ماهان شبکه ایرانیان

فلاحت پیشه: ضرب الاجل دوماهه سرنوشت برجام را تعیین می‌کند

خبرگزاری ایرنا: حشمت الله فلاحت پیشه گفت: پیام جمهوری اسلامی ایران برای اعضای برجام، صلح آمیز بود؛ برخلاف آمریکایی‌ها که پیمان‌های بین المللی و معاهدات جهانی را شکستند، جمهوری اسلامی ایران حاضر نشد که پیمان منع اشاعه را نقض کند.
وی اظهار داشت: ضرب الاجل دو ماهه‌ای که جمهوری اسلامی ایران تعیین کرده است، به صورت محترمانه اعضای باقی مانده برجام را به پیگیری نشست‌های برجام چه در سطح کارشناسی و چه در سطح وزاری امور خارجه در مورد تعهدات طرفین دعوت کرده است.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از زمان اجرای برجام، فقط جمهوری اسلامی ایران به تعهدات خود عمل کرده است و کشور‌های دیگر به عنوان طرف‌های برجام تعهدات خود را به ویژه در موضوع تحریم این امر اجرا نکردند.
نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در پاسخ به این سوال که با ضرب العجل دوماهه ایران به طرف‌های برجامی چه اتفاقی خواهد افتاد، گفت: در این مذاکرات می‌توان سرنوشت برجام را تعیین کرد؛ اگر برجام ماندنی و قوی باشد که خواسته‌های ایران را تامین کند؛ طبیعی است که جمهوری اسلامی ایران در آینده در قالب برجام قوی‌تر عمل می‌کند.
وی با بیان این که این جراحی باعث صحت و سلامت و قدرت بیشتر برجام می‌شود، اظهار داشت: اگر برجام خنثی باشد به طوری که نتواند تحریم‌های ایران را بردارد، به طور طبیعی نمی‌تواند تحریم‌های ایران را نیز باز گرداند و لذا از بند‌های 36 و 26 برجام هیچ استفاده‌ای نکرده و نمی‌تواند 6 قطعنامه اصلی ایران را احیا کند؛ آن چه که آمریکایی‌ها سعی کردند در قالب برجام بگنجانند این بود که اگر طرفی از برجام اظهار کند که برجام اجرا نشده، تحریم‌ها بازگردد.
فلاحت پیشه اظهار داشت: اکنون بدون آمریکا اعضای برجام بهتر می‌توانند در باره آن صحبت کنند و در قالب برجام، تحریم‌ها تعدیل شود یا اینکه برجام در نهایت کنار می‌رود و قطعنامه علیه ایران باز نمی‌گردد.
به گزارش ایرنا، امروز چهارشنبه رییس جمهوری در در جلسه هیات دولت گفت: امروز 18 اردیبهشت یک سال از خروج غیرقانونی آمریکا از توافق برجام و زیرپا گذاشتن قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل می‌گذرد، امروز ما مصمم هستیم تا یک تصمیم ملی و راهبردی مهمی را به عرض ملت ایران برسانیم.
دکتر روحانی افزود: امروز ما به سران پنج کشور اعلام کردیم که از دو اقدامی که تاکنون انجام می‌دادیم، صرف نظر خواهیم کرد. این دو اقدام در واقع به یک بیان ساده دو فروش بود. یعنی هر وقت مواد غنی شده ما به 300 کیلوگرم می‌رسید ما اضافه بر آن را به کشوری دیگر می‌فروختیم و در عوض آن کیک زرد می‌گرفتیم، اما از امروز این فروش متوقف می‌شود.
رییس جمهوری تصریح کرد: این اقدام برای 60 روز است؛ به طرف مقابل در 1+5 اعلام می‌کنیم که اگر همه طرف‌های برجام ظرف 60 روز پای میز مذاکره آمدند و با هم صحبت کردیم و به نتیجه رسیدیم و منافع ملی ما مخصوصا در موضوع نفت و بانک تامین شد، ما به نقطه اول بر می‌گردیم.

ترامپ، راهبرد نظامی برای مقابله با ایران ندارد

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که ترامپ به دنبال تغییر در برجام است، گفت: رییس جمهور آمریکا تنش‌زدایی را در دستور کار قرار داده و می‌خواهد مانع شکل‌گیری ادبیات نظامی بین ایران و آمریکا شود، چون اساسا راهبرد نظامی برای مقابله با ایران ندارد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفتگو با ایسنا، در تحلیلی از رفتار‌های ترامپ رییس جمهور آمریکا از زمان تشدید تحریم‌ها تا اعلام تمایل برای مذاکره با ایران و حتی دادن شماره تماس به سفارت سوئیس گفت: واقعیت آن است که عملاً آمریکایی‌ها آخرین ابزار‌های تحریمی خود را علیه جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته‌اند. پیش از این ترامپ ضرب‌الاجلی را تا 22 بهمن‌ماه مشخص کرد و حتی می‌گفت که تا آن زمان ایران پای میز مذاکره آمده و اعلام می‌کرد که ایران با شکست مواجه می‌شود که نتیجه نگرفت و سعی کرد که قالب نظامی به تهدید‌های خود بدهد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تا زمان اعزام ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن توافقی بین ترامپ و بولتون وجود داشت که بعد از آن ترامپ سعی کرد تنش‌زدایی را در دستور قرار دهد و مانع شکل‌گیری ادبیات نظامی بین ایران و آمریکا شود، چون اساساً راهبرد نظامی برای مقابله با ایران ندارد راهبرد ترامپ تحریم بود، چون کارش اقتصادی است و فکر می‌کرد با تحریم می‌تواند ایران را پای میز مذاکره بکشاند.

