین شده در جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی تلاش می‌کنند.

در همین راستا سید علی محمد موسوی - رئیس جدید سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران - با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور وجود ندارد، اظهار کرده که باید بخش خصوصی را وارد سرمایه‌گذاری کنیم و از حضور و ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم. باید از ظرفیت نمایندگی‌های وزارت خارجه در دیگر کشورها بهره ببریم تا بتوانیم سرمایه‌گذاران خارجی را جذب و شاهد توسعه استان هرمزگان باشیم.

موسوی همچنین تاکید کرده که هیچ‌گاه سرمایه‌گذارانی که در این مقطع زمانی در ایران اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند را فراموش نخواهیم کرد و تلاش‌مان در این است که به سمت جذب سرمایه‌گذاران خارجی پیش برویم؛ چراکه در برنامه ششم توسعه جذب 65 میلیون دلار از طریق سرمایه‌گذاری خارجی پیش‌بینی‌شده است.

به گزارش ایسنا، پیش از این رهبر معظم انقلاب با نامگذاری سال جدید با عنوان "رونق تولید" بر اهمیت توجه به این حوزه تاکید کرده بودند. در این راستا بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که تنها با جذب سرمایه‌گذاری‌های جدی می‌توان تحولاتی اساسی را در حوزه فعالیت‌های مولد و رونق تولید به وجود آورد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی