ماهی سالمون سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که در بهبود جریان گردش خون و تقویت سیستم ایمنی بسیار موثرند. علاوه بر این، مصرف سالمون برای قلب بسیار مفید است و در مقایسه با سایر منابع پروتئینی کالری کمتری دارد. پس آماده باشید تا با هم مراحل آماده سازی و پخت این ماهی پر فایده و خوشمزه را یاد بگیریم.
بخش اول
ماهی سالمون با کیفیتی را برای خریدن انتخاب کنید.
اگر از فروشگاه ها و یا بازارهای ماهی فروشی سالمون می خرید دقت کنید که پوست ماهی تازه و مرطوب باشد. سعی کنید یک نیمه کامل ماهی یا فیله هایی که از قسمت ضخیم ماهی برش خورده اند بخرید. برای هر نفر 170 گرم سالمون کافیست.
از خرید سالمون هایی که بوی خیلی تندی دارد خودداری کنید .
دنبال فیله های تمیز و مرطوب باشید.
-
با انواع مختلف ماهی سالمون آشنا شوید.
ماهی های سالمون مختلفی وجود دارند که هر کدام به شیوه های متفاوتی طبخ می شوند. در بخش دوم همین مقاله به شیوه های پخت سالمون اشاره خواهیم کرد.
کینگ سالمون:
ماهی سالمونی است که به خاطر طعم و بافت کره ای و نرمش معروف است. این نوع سالمون بزرگترین سالمون است و در میان سالمون ها از بیشترین میزان امگا 3 و غلظت روغن برخوردار است. در مجموع، این نوع سالمون گران قیمت ترین ماهی سالمون به شمار می رود.
ساکای سالمون یا ماهی آزاد قرمز:
این نوع سالمون نسبت به کینگ سالمون فراوان تر و در دسترس تر است. ساکای سالمون رنگ قرمز مایل به نارنجی دارد و بسیار خوش طعم است و همچنین منبعی غنی از امگا 3 محسوب می شود. ساکای سالمون همان سالمونیست که در اکثر فروشگاه ها پیدا خواهید کرد.
کوهو سالمون:
این نوع سالمون معمولا در ماه های مرداد و شهریور در فروشگاه ها پیدا می شود. کوهو سالمون نسبت به دو سالمون قبلی دارای عطر و طعم ملایم تریست و برخی اوقات ماهی آزاد نقره ای نیز نامیده می شود.
چام سالمون:
از این نوع سالمون بیشتر در کنسروسازی استفاده می شود. چام سالمون از نظر کیفیت با سایر سالمون ها متفاوت است و از روغن کمتری برخوردار است.
سالمون صورتی:
این سالمون فراوان ترین نوع سالمون و به شکل دودی و یا کنسرو شده موجود است. سالمون صورتی عطر و طعم ملایمی دارند و رنگش نسبت به بقیه سالمون ها روشن تر است.
-
درباره خرید ماهی سالمون وحشی یا پرورشی فکر کنید و تصمیم بگیرید.
در خصوص مضرات ماهی های سالمون پرورشی بحث های زیادی شده است. برخی اعتقاد دارند که سالمون های پرورشی از مزارع پرورش ماهی فرار می کنند و با ورود به رودخانه ها بیماری هایشان را به سالمون های وحشی نیز انتقال می دهند. علاوه بر این، طرفداران ماهی های وحشی ادعا می کنند که ماهی های سالمون وحشی ارزش غذایی بالاتری نسبت به ماهی های پرورشی دارند و گوشت آنها خوشمزه تر است. اگر قصد خرید سالمون دارید می توانید درباره جوانب مثبت و منفی هر دو ماهی با فروشندگان ماهی صحبت کنید.
گوشت ماهی سالمون وحشی نسبت به سالمون های پرورشی روشن تر است.
بعضی از پرورش دهندگان سالمون به ماهی های خود رنگ صورتی تزریق می کنند تا دقیقا شبیه سالمون های وحشی شوند.
گفته می شود که ماهی های سالمون وحشی بسیار مغذی تر از سالمون های پرورشی هستند .
مطالعات متعدد نشان داده اند که گوشت ماهی های سالمون پرورشی دارای میزان بیشتری بیفنیل پلیکلر شده یا (PCB)است و برای انسان مضر است.
-
اگر ترجیح می دهید ماهی را بدون پوست طبخ کنید پوست آن را جدا کنید.
بعضی از افراد پوست ماهی را دوست دارند و آن را با پوست استفاده می کنند. شما هم می تواند مطابق میل خودتان عمل کنید.
فیله ماهی را روی یک تخته برش قرار بدهید به طوری که پوست آن به سمت پایین باشد.
کمی نمک روی سطح فیله بریزید تا زیر دستتان نلغزد.
یک چاقوی تیز بردارید و آن را بین پوست و گوشت ماهی قرار بدهید و به آرامی پوست را از ماهی جدا کنید.
می توانید پوست ماهی را دور بریزید یا از آن در تهیه غذاهای دیگر استفاده کنید.
بعضی ها از پوست ماهی برای تهیه سوشی یا سالاد استفاده می کنند.
-
تیغ های ماهی دربیاورید.
دستتان را روی فیله ها بکشید و هر جا تیغی احساس کردید یکی یکی آن ها را بیرون بکشید.
-
فیله ها را مزه دار کنید.
روی هر دو طرف فیله ها نمک و فلفل بپاشید. بسته به ذائقه خودتان می توانید از گیاهانی مثل شوید، جعفری، سیر و ترخون هم استفاده کنید. روی فیله ها روغن زیتون بریزید و هر طعم دیگری مثل کره، شکر قهوه ای و لیمو را هم به آن اضافه کنید.
بخش دوم
-
روش پخت مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید.
سالمون باید تا زمانی که سطح آن کاملا مات و غیر شفاف شود و به راحتی بشود آن را تکه کرد پخته شود.
ماهی سالمون آب پز
آب پز کردن یکی از راحت ترین روش های طبخ سالمون است. با این روش ماهی بسیار لطیف می شود و طعم آن تازه می ماند. یادتان باشد که زیاد ماهی را نپزید.
در یک ظرف بزرگ مقداری آب بریزید و ماهی را در آن قرار بدهید.
می توانید سبزیجاتی مثل هویج، لیمو، جعفری و غیره را هم برای طعم دادن به ماهی اضافه کنید .
یا دستورالعمل خاص خودتان را برای اضافه کردن سبزیجات به کار ببرید.
اجازه بدهید تا آب جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید و 8 دقیقه سبزیجات را آب پز کنید.
بعد ماهی را در آب قرار بدهید و تا حدود 5 دقیقه آن را آب پز کنید.
بعد از آماده شدن، آن را با یک کفگیر بیرون بیاورید.
سالمون کبابی
کبابی کردن یکی از بهترین روش ها برای خوش طعم کردن ماهیست. برای افزایش طعم و مزه ماهی می توانید قبل از کباب کردن آن را مزه دار کنید.
برای جلوگیری از چسبیدن ماهی به کباب پز روی آن را با کمی روغن چرب کنید.
می توانید کمی روغن هم در کباب پزتان بریزید.
اگر از کباب پزهای ذغالی استفاده می کنید ماهی را روی طبقه ذغال های متوسط قرار بدهید.
4 تا 6 دقیقه ماهی را کبابی کنید و برای اطمینان از پخته شدن کامل آن از چنگال استفاده کنید.
وقتی یک طرف ماهی کاملا کبابی شد آن را برگردانید و طرف دیگر را هم به همین روش کبابی کنید.
اگر کباب پزتان گازی است آن را از قبل گرم کنید.
ماهی را درون کباب پز بگذارید و در آن را ببندید.
4 تا 6 دقیقه صبر کنید و بعد ماهی را برگردانید تا طرف دیگر آن هم کبابی شود.
سالمون پخته شده در فر
اگر ماهی به شکل درست و مناسب پخته شود بسیار لذیذ و خوشمزه خواهد بود. پختن سالمون نیز یکی از راه های آسان برای طبخ آن است.
ماهی را در ظرف مخصوص پخت قرار بدهید.
با دمای 350 درجه فارنهایت یا 177سانتیگراد آن را در فر طبخ کنید.
اگر از فیله سالمون استفاده می کنید حرارت را روی 450 درجه فارنهایت یا 232 درجه سانتیگراد بگذارید.
زمانی که ماهی کاملا مات و نرم شد آماده است.
در برخی دستورهای غذایی ماهی را به همراه سبزیجات و ادویه های مختلف در ورقه فویل می پیچند.
سپس همه انها را در فر می گذارند.
پخت ماهی به این شکل باعث طعم دار شدن و مرطوب ماندن آن می شود.
سالمون سرخ شده
سرخ کردن ماهی سالمون بیشتر از سایر روش های پخت ماهی باعث تردی آن می شود. اگر خوردن پوست ماهی را دوست دارید مطمئنا از تردی یک سالمون سرخ شده لذت خواهید برد.
برای تهیه ماهی سالمون ترد و خوشمزه، آن را در ظرفی قرار دهید .
حدود 1 تا 2 دقیقه با روغن سرخ کنید.
نکته :
تا زمانی که از سالمون استفاده نکرده اید آن را در بسته بندی اصلی خودش نگه داری کنید
ماهی سالمون را می توان تا 2 روز در یخچال نگه داری کرد.
منبع :دلبرانه
بیشتر بخوانید: