ماهان شبکه ایرانیان

سکانس آخر نمایشگاه کتاب تهران

سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در آخرین روز برگزاری خود روز آرام و خلوتی را پشت سر گذاشت.

سکانس آخر نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش ایسنا، امسال برخلاف سال‌های گذشته نمایشگاه کتاب تهران مراسم اختتامیه نداشت، اما همچون برخی دوره‌های گذشته روز پایان نمایشگاه که امسال با آغاز هفته کاری هم مقارن شده، روز بی‌رونقی بود.

بازدیدکنندگان صبح بیشتر دانش‌آموزان مدرسه‌هایی بودند که روز آخر نمایشگاه را برای اردو انتخاب کرده بودند. برخی نیز روز آخر به‌ویژه ساعت‌های پایانی را فرصتی برای گشت و گذار با خیال راحت و در خلوت دانستند و به نمایشگاه کتاب آمدند.

به نظر می‌رسد روز نخست نمایشگاه به دلیل شروع کار و روز پایان به دلیل پایان کار زیاد جدی گرفته نمی‌شود. همان‌طور که در روز اول برخی ناشران غرفه‌های خود را تحویل نگرفته و کار خود را آغاز نمی‌کنند، در روز پایانی برخی ناشران ترجیح می‌دهند بار خود را کم‌کم ببندند و کتاب‌های‌شان را بسته‌بندی کنند.

امسال به نظر می‌رسید شرایط اقتصادی و بحران کاغذ روی نمایشگاه کتاب سایه انداخته است. قدرت خرید مردم برای خرید کتاب کاهش پیدا کرده بود و مردم با پولی که سال گذشته می‌توانستند چند کتاب بخرند امسال یک کتاب می‌خریدند، اما به گفته مسئولان برگزاری نمایشگاه، فروش کتاب و تراکنش‌های مالی در نمایشگاه افزایش داشته است.

سال گذشته برخی ناشران در روز آخر  اقدام به تخفیف‌های بالا می‌کردند اما امسال به دلیل افزایش قیمت کاغذ دیگر اغلب حاضر نیستند نقدینگی را به هر قیمتی به دست بیاورند؛ هرچند هرچه به ساعت پایانی کار نمایشگاه نزدیک می‌شویم این موضوع هم نمایان می‌شود و هست ناشری که تخفیف‌های 50 و 70 درصدی برای کتاب‌هایش درنظر می‌گیرد.

محسن جوادی، رئیس سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در نشست خبری روز آخر نمایشگاه از این موضوع سخن گفت که احتمال داشته نمایشگاه کتاب برگزار نشود. او همچنین وعده حل شدن بحران کاغذ در آینده نزدیک را مطرح کرد.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره منع حضور برخی کتاب‌ها در نمایشگاه کتاب نیز بیان کرد: از نظر وزارت ارشاد برخی از کتاب‌ها مجاز هستند نشر پیدا کنند اما برخی نهادهای نظارتی نظری غیر از این دارند و می‌گویند ممکن است مجاز به فروش باشند اما نباید در معرض نمایش قرار بگیرند. نگاه آن‌ها به نمایشگاه کتاب مانند نگاه آموزش و پرورش به برخی کتاب‌هاست.

مهدی اسماعیلی‌ راد - معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران - نیز تخلفات نمایشگاه کتاب تا پایان روز هشتم را به این شرح اعلام کرد: از 298 گزارش واصل‌شده به هیئت رسیدگی به تخلفات 153 رای برای ناشران متخلف صادر شد که 16 مورد منجر به تعطیلی یک‌روزه و دوروزه ناشران شد. شش مورد تعطیلی تا پایان نمایشگاه، 49 مورد اخطار کتبی، درج در پرونده و محرومیت از نمایشگاه کتاب سال آینده و نمایشگاه‌های استانی و 82 مورد جمع‌آوری کتاب، اخطار کتبی، درج در پرونده و جمع‌آوری دستگاه کارت‌خوان غرفه بوده است.

اسماعیلی‌ راد درباره تخلفات ناشران نیز گفت: سه مورد از رأی‌ها به دلیل نقد کردن بن، شش مورد فروش کتاب افست به جای اوریجینال، واگذاری غرفه به غیر یک مورد، فروش کتاب سایر ناشران و کتاب‌های بدون شناسنامه 72 مورد، 25 فروش کالای غیر از کتاب، 34 مورد رعایت نکردن مقررات نمایشگاه و 11 مورد فروش کتاب‌های بدون مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.

معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران همچنین درباره تبلیغات محیطی نمایشگاه که به یک ناشر کمک‌آموزشی 
(گاج) اختصاص داده شده است اظهار کرد: امسال اولین سالی بود که تبلیغات را به صورت مزایده واسپاری کردیم. اما امسال تبلیغات به دلیل نبود زمان و تجربه اول‌مان این‌گونه انجام شد. 27 اسفندماه شرکت تبلیغاتی ریحان فیلم هزینه تبلیغات را به مؤسسه نمایشگاه‌ها واریز کرد. با توجه به این‌که تجربه اول ما در مزایده گذاشتن بود بخشی از کارها از دست‌مان دررفت. این موضوع تخلف شرکت مجری بود که تبلیغات را به یک ناشر آموزشی داده بود. این موضوع برای ما تجربه‌ای شد تا سال آینده دقت بیشتری داشته باشیم.

او درباره این‌که آیا قیمت‌های مزایده به صورت عامدانه افزایش داشت که ناشران دیگر نتوانند مشارکت داشته باشند، اظهار کرد: قیمت‌ها به گونه‌ای بود که دیگر ناشران آموزشی به این نتیجه رسیدند در تبلیغات مشارکت نداشته باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان