به گزارش ایسنا علی فریدونی در توضیحی درباره چگونگی نظارت محتوایی بر کتابهای بخش بینالملل سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: ما در بخش بینالملل طبق آییننامه پنج، شش اصل محتوایی داریم و کتابهای ناشران بینالملل را براساس آنها ارزیابی میکنیم.
او افزود: عمدهترین مباحث ما در این حوزه جلوگیری از ورود و توزیع کتابهایی با موضوع افراطگرایی، خشونتگرایی، کتابهایی با محتوای تفکرات تکفیریها، قومیتگرایی افراطی، مباحثی که حاکمیت ملی را نقد میکند و همچنین بحثهای هنجاری و ارزشی که با اصول ارزشی جمهوری اسلامی تطابق ندارند، است.
رئیس کمیته نظارت محتوایی ناشران بینالملل نمایشگاه کتاب درباره روند نظارت بر این کتابها نیز گفت: ارزیابهای ما که از دانشگاهیان و استادان حوزه هستند بلافاصله بعد از ثبت عنوان کتابها آنها را یک بار به صورت عنوانی و در مرحله بعد به صورت محتوایی بررسی میکنند.
او افزود: خوشبختانه امسال هماهنگی خیلی خوبی بین کمیته بینالملل و موزعین کتاب با ناشران کتابها برقرار شده و ناشران و توزیعکنندگان این دست کتابهای حساسیتبرانگیز را به نمایشگاه کتاب وارد نکردهاند. در طول نمایشگاه هم ناظران با ناشران در ارتباط هستند و اگر موردی وجود داشته باشد با تذکر به ناشران از توزیع آن کتاب جلوگیری میشود اما خوشبختانه تا به حال با موردی مواجه نشدهایم.