ماهان شبکه ایرانیان

محافظت از سلامت کودکان با استفاده از واکسن‌های خوراکی

گروهی از محققان دانشگاه کپنهاک دانمارک با همکاری محققان دانشگاه سائوپائولو، راهکار جدیدی را بررسی کردند که امکان تولید واکسن‌های خوراکی هپاتیت ب با بازدهی بالا را فراهم می‌کند

محافظت از سلامت کودکان با استفاده از واکسن‌های خوراکی

گروهی از محققان دانشگاه کپنهاک دانمارک با همکاری محققان دانشگاه سائوپائولو، راهکار جدیدی را بررسی کردند که امکان تولید واکسن‌های خوراکی هپاتیت ب با بازدهی بالا را فراهم می‌کند.



به گزارش به نقل از ایرنا ، محققان با استفاده از فناوری‌های متداول در فیزیک حالت جامد، توانستند رفتارهای واکسن را در بسته بندی‌های مختلف مورد تجزیه و تحلیل قرار دهند و اطلاعات با ارزشی را به دست آورند که زمینه را برای تولید واکسن‌های خوراکی موثرتر و ارزان‌تر فراهم می‌کند.


به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس،یکی از چالش‌های اصلی بسته بندی واکسن‌های خوراکی، استفاده از موادی است که توانایی محافظت از واکسن را در شرایط خشن سیستم گوارش انسان داشته باشند تا واکسن‌ها پیش از رسیدن به محل مناسب در بدن، از بین نروند.


محققان با استفاده از تکنیک خاصی که تصویربرداری با اشعه ایکس را با تصویربرداری نوترونی ادغام می‌کند، توانستند تصاویر سه‌بعدی از درون کپسول‌های ساخته شده از جنس سیلیسSBA-15 به دست آورند و رفتار ذرات واکسن را درون این کپسول‌ها مشاهده کنند. در این بررسی مشخص شد، واکسن درون کپسول‌های سیلیسی به یک توده تبدیل شده و اثربخشی آن کاهش می‌یابد. این اطلاعات امکان محاسبه دقیق میزان واکسن لازم برای بسته‌بندی درون این نوع کپسول‌ها را به منظور دستیابی به بهترین نتیجه فراهم کرد.


سالانه میلیون‌ها نفر به هپاتیت ب مبتلا می شوند و صدها هزار نفر در اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که کودکان بیش از سایرین در معرض خطر هستند. به دلیل هزینه‌های سنگین تولید و نگهداری واکسن‌های تزریقی، بسیاری از ساکنین کشورهای در حال توسعه در برابر این بیماری خطرناک واکسینه نمی‌شوند.


استفاده از واکسن‌های خوراکی نیاز به تزریق را از بین می‌برند و در نتیجه فرآیند ضدعفونی کردن سوزن و عوارض جانبی تزریق از جمله تورم و عفونت را نیز منتفی می‌کنند. همچنین برخلاف واکسن‌های امروزی، این نوع واکسن‌ها نیازی به نگهداری در یخچال ندارند و در نتیجه هزینه تولید و نگهداری واکسن کاهش می‌یابد. همچنین استفاده از آن نیز بسیار ساده‌تر می‌شود.


محققان امیدوارند با استفاده از این فناوری جدید بتوانند واکسن‌های خوراکی را برای سایر انواع بیماری‌ها نیز تهیه کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان