به گزارش خبرنگار ایسنا، شادی مولانی که به مناسبت هفته جوان در دفتر ایسنای کردستان حضور یافت، اظهار کرد: بر اساس ارتباطهایی که با مردم به ویژه با بانوان و دختران برقرار کردهایم، نیازهای این افراد برای مشخص شده و جامعه ما در حال حاضر در حوزه سلامت روان به کار زیادی نیاز دارد.
وی افزود: آمار افسردگی، خودکشی و بیماریهای اختلال روانی بانوان بیشتر از آقایان است که این مسئله متأسفانه مورد غفلت واقع شده است.
مدیر خانه جوان شهر سنندج عنوان کرد: در حال حاضر دغدغه اصلی بیشتر جوانان، مشکلات اقتصادی و نبود شغل است که در این راستا جوانانی را داریم که با تحصیلات عالیه در شغلهای رده پایین و با کمترین درآمدها مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامه داد: جوانان و اعضای سمنها نیز شور و اشتیاق خاصی برای فعالیت دارند اما برای برگزاری برنامههایشان پولی ندارند و با وجود قانون سمنها که میگوید باید مردمی اداره شوند، دولت باید آنها را کمک کند.
مولانی تصریح کرد: یک جوان عضو انجمنهای مردمی، برای گرفتن مجوز برگزاری یک جُنگ شادی، گاهی اوقات تا ماهها باید در پیج و خم بروکراسیهای اداری وقت تلف کند که لازم این موانع برطرف شود تا انگیزه کار و فعالیت را از جوانان ما نگیرد.
وی با اشاره به اینکه به واسطه مؤسسه «مردم نهاد تلاشگران سلامت»، ارتباط زیادی را با دختران و بانوان به ویژه در حاشیه شهر سنندج داشتهام، گفت: در حال حاضر بزرگترین آرزویم این است که دختران و زنان شهر سنندج عزت نفس کافی داشته باشند، کمتر دچار افسردگی و اختلالات روانی شوند و در کل بانوانی توانمند باشند.
مدیر خانه جوان شهر سنندج با بیان اینکه حدود 48 الی 50 درصد مردم شهر سنندج، حاشیه نشین هستند، عنوان کرد: متأسفانه آمار آسیبهای اجتماعی در حاشیهها بیشتر بوده و سن اعتیاد نیز در این مناطق پایینتر آمده است. اگر بانوان ما توانمند شوند و در زمینههای مختلف آگاهی داشته باشند قطعاً آمار آسیبهای اجتماعی نیز کاهش خواهد یافت.
مولانی که خود دبیر مؤسسه مردم نهاد تلاشگران سلامت است که این مؤسسه در حوزه اجتماعی، سلامت و آگاه بخشی از سال 95 مجوز فعالیت خود را دریافت کرده است، درباره این انجمن بیان کرد: در ابتدای کار ارتباط برقرار کردن و جلب اعتماد مردمی مقداری سخت است اما رفته رفته این اعتماد را توانستیم جلب کنیم.
وی افزود: برگزاری دورهها و کلاسهای آموزشی، مشاوره فردی، برنامههای ارتقای سلامت روان و پیشگیری از اعتیاد در مناطق حاشیه شهر سنندج از جمله فعالیتهای مؤسسه تلاشگران سلامت بوده است.
مدیر خانه جوان شهر سنندج همچنین به برنامههای این خانه در هفته جوان نیز اشاره و تصریح کرد: برپایی ایستگاه سلامت، تست اچ ای وی، کنترل فشارخون و مشاوره تغذیه به صورت رایگان، برگزاری کارگاه آموزشی پیش از ازدواج و همچنین راه اندازی پاتوقهای فرهنگی و معرفی کتاب از جمله مهمترین فعالیتهای خانه جوان شهر سنندج است.
وی خاطرنشان کرد: انجمنهای خیریه و مؤسسات مردم نهاد استان کردستان نیز با همکاری یکدیگر، پس از وقوع سیل اخیر، کمکهایی را برای مردم سیل زده لرستان ارسال کردند.
مولانی که علاوه بر فعالیتهای دیگر خود، مدیر باشگاه سمنهای جوانان، عضو شبکه سلامت دانشگاه علوم پزشکی و عضو شبکه سلامت مرکز بهداشت شهر سنندج نیز هست، در پایان سخنان خود گفت: هر چند ما نمیتوانیم مدینه فاضله را برای مردم درست کنیم اما اگر بتوانیم حداقل 10 نفر از آمار آسیبهای اجتماعی کاهش دهیم در کار خود موفق بودهایم.