فلاحت‌پیشه با بیان این‌که ترامپ برای چالش‌های کوچک‌تر هم راهبرد نظامی ندارد، ادامه داد: ترامپ تلاش می‌کند با مدیریت تحولات از شکل‌گیری ادبیات نظامی در مناسبات ایران و آمریکا پرهیز کند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه در واکنش به برخی تحلیل‌ها با پایه شبیه‌سازی مذاکرات آمریکا و کره شمالی و احتمال وجود همین سناریو درباره ایران، اظهار کرد: شرایط ایران با کره شمالی متفاوت است ترامپ می‌داند ایران ابزار مختلف قدرت دارد. آمریکا اخیراً اعلام کرد که فقط می‌خواهد مذاکره کند تا ایران بمب هسته‌ای نداشته و کار دیگری ندارد این یعنی ترامپ به دنبال تغییر در برجام است و خیلی از ابزار‌های قدرت ایران را می‌داند. ترامپ می‌داند که نمی‌تواند ما را کنترل و مهار کند پس عملاً مقایسه‌ی ایران و کره شمالی متفاوت است.

وی در عین حال گفت: البته وجود برخی بازیگران در منطقه شرایط را متفاوت کرده است بدان معنا که در اطراف کره شمالی دو بازیگر حساس به تحولات یعنی کره جنوبی و ژاپن با راهبرد تنش‌زدایی وجود دارد، اما در منطقه غرب آسیا بازیگرانی همچون عربستان سعودی، امارات متحده عربی و رژیم صهیونیستی با ادبیات تنش هستند که وجود بازیگران ثالث در منطقه با هدف استمرار شرایط امنیتی اوضاع و ادبیات مناسبات ایران و آمریکا را متفاوت کرده است و باعث شده که ادبیات تندی در مناسبات این دو کشور حاکم باشد.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جمع‌بندی اظهار کرد: معتقد هستم نقش بازیگران منفی منطقه‌ای در تقابل راهبردی بین ایران و آمریکا موثر است وگرنه ایران و آمریکا می‌توانند تنش بین خود را مدیریت کنند. از طرف دیگر در جمهوری اسلامی ایران کسانی که از مذاکره صحبت می‌کنند و یا آن‌هایی که حرف مقابله را می‌زنند همه راهبردشان در یک قالب است این برخلاف آمریکاست که اکنون دچار نوعی تنش و اختلاف شده‌اند و عملاً ترامپ همان تردید‌هایی که نسبت به جان کری دارد را در آینده نسبت به بولتون هم پیدا می‌کند. بولتون کسی است که می‌تواند باعث شکست سیاست‌های ترامپ درباره‌ی جمهوری اسلامی ایران شود.

فلاحت‌پیشه اضافه کرد: در ایران هم نظامیان واقعیتی تحت عنوان مقابله را مطرح می‌کنند، چون آمریکایی‌ها در محاسبه توان نظامی ایران دچار اشتباه شده‌اند که نباید این اشتباه را آقای ترامپ هم انجام دهد. آمریکا توان ایران را شبیه دوران مظلومیت ایرباس در مقابل ناو آمریکایی‌ها دید که از آن زمان تاکنون ایران بسیار قدرتمند شده است که حتماً جنگ با ما مدیریت ناپذیر خواهد بود.

وی توضیح داد: به هیچ وجه راهبرد‌های امنیت ملی آمریکا اجازه نمی‌دهد که ترامپ به جنگ مدیریت ناپذیر وارد شود پس آمریکا یا قدرت ایران را خوب محاسبه نکرده و یا به زبان نمی‌آورد. در این بین اشتباه محاسباتی به واسطه پمپئو و بولتون و از ناحیه بازیگرانی همچون عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و گروهک‌هایی مثل منافقین صورت گرفته است که نباید دولت آمریکا اینگونه دچار اشتباه محاسباتی نظامی شود قطعاً در این شرایط نظامیان ما به طور طبیعی تهدیداتی را مطرح می‌کنند که آمریکا دچار حماقت نشود و سیاسیون هم چنین موضوعاتی را بیان می‌کنند. در این بین آمریکا هم از مذاکره به عنوان ابزار قدرت در عرصه بین‌المللی استفاده می‌کند.

وی در پایان اظهار کرد: معتقدم ایران می‌تواند برای مذاکره شرط تعیین کند ما کشوری بزرگ هستیم و کشور‌های بزرگ هم تصمیمات بزرگ اتخاذ می‌کند. به هیچ وجه اجازه نداریم که کشورمان را وارد بحرانی کنیم که این بحران قابلیت پیشگیری دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان