به گزارش ایسنا، بر اساس آخرین آمار ستاد احیای دریاچه از وضعیت دریاچه ارومیه، تراز فعلی این دریاچه 1271.74 است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 98 سانتی متر افزایش یافته وسعت فعلی دریاچه نیز 3119 کیلومتر مربع اعلام شده که در مدت مشابه سال گذشته 2299 کیلومتر مربع بوده و نسبت به حل حاضر 819 کیلومتر مربع افزایش وسعت داشته است.
علاوه بر این، حجم آب دریاچه نیز تاکنون 4 میلیارد و 740 میلیون مترمکعب اندازهگیری شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، 2 میلیارد و 710 میلیون مترمکعب افزایش نشان میدهد اما این در شرایطی است که وسعت دریاچه در تراز اکولوژیک باید 4333 کیلومتر مربع و حجم آب 13 میلیارد و 730 میلیون مترمکعب باشد که حجم آبی موجود نسبت به وسعت دریاچه کم است.
راهی برای نجات دریاچه ارومیه
به تازگی اسحاق جهانگیری - معاون اول رئیس جمهور - با تاکید به این مساله که با وجود همه محدودیتها، نباید اجازه دهیم که روند اجرای طرحها و برنامههای نجات دریاچه ارومیه با کندی مواجه شود، گفت: دبیرخانه ستاد احیای دریاچه ارومیه و سازمان برنامه و بودجه باید راهکارهایی برای تأمین منابع مالی مورد نیاز جهت استمرار طرحهای نجات دریاچه ارومیه تدوین و تدابیری بیاندیشند تا برنامههای نجات این دریاچه در سال 98 نیز تداوم داشته باشد.
همچنین مسعود تجریشی - مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه - با بیان اینکه وضعیت دریاچه ارومیه در حال حاضر به تراز مطلوبی رسیده، اظهار کرد: با توجه به بارشهای اخیر و اقدامات صورت گرفته در جهت نجات دریاچه ارومیه، خوشبختانه روند دریاچه به سمت احیا ادامه دارد.
وی تأمین آب از منابع جدید برای دریاچه، تسهیل ورود روانابهای حوضه به دریاچه و صرفهجویی در مصارف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه را از جمله برنامههای پیشرو برای نجات این دریاچه برشمرد و افزود: در سال 98 مدیریت برداشت از منابع آب توسط وزارت نیرو و کاهش مصرف از سوی وزارت جهاد کشاورزی در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه دنبال خواهد شد.
بارانهای اخیر تأثیرات بسیار مثبتی را در دریاچه ارومیه گذاشته، بهگونهای که وضعیت این دریاچه بسیار بهبود یافته است و پیشبینی میشود که این دریاچه به روزهای اوج خود نزدیک باشد